Reloading tracker
Co jinam nepatří...
- Redsnake
Příspěvek#1 » úte 20. srp 2024, 07:47
Nedávno se tu řešila nějaká sexy statistika vystřílenejch nábojů, tak mi to vnuklo trochu nápad na jeden side projekt. Chtěl jsem vytvořit něco jako skladovej systém na komponenty na přebíjení.
Předem upozorňuju, že nejsem programátor, mám pouze povrchní znalosti o fungování html, php, databází a jejich vzájemném propojení. Spousta věcí funguje špatně/vůbec/neefektkivně/podle mojí zvrhlé logiky. Jedná se spíše o takový proof of concept který vykazuje určité známky životaschopnosti.
Nicméně, aplikace už umí:
Evidenci zápalek, prachu a střel. Cena střel se automaticky vypočítává dle váhy (udělal jsem to takhle, protože si střely liju a na základě ceny olova, která lze nastavit se vypočítá automaticky cena jednoho ks střely. Pravděpodobně není problém logiku rozvinou pro zadání ceny nakoupených střel). Ceny zápalek a prachu se nastavují při doplnění na sklad. U prachu se nastavuje váha balení v gramech, rád bych přidal funkcionalitu, kdy aplikace vypočítá čistou váhu prachu bez obalu skladem.
Dále je zde záložka s názvem "Náboje", která obsahuje "recepty", tedy že třeba .38 spec přebíjím s takovou a makovou střelou, takovým prachem a takovou zápalkou. Opět se mi na základě zvolených komponent dopočítá cena výsledného náboje.
Tyto recepty se dají případně označit jako "oblíbené", poté se propisují na "dashboard" odkud jde jejich množství jednoduše navýšit (přebiju si večer stovku nábojů, kliknut na dashboardu plus 100 u .38 spec a navýší se mi skladová zásoba nábojů a současně se odečtou spotřebované materiály.
Je to fakt quick, dirty pokus o programování, hraju si s tím druhej den, takže fáze "v plenkách". Pokud by podobnou appku někdo považoval za přínos a rád to vyzkoušel výměnou za nějaké testování a návrhy, napište.
Předem upozorňuju, že nejsem programátor, mám pouze povrchní znalosti o fungování html, php, databází a jejich vzájemném propojení. Spousta věcí funguje špatně/vůbec/neefektkivně/podle mojí zvrhlé logiky. Jedná se spíše o takový proof of concept který vykazuje určité známky životaschopnosti.
Nicméně, aplikace už umí:
Evidenci zápalek, prachu a střel. Cena střel se automaticky vypočítává dle váhy (udělal jsem to takhle, protože si střely liju a na základě ceny olova, která lze nastavit se vypočítá automaticky cena jednoho ks střely. Pravděpodobně není problém logiku rozvinou pro zadání ceny nakoupených střel). Ceny zápalek a prachu se nastavují při doplnění na sklad. U prachu se nastavuje váha balení v gramech, rád bych přidal funkcionalitu, kdy aplikace vypočítá čistou váhu prachu bez obalu skladem.
Dále je zde záložka s názvem "Náboje", která obsahuje "recepty", tedy že třeba .38 spec přebíjím s takovou a makovou střelou, takovým prachem a takovou zápalkou. Opět se mi na základě zvolených komponent dopočítá cena výsledného náboje.
Tyto recepty se dají případně označit jako "oblíbené", poté se propisují na "dashboard" odkud jde jejich množství jednoduše navýšit (přebiju si večer stovku nábojů, kliknut na dashboardu plus 100 u .38 spec a navýší se mi skladová zásoba nábojů a současně se odečtou spotřebované materiály.
Je to fakt quick, dirty pokus o programování, hraju si s tím druhej den, takže fáze "v plenkách". Pokud by podobnou appku někdo považoval za přínos a rád to vyzkoušel výměnou za nějaké testování a návrhy, napište.
dashboard.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Redsnake
Příspěvek#3 » úte 20. srp 2024, 08:03
Haluziak píše:Vzhledem k tomu, že přebíjím dlouhou, tak nastavení ceny střely by asi bylo fajn. Když nic jiného budu vědět kolik mi zbývá prachu.
EDIT: Implementováno.
Stejně tak mi úplně chybí rozpracovat nějakou formu záznamu návštěvy střelnice, který bude zkompletované náboje zase odečítat. Jen jsem ještě nevymyslel, jak to pojmout.
- Trpaslo
Příspěvek#4 » úte 20. srp 2024, 12:47
Určitě bych přidal ráží a pak agregaci podle ráže.. hodí se vědět kolik mám třeba 9L a kolik .45 a .223 ač pak mohu mít jednotlivé Náboje s jiným jménem.
+ mi není moc jasné jak se počítá celková cena, pokud u prachu nevidím jednotkovou cenu a u prachu bych určitě počítal v grainech, pokud teda to nebude mít nějaké přepínání.
U náboje bych evidoval Střela/zápalka/prach a jeho load.
+ mi není moc jasné jak se počítá celková cena, pokud u prachu nevidím jednotkovou cenu a u prachu bych určitě počítal v grainech, pokud teda to nebude mít nějaké přepínání.
- Redsnake
Příspěvek#5 » úte 20. srp 2024, 13:03
Určitě bych přidal ráží a pak agregaci podle ráže.. hodí se vědět kolik mám třeba 9L a kolik .45 a .223 ač pak mohu mít jednotlivé Náboje s jiným jménem.
Nad agregací zapřemýšlím jak to pojmout, určitě zajímavá myšlenka, díky.
Cena za balení prachu se nastavuje při založení prachu, pouze se nevypisovala v přehledu. Díky za připomínku, je to opraveno. Byl bych rád kdyby to někdo s čistou hlavou otestoval.
Cena je počítána jako součet ceny střely (tato je počítána automaticky na základě ceny olova z kg z nastavení, v případě koupených střel umožňuje ruční doplnění bez výpočtu) a ceny za zápalku, která je doplněna při vyplnění zápalek a z prachové slože která je v grainech uvedena u "receptu" konkrétního náboje.
Ano, takto to funguje
recept.png
- MM
Příspěvek#6 » úte 20. srp 2024, 13:17
@OP - Pokial to budes chciet spravit dosledne, tak implementujes v podstate skladovy system. Co neviem ci nie je overkill, ale to si musis rozhodnut ty .
Komentare:
- co ked mas rozne sarze prachu?
- dtto strely
- budes tam zapisovat uz ked otvoris pixlu a nasypes z nej do lisu, a nasledne kontrolovat pri vracani kolko je odchylka oproti odhadovanemu (podla poctu nabojov) spotrebovanemu mnozstvu?
- potrebujes mat moznost zadat spotrebu mimo vyroby (hore spominana odchylka, pripadne situacia ked vysledkom nie je produkt ale zmatok => komponenty sa znehodnotia / zlikviduju)
Osobne si zatial vystacim s Excelom na navazky a strelecky dennik a tym ze vidim kolko mam este pixli prachu / zapaliek / striel. Ale drzim palce .
Komentare:
- co ked mas rozne sarze prachu?
- dtto strely
- budes tam zapisovat uz ked otvoris pixlu a nasypes z nej do lisu, a nasledne kontrolovat pri vracani kolko je odchylka oproti odhadovanemu (podla poctu nabojov) spotrebovanemu mnozstvu?
- potrebujes mat moznost zadat spotrebu mimo vyroby (hore spominana odchylka, pripadne situacia ked vysledkom nie je produkt ale zmatok => komponenty sa znehodnotia / zlikviduju)
Osobne si zatial vystacim s Excelom na navazky a strelecky dennik a tym ze vidim kolko mam este pixli prachu / zapaliek / striel. Ale drzim palce .
- Redsnake
Příspěvek#7 » úte 20. srp 2024, 13:24
Díky za validní připomínky. Osobně různé šarže prachu neřeším jak v přebíjení, tak je nereflektuje ani můj projekt. Jak říkám, jde o proof of concept a rozšíření nevylučuji, stejně tak si s tím klidně nechám rád pomoct kdyby se této úpravy někdo chtěl ujmout.
Znehodnocení komponent neřeším také, popravdě jsem se s tím nesetkal. Pokud přebíjím, tak mi občas vznikne pár zmetků, ale že bych vyhodil větší než zanedbatelné množství komponent, to se mi ještě nestalo.
Zas asi není ambicí mít skladový systém s přesností na pár gramů. Docházející prach, zápalky, cokoliv podle toho bude vidět dostatečně.
Znehodnocení komponent neřeším také, popravdě jsem se s tím nesetkal. Pokud přebíjím, tak mi občas vznikne pár zmetků, ale že bych vyhodil větší než zanedbatelné množství komponent, to se mi ještě nestalo.
Zas asi není ambicí mít skladový systém s přesností na pár gramů. Docházející prach, zápalky, cokoliv podle toho bude vidět dostatečně.
- Redsnake
Příspěvek#8 » úte 20. srp 2024, 13:55
Trpaslo píše:Určitě bych přidal ráží a pak agregaci podle ráže.. hodí se vědět kolik mám třeba 9L a kolik .45 a .223 ač pak mohu mít jednotlivé Náboje s jiným jménem.
Implementováno.
Při "vytváření náboje" je vybírací seznam z ráží
Na dashboardu se vypisuje ráže místo názvu náboje
Přehled součtů nábojů v jednotlivých rážích dodělám, jen přemýšlím jak to pojmout a kde to zobrazovat.
- Redsnake
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1166
- Jarda.Jezek
Příspěvek#12 » úte 20. srp 2024, 16:05
Doma to jde i bez licence. Každý ovládá jiné nástroje, pro někoho je jednodušší programovat v pythonu, pro jiného v abapu. Pustit si doma SAP zase tak složité není, a když si ho umíš nastavit, tak zrovna všechno kolem přebíjení by fungovalo bez programování. Tak jako tak je s tím fůra práce. Obdivuji, že ses do toho pustil, podle mě je ale lepší se věnovat výrobě a spotřebě než jejich evidenci. Taky jsem dřív evidoval kde co a dnes už eviduji jen náměry z hradel. Prach, střely, zápalky a nábojnice v hrubých tisících vidím hned a přesnější čísla by mi na nic nebyly.
Držím palce a budu sledovat, kam se to vyvine.
Držím palce a budu sledovat, kam se to vyvine.
- Redsnake
Příspěvek#13 » úte 20. srp 2024, 16:16
Vedl jsem si hromadu poznámek na papírech, tohle by mi to mělo umožnit trochu korigovat a vést smysluplněji, Sešit plnej testovacích navážek, až si časem nepamatuji co bylo smysluplné a co ne. Samozřejmě, netvrdím, že to nejde vést efektivně na papíře, ale webová app mi umožní "menší lidovou tvořivost" a pomůže zachovat systematiku.
Funkcí na to jde teoreticky navěsit spousta, z patra mě napadá třeba příprava tabulky pro žebřík navážek který se následně automaticky doplní po vložení sjetiny z chronografu.
Funkcí na to jde teoreticky navěsit spousta, z patra mě napadá třeba příprava tabulky pro žebřík navážek který se následně automaticky doplní po vložení sjetiny z chronografu.
- Trpaslo
Příspěvek#14 » úte 20. srp 2024, 17:33
Tak zase SAP bych si kvůli tomu doma nerozjizdel.. ja si to pisu normalne do excelu.. ale nemám evidenci skladových zásob atd:) Záleží asi jak moc a co člověk přebíjí a jak moc to točí, pak se to může hodit, podívat se někam rychle "kolik mám ještě toho a toho prachu/střel/zápalek/nábojů"
Určitě mi to nepřijde jako blbost, na druhou stranu v Excelu to jde taky:)
Určitě mi to nepřijde jako blbost, na druhou stranu v Excelu to jde taky:)
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí