Přebíjené .38 Special
- Redsnake
Příspěvek#137 » stř 19. črc 2023, 07:40
poplasty střílím v .38 spec, .45 ACP, .357 a .45 LC. Všude bez problémů. Jen tohle je nová střela kterou leju a než to naláduju, chtěl jsem to trochu zkonzultovat, že nedělám úplnou blbost, protože to asi není úplně běžná váha střely pro .38 spec tak není moc příkladů v tabulkách.
Předtím jsem měl přebito S020 s poplastovanou 158grn střelou a chodilo to krásně. Jen S020 nechutně zdražila, tak zkouším jiné cesty s prachy které už mám doma.
Předtím jsem měl přebito S020 s poplastovanou 158grn střelou a chodilo to krásně. Jen S020 nechutně zdražila, tak zkouším jiné cesty s prachy které už mám doma.
-
Corwin_102 - Příspěvky: 101
- Corwin_102
Příspěvek#138 » ned 1. zář 2024, 22:05
Ahoj.
Začínám řešit přebíjení těchto nábojů na lisu Lee Turret.
Co k tomu? Stačí trojková sada nebo vzít tu čtyřmatricovou i s factory crimp?
Ládovat bych to chtěl poplastovanými ARESy nebo případně i FMJ Alsa/LOS....
Prach vectan Ba9/10/AS - uvidíme jak to půjde...
Díky.
(mimochodem - v tomhle vlákně jsem poprvé narazil na informaci o měření tvrdosti olova pomocí obyčejných tužek - velmi užitečná informace!)
Prach vectan Ba9/10/AS - uvidíme jak to půjde...
Díky.
(mimochodem - v tomhle vlákně jsem poprvé narazil na informaci o měření tvrdosti olova pomocí obyčejných tužek - velmi užitečná informace!)
- Redsnake
Příspěvek#139 » ned 1. zář 2024, 22:48
Moje .2$ - pokud neresis penize, kup si deluxe matrice, tedy 4 ks v setu. Neprinaseji zadnou nevyhodu (krom ceny samozrejme) a umozni ti oddelit usazovaci a krimpovaci operaci.
Tenhle vyber prachu taky strilim, nejvic AS. Ba10 pod wadcuttery. S ba9 funguji uspokojive 125-158 powder coat strely vcetne fmj ale z AS mam i tak lepsi pocit.
Tenhle vyber prachu taky strilim, nejvic AS. Ba10 pod wadcuttery. S ba9 funguji uspokojive 125-158 powder coat strely vcetne fmj ale z AS mam i tak lepsi pocit.
-
- Corwin_102
Příspěvek#140 » pon 2. zář 2024, 20:27
@Redsnake dík.
Peníze řeším jako každý, ale tady je rozdíl cca 100ks továrních .38, tak se to dá..
s tím AS jsi mne vyloženě potěšil. Já ho koupil do .45LC jako alternativu někde mezi Ba9 a 10 a nenašel jsem pro něj využití - na western mám desítku, na výkonné laborace (hlavně do karabiny) Ba9.
Tak ho odzkouším a snad nabouchám do speciálů.
Peníze řeším jako každý, ale tady je rozdíl cca 100ks továrních .38, tak se to dá..

s tím AS jsi mne vyloženě potěšil. Já ho koupil do .45LC jako alternativu někde mezi Ba9 a 10 a nenašel jsem pro něj využití - na western mám desítku, na výkonné laborace (hlavně do karabiny) Ba9.

-
- Corwin_102
Příspěvek#141 » pon 2. zář 2024, 20:29
[quote="Corwin_102"]@Redsnake dík.
Kolik sypeš pod těžší strřelu cca 158grs pro "tovární" výkon?

Kolik sypeš pod těžší strřelu cca 158grs pro "tovární" výkon?
- Redsnake
-
- Corwin_102
Příspěvek#143 » pon 2. zář 2024, 20:58
Prohnal jsem to přes GRT a pro 6" to fakt sedí hezky.
Ovšem s 2" je dle něj situace úplně jiná... vychází mi 5,7gr kdy už tlak líže Pmax abs. - rychlost je 200m/s a energie 204J (při započítání odfuku mezi hlavní a válcem výrazně níž...).
Prostě každý palec délky je znát... u takhle krátkých hlavní zvlášť.. (už při 3" by energie šla na 327J = +63%!!!).
Ovšem s 2" je dle něj situace úplně jiná... vychází mi 5,7gr kdy už tlak líže Pmax abs. - rychlost je 200m/s a energie 204J (při započítání odfuku mezi hlavní a válcem výrazně níž...).
Prostě každý palec délky je znát... u takhle krátkých hlavní zvlášť.. (už při 3" by energie šla na 327J = +63%!!!).
- Redsnake
Příspěvek#144 » pon 2. zář 2024, 21:14
Přišel jsem na to samé, navíc měření rychlostí s klasickejma hradlama u dvoupalce jsou strašný opruz. Labradar nebo teď garmin by asi pomohly, ale jinak klasické chrona to nepobírají.
Pro 2" mám nachystané náboje s wadcutter střelou a 2,3 Ba10 který pak lítají přibližně 220m/s
Pro 2" mám nachystané náboje s wadcutter střelou a 2,3 Ba10 který pak lítají přibližně 220m/s
- Redsnake
- Redsnake
- v.k.
Příspěvek#149 » úte 3. zář 2024, 11:45
Corwin_102 píše:Ahoj.
Sveho casu jsem prebijel na Turretu celkem dost .38 Sp. a mel jsem setup se trema Lee matricema plus bullet feeder Hornady (pn# 095330). Viz obrazek, hlava uprostred.
V kombinaci s reverzni rotaci a vyhazovacem to je rychly setup. Prebijel jsem hlavne poplastovane ARESy, nejvic 148gr. Wadcuttery 38-148 WC, a pak ty tezke 158gr. Bylo potreba naladit klestiny toho podavace, ale jak se to jednou udela, je to spolehlive.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Corwin_102
Příspěvek#150 » úte 3. zář 2024, 20:03
OK - takže poslední matrice byla současně dotlačovací - dělala délku náboje a lisovala... Nebyla použita Factory-crimp. Dobře vědět...
Podvavač střel by se mne taky líbil - už i Lee dělá pěkný a nejsou ani přehnaně drahý - ale na ty mý plánovaný počty na to zatím sypu...
Když kleště - tak je otázka jaké koupit. Jasně - beru od Lee, 6-ti cavity - takže si potřebuju dobře vybrat...
Jako továrky bych chtěl kupovat asi něco jako S&B 38 Special SP 10,25 g - takže asi podobnou váhu střely...
takže buď
SWC
https://www.strobl.cz/lee-mold-c358-158 ... avity_p564
nebo
https://www.strobl.cz/lee-mold-tl358-15 ... avity_p568
Ogivály:
https://www.strobl.cz/lee-mold-358-150- ... cavity_p63
nebo flat-nose (karabinu na ně nemám, takže nepotřebuju nutně):
https://www.strobl.cz/lee-mold-358-158- ... avity_p572
- případně WC, případně mírně nižší gramáže 150/148gr...
Poradíte? Víte výhody/nevýhody (mimo spotřeby olova)-
Ach jo. Ten výběr je až moc velký... nechci kupovat (zatím) víc než jeden typ.... Jinak asi vezmu ten Flat-nose jako kompromins...
Kalibrační matrici předpokládám .358 pro poplastované olovo... (?)
Dík... C.
Podvavač střel by se mne taky líbil - už i Lee dělá pěkný a nejsou ani přehnaně drahý - ale na ty mý plánovaný počty na to zatím sypu...
Když kleště - tak je otázka jaké koupit. Jasně - beru od Lee, 6-ti cavity - takže si potřebuju dobře vybrat...

Jako továrky bych chtěl kupovat asi něco jako S&B 38 Special SP 10,25 g - takže asi podobnou váhu střely...
takže buď
SWC
https://www.strobl.cz/lee-mold-c358-158 ... avity_p564
nebo
https://www.strobl.cz/lee-mold-tl358-15 ... avity_p568
Ogivály:
https://www.strobl.cz/lee-mold-358-150- ... cavity_p63
nebo flat-nose (karabinu na ně nemám, takže nepotřebuju nutně):
https://www.strobl.cz/lee-mold-358-158- ... avity_p572
- případně WC, případně mírně nižší gramáže 150/148gr...
Poradíte? Víte výhody/nevýhody (mimo spotřeby olova)-
Ach jo. Ten výběr je až moc velký... nechci kupovat (zatím) víc než jeden typ.... Jinak asi vezmu ten Flat-nose jako kompromins...
Kalibrační matrici předpokládám .358 pro poplastované olovo... (?)
Dík... C.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX