Nákupní povolení pro zbraň kategorie "B"
- Tardis
Příspěvek#362 » sob 24. pro 2022, 12:09
cipis píše:Jako prodávající nemáš žádnou povinnost ověřovat platnost nákupního povolení. To je starost a problém kupujícího. Ty prodáváš v dobré víře, viděl jsi zbroják/občanku a máš číslo jeho nákupního povolení a to stačí, více není potřeba.
Proč bys jinak někomu prodával zbraň, když mu nevěříš?
No tak bohužel policie na to má jiný názor, dle mé poslední zkušenosti.. Prodávající se prý dopouští přestupku (soukromá osoba), když si neověřil nákupní povolení do detailu - detaily psát nebudu, to spíš jako "varování". Taky jsme přišli na to, že různá oddělení napříč ČR požadují každý něco trošku jiného na tu samou věc.

- Carloss
Příspěvek#363 » sob 24. pro 2022, 12:24
No nevim. Nechceš napsat o jaké detaily jde, ale odvoláváš se na ně (teda poldi, ale ty to zmiňuješ tady). Když už teda jsme u toho, jediný, co jako prodávající může ověřit je to, na koho a na co je NP napsaný a jestli není PROPADLÉ. Jestli na to už kupující něco koupil nemá prodávající možnost jakkoli ověřit. Jak taky, žejo. Občan nemá dokonce možnost nahlédnout do databáze / CRZ ni sám o sobě, což mi přijde hodně divný... když stát o mě vede nějaké údaje, měly by být pčřístupné tomu, o kom jsou vedeny, a ne jen cizím "obchodníčkům". Nakonec... přístup přes portály státní správy i do CRZ funguje, jen zobrazení údajů v CRZ o sobě samotném, natož o komkoli jiném, je kde? No na NULE. Tady je velký nedostatek.
- risa2000
- Carloss
Příspěvek#365 » sob 24. pro 2022, 13:41
Tak znova: CRZ přístupný je. Je jen poněkud... "slepý". A nevím, kde je problém. Na konto řidiče se podívám a na spoustu dalších vcí, tak proč ne na údaje o mě samotném v CRZ? To je hodně divný. A není to problém bezpečnosti. Je to jen problém toho, aby to "někdo" nastavil. A není to problém anui technický, když to jde pro obchodníky. Zatím slyším jen výmluvy, proč to nejde. Ale aby někdo, kdo může to prostě udělal, to ne.
- cipis
Příspěvek#366 » sob 24. pro 2022, 13:49
Bla bla bla, zase lidové tvořivosti jednotlivých oddělení, jednotlivých příslušníků atd.
Nic podstatného, nic směrodatného. Policie nerozhoduje, co je přestupek a co není, o tom rozhoduje někdo jiný.
Někdo se snaží být zase papežštější než papež, ale na to jsme si už dávno zvykli ...
Tvoje informace je k ničemu.
Nic podstatného, nic směrodatného. Policie nerozhoduje, co je přestupek a co není, o tom rozhoduje někdo jiný.
Někdo se snaží být zase papežštější než papež, ale na to jsme si už dávno zvykli ...
Tvoje informace je k ničemu.
Tardis píše:cipis píše:Jako prodávající nemáš žádnou povinnost ověřovat platnost nákupního povolení. To je starost a problém kupujícího. Ty prodáváš v dobré víře, viděl jsi zbroják/občanku a máš číslo jeho nákupního povolení a to stačí, více není potřeba.
Proč bys jinak někomu prodával zbraň, když mu nevěříš?
No tak bohužel policie na to má jiný názor, dle mé poslední zkušenosti.. Prodávající se prý dopouští přestupku (soukromá osoba), když si neověřil nákupní povolení do detailu - detaily psát nebudu, to spíš jako "varování". Taky jsme přišli na to, že různá oddělení napříč ČR požadují každý něco trošku jiného na tu samou věc.
- daix
Příspěvek#367 » pát 19. črc 2024, 12:34
Mám otázku, možná blbé téma. Mohu odeslat PZ a šedivák o převodu zbraně poštou doporučeně? Možná jsem slepý, ale zákon neříká, jak to mám PČR doručit.
Zákon říká: Po prodeji zbraně kategorie A, B nebo C máte povinnost tento převod vlastnictví do deseti pracovních dnů oznámit svému příslušnému útvaru policie[§ 42, odst. 2] a odevzdat průkaz zbraně, kupující naopak zbraň zaregistruje na svém příslušném útvaru policie a získá průkaz nový.
Zákon říká: Po prodeji zbraně kategorie A, B nebo C máte povinnost tento převod vlastnictví do deseti pracovních dnů oznámit svému příslušnému útvaru policie[§ 42, odst. 2] a odevzdat průkaz zbraně, kupující naopak zbraň zaregistruje na svém příslušném útvaru policie a získá průkaz nový.
- ondrush
- daix
Příspěvek#370 » pát 19. črc 2024, 13:20
Nojo, ale mě se dnes obálka vrátila zpět s odůvoděním, že nevyzvednuto. A jsem samořejmě po termínu 10 pracovních dnů. Tak jdu v pondělí na PČR, vezmu neotevřenou obálku, podací lístek. A jdu se hájit, že já jsem nic špatného neudělal. Ale spíše mě zaráží, že u státní organizace je možnost nevyzvednuto. Anebo kvalita ČP.
- marinakus
- dan
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva