Budoucnost zbraní a střeleckého sportu
Co jinam nepatří...
- cipis
Příspěvek#166 » pon 24. čer 2024, 20:28
vyse uvedeny ...
Akorat jsem asi uz uvareny, a nechapu, proc by se to tam melo psat, vzdyt je to zcela nadbytecna informace.
Prvne chteji v zapisu doklad totoznosti, no a pak chteji vedet, podle ceho jsem tu totoznost overil?
Takze tam jako napisu "ukazal mi obcanku, pas", "ukazal mi v appce obcanku", "znam ho"?
Akorat jsem asi uz uvareny, a nechapu, proc by se to tam melo psat, vzdyt je to zcela nadbytecna informace.
Prvne chteji v zapisu doklad totoznosti, no a pak chteji vedet, podle ceho jsem tu totoznost overil?
Takze tam jako napisu "ukazal mi obcanku, pas", "ukazal mi v appce obcanku", "znam ho"?
- dan
Příspěvek#168 » pon 24. čer 2024, 22:56
Nejlip to pujde vysvetlit na overeni "je mi osobne znam". I v tomto pripade musis do deniku napsat druh a cislo dokladu totoznosti dane osoby. To cloveka jednoznacne identifikuje coz samo jmeno a prijmeni nezvladne. Ano, typicky cloveka overis podle nejakeho dokladu a ten je jak pozadovanym identifikatorem tak dokladem, podle ktereho se overovalo. Ale dovedu si napriklad predstavit, ze strelnice svym klientum vystavuje vlastni "klubove" prukazky a klient se na vstupu prokazuje tou (a ta je pak zapsana jako zpusob overeni totoznosti) a cislo dokladu totoznosti se do prvniho sloupce vytahne z databaze kam se dostalo pri registraci klienta. A urcite by se daly vymyslet i dalsi scenare.Treba biometricka identifikace (otiskem prstu, ...) ...cipis píše:vyse uvedeny ...
- expres
Příspěvek#169 » úte 25. čer 2024, 15:59
Nedá mi, diskuze jak s pohádky.
Bylo, nebylo za sedmero..
Místo třeba QR kódu co ověří OP a naváže ZP, kdy ty data ještě výplní bez práce se tady vyrojila hromada negativ.
Ještě štěstí že se nejde vrátit ke kamenným destičkam, preci vydrží víc jak plast.
Jinak pořád hozená rukavice. Nikdo neodpověděl proč mu vadí evidence na střelnici v podobě zápisu že sel treningove střílet. Napada mě snad místo střelnice milenka a v pracovní době se ulejt. Sice netuším jak by se k tomu protistrana civilu dostala, ale budiž...
Bylo, nebylo za sedmero..
Místo třeba QR kódu co ověří OP a naváže ZP, kdy ty data ještě výplní bez práce se tady vyrojila hromada negativ.
Ještě štěstí že se nejde vrátit ke kamenným destičkam, preci vydrží víc jak plast.
Jinak pořád hozená rukavice. Nikdo neodpověděl proč mu vadí evidence na střelnici v podobě zápisu že sel treningove střílet. Napada mě snad místo střelnice milenka a v pracovní době se ulejt. Sice netuším jak by se k tomu protistrana civilu dostala, ale budiž...
- Erix
Příspěvek#170 » úte 25. čer 2024, 17:29
Zdar, tak ono ani tak nejde o to, proč to lidem vadí či ne, jde o ten princip. EU propaguje GDPR atd., ale na druhé straně by lustrovala lidi, na všechno povolení atd. - asi jak tady.
https://www.youtube.com/embed/o01MFKEC5s4?si=2Bd9nFKw-vUtN1nt&start=165

https://www.youtube.com/embed/o01MFKEC5s4?si=2Bd9nFKw-vUtN1nt&start=165
- Patton
- cipis
Příspěvek#172 » úte 25. čer 2024, 20:19
A na tom jsi byl kde?
Kdo ma nejakou skupinu z ABC, tak dostane obecne opravneni, kdo ma D a/nebo E, tak dostane rozsirene.
Proto ted nema pro spoustu lidi smysl delat zkousky s D ci C, protoze jim to prida 5 metru a/nebo dlouhou malorajdu+broknu. Pockaji si rok a pul, a se stavajicim E dostanou rozsirene, tudiz mohou vsechno, na co si vzpomenou, mohou pak k mestapu ci k myslivcum (udelat si myslivecke zkousky), nakupovat co hrdlo raci, nejen do te sve konkretni.
Stejne tak stavajici pouze Deckar dostane rozsirene a bude moci i nabyvat/drzet/nosit vlastni, nejen jak dosud drzet a nosit pouze "firemni".
Kdo ma nejakou skupinu z ABC, tak dostane obecne opravneni, kdo ma D a/nebo E, tak dostane rozsirene.
Proto ted nema pro spoustu lidi smysl delat zkousky s D ci C, protoze jim to prida 5 metru a/nebo dlouhou malorajdu+broknu. Pockaji si rok a pul, a se stavajicim E dostanou rozsirene, tudiz mohou vsechno, na co si vzpomenou, mohou pak k mestapu ci k myslivcum (udelat si myslivecke zkousky), nakupovat co hrdlo raci, nejen do te sve konkretni.
Stejne tak stavajici pouze Deckar dostane rozsirene a bude moci i nabyvat/drzet/nosit vlastni, nejen jak dosud drzet a nosit pouze "firemni".
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí