Praktik nechce vydat posudek o zdravotní způsobilosti
- iloveguns
Příspěvek#91 » pon 15. črc 2024, 07:55
S tím souhlasím, ale nelíbí se mi, že je to vždy podloženo jen osobním názorem lékaře. Jsou naopak lékaři, kteří sami očkování na covid bojkotovali, takže u takového obvoďáka má ten samý žadatel naopak velké plus, a potvrzení mu ochotně vydá bez jakéhokoli psychovyšetření. Dovedu si představit, jak by jako obvoďačka při vydávání potvrzení na ZP postupovala například taková Džamila Stehlíková.
- JirkaCV
Příspěvek#92 » pon 15. črc 2024, 08:04
DS není obvoďák, ale psychiatr. Stejně tak obvoďák nebude určovat psychiatrickou diagnózu, ale nechá si jí vypracovat.
Těch obvoďáků, kteří bojkotovali očkování asi moc nebude. To není věc pocitu nebo morálky, to je věc pragmatická. A profesionál by měl jednat zásadně pragmaticky.
Těch obvoďáků, kteří bojkotovali očkování asi moc nebude. To není věc pocitu nebo morálky, to je věc pragmatická. A profesionál by měl jednat zásadně pragmaticky.
- dan
Příspěvek#93 » pon 15. črc 2024, 08:13
Tetanus neni beznym zpusobem prenosny, takze odmitacuv postoj ma vliv jen na nej a nikoho jineho neohrozuje. Pokud prinosy a rizika ockovani vyhodnotil jinak nez ja, nevidim v tom problem ani priznak dusevni poruchy. Stejne jako si nemyslim, ze jsou sileni vegetariani, kdyz ja sam mam na dulezitost prisunu zivocisnych bilkovin zcela odlisny nazor, nez oni.expres píše:rozumím proč mu to nechce doktor vydat
Kazdopadne, az te doktor pozene k psychiatrovi proto, ze podle nej rizika plynouci z drzeni zbrane prevazuji rizika hrozici bez ni - a tvuj odlisny nazor na tuto vec je moznym priznakem dusevni choroby, budes vedet, jakou logikou se jeho uvaha ridi. Tou tvoji.
Tim nenapadam pravo doktora mit jakekoliv podezreni na zaklade cehokoliv. Jen se snazim upozornit, ze tvoje setkani s lekarem, ktery bude uvazovat zpusobem, ktery obhajujes, muze byt pro tebe samotneho neprijemnym prekvapenim.
Ale pravo mit ten nazor ti neupiram, a ani te kvuli nemu nepovazuji za psychicky nezpusobileho. Proste jen oba tytez informace vyhodnocujeme kazdy jinak. To je, celkem normalni (ale nekteri si mysli pravy opak).
- iloveguns
Příspěvek#94 » pon 15. črc 2024, 08:27
JirkaCV píše:DS není obvoďák, ale psychiatr. Stejně tak obvoďák nebude určovat psychiatrickou diagnózu, ale nechá si jí vypracovat.
DS není obvoďačka, ale představme si, že obvoďačkou je
- ante
Příspěvek#100 » pon 15. črc 2024, 09:54
To je zajímavé, mimochodem podobně jako to s tou výsadou od státu. Doposud jsem to bral jako určitý druh .... hmmm.... řekněme smlouvy nebo dohody s majitelem většího klacku. Která je platná jen potud, pokud ji obě strany mají vůli dodržovat nebo sílu její dodržování vynutit. Ale zpět k věci.
Takže když od nynějška budu psát a říkat všude kolem sebe kraviny, vůbec to neznamená že jsem vůl?
Co tedy? Potměšilý psychopat? Třetí možnost mne nenapadá...
Takže když od nynějška budu psát a říkat všude kolem sebe kraviny, vůbec to neznamená že jsem vůl?
Co tedy? Potměšilý psychopat? Třetí možnost mne nenapadá...
- JirkaCV
- expres
Příspěvek#103 » pon 15. črc 2024, 11:04
dan
Tetanka a další očkování se dávají desetiletí. Jen a pouze díky tomu ubylo smrtelných případů na léčitelné nemoci. Dnešní přístup čoko eko lidí funguje jen díky těm ostatním co sou pro ockovani. Což nyní klesá a vrací se nemoci a ty nemoci pak zas ohrožují dříve naočkované. Vážně pro to nemám pochopení.
Naprosto chápu doktora, že individuum s takovým přístupem odmítne a nevezme si na triko..Znovu, pár čoko eko jsem potkal a nesvěřil bych jim ani divokou kočku, co se o sebe postara sama. A pak chcete po doktorovi ať temdle lidem odskrtne ZP...
Jestli jíš maso nebo ne, mě neohrožuje na zdraví.
Jiný názor je zcela v poradku, ale přeci logicky tím nesmím ohrožovat ostatní.
Tetanka a další očkování se dávají desetiletí. Jen a pouze díky tomu ubylo smrtelných případů na léčitelné nemoci. Dnešní přístup čoko eko lidí funguje jen díky těm ostatním co sou pro ockovani. Což nyní klesá a vrací se nemoci a ty nemoci pak zas ohrožují dříve naočkované. Vážně pro to nemám pochopení.
Naprosto chápu doktora, že individuum s takovým přístupem odmítne a nevezme si na triko..Znovu, pár čoko eko jsem potkal a nesvěřil bych jim ani divokou kočku, co se o sebe postara sama. A pak chcete po doktorovi ať temdle lidem odskrtne ZP...
Jestli jíš maso nebo ne, mě neohrožuje na zdraví.
Jiný názor je zcela v poradku, ale přeci logicky tím nesmím ohrožovat ostatní.
- audis
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#105 » pon 15. črc 2024, 11:20
expres píše:...
Covid kdy na něj kolem umírají lidi a ten člověk to bojkotuje že to neexistuje si psychiatra zaslouží...
Celou dobu čekám, kdy se to tady objeví. Bez téhle věty mi celá doba covidová připadala nekompletní. Říkal jsem si, že to přece nemůže skončit jen nálepkama dezolát, antivaxer, zákazem kina a hospody.... Poslat na psychiatrii a myslet to zcela vážně, to je ten pravej zlatej hřeb celé té otázky!
(Nejsem radikál, jako jiní, kteří zlatý hřeb očekávali až teprve zavedením koncentračních táborů. Já považuji za finiš právě toto).
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí