CZUB Scorpion EVO 3 S1
Samonabíjecí pušky
- monk
Příspěvek#841 » stř 2. říj 2024, 14:50
ja ti nevim, s kratkym evem vyhravam losí zavody, nebo na mensich IPSC jsem v prvni 5. a to s evem strilim vpodstate jen na zavodech, trenuji s pistoli standartne.
JYbour píše:Já bych si napřed rozmyslel, jestli opravdu chceš EVO koupit. Za rok co mám krátký, tak vystříleno 400 nábojů a vím, že už ho do ruky nevezmu. Funguje, ale konstrukčně a zpracováním totální sra.ka.
- JYbour
Příspěvek#842 » stř 2. říj 2024, 16:01
Já neříkám, že to nefunguje. Střílí a dokonce velice přesně, ale ta konstrukce je strašná a stejně tak zpracování. Proto se taky používá pouze jako rekvizita ve filmech a ve složkách jako MP a vězeňská služba, kde je předpoklad, že se nikdy nedostane do akce mně už tohle nestačí, nebudu používat něco o čem nejsem přesvědčen, že je kvalitní. Chápu, že za 20tis. je to adekvátní na takové to hraní, ale už bych to znovu nekoupil, ani za 15.
-
KapitánPacička - Příspěvky: 322
- KapitánPacička
Příspěvek#843 » stř 2. říj 2024, 16:29
Aritma: A co GP STRIBOG SP9 A3 Gen2. Je to urcite lepsi volba a hlavne je daleko trvanlivejsi, nehlede na to ze uz v zakladu ma mnohem lepsi spoust, zahnute banany zasobniky funguji bez problemu, kratky reset, ram z leteckeho duralu, polouzamceny zaver pri vystrelu hodne zklidnuje zbran... O tom se EVU muze zdat leda ve snu.
JYbour: Ani se ti nedivim, EVO je opravdu jak nepovedena plastova hracka. Ti co se ho zastavaji, tak bud maji male naroky a nebo nestrileli z neceho lepsiho.
JYbour: Ani se ti nedivim, EVO je opravdu jak nepovedena plastova hracka. Ti co se ho zastavaji, tak bud maji male naroky a nebo nestrileli z neceho lepsiho.
- Erix
Příspěvek#844 » stř 2. říj 2024, 17:03
Jo Stribog je možnost, ale některé konfigurace-zásobníky dost pošramotily pověst. Kdyby byl i lower v duralu, tak mě asi ukecají. Toto jediné mě taky odradilo na CSV9. Nevím, prostě asi stará škola - polymer akorát na pažbičku, jo Glocka zkousnu, to je pracant.
- Aritma
Příspěvek#845 » stř 2. říj 2024, 17:14
KapitánPacička: díky za radu, díval jsem se na něj, ale ten co by se mi líbil je skoro za dvojnásobnou cenu než Evo, budu to mít jako první pušku a zatím nevím, co od pušky očekávat. Proto přemýšlím směrem, že koupím "něco" levného a až po pár kurzech (za pár let, až budu mít hilzny minimálně po kolena) a až se s puškami seznámím, bych chtěl jít do něčeho ve 223, co mi ale bude vyhovovat podle mých potřeb a nabytých zkušenostech.
- Alesh31
Příspěvek#846 » stř 2. říj 2024, 17:34
Myslím si, že EVO pro začátek za ty prachy stačí. Trénink, návyky, dostupnost dílů. Měl jsem AR9 od ADC, téměř za 50000,- a navoněná bída. Vůle a zpracování jako AR 15 za 20000,-. A když koupíš EVO za 20000,- tak ho za 15000,- vzdycky prodáš. B&T by bylo asi velká paráda, ale dáš za to 80000,- a za víc jak 60000,- za to nikdo nedá. Jasný, když je někdo na střelnici pečenější, vařenější a vysype desetitisíce za rok, tak je EVO nesmysl.
-
antonspelec - Příspěvky: 1236
- antonspelec
Příspěvek#848 » stř 2. říj 2024, 19:37
EVO jsem poprve drzel v ruce nedlouho po tom, co prislo na trh a uz tehdy jsem byl v soku, jakej je to kram a jak mizerne se mi z toho strili. V te dobe ovsem nebyla mezi devitkovymi karabinami ani zdaleka takova nabidka jako je ted.
Od te doby si ho cas od casu vzdy od nekoho pujcim, jen abych se ujistil, ze to je furt stejny. A dukazem toho, ze to nevnimam takhle sam je konstantne plnej hunting bazar techto zbrani.
Z meho pohledu to ma smysl tak do ceny 15k. Ale koupit to za MOC a jeste sypat nejaky prachy do tuningu? No, proti gustu…
Kazdopadne ja jsem toho nazoru, ze radsi pockam, prisetrim a koupim neco poradnyho. A to zdaleka nestrilim desitky tisic naboju rocne.
Ovsem kazdy to ma samozrejme jinak.
K tem B&T. APC9 sice stoji lehce pres 80k, ale tam je v cene v podstate vsechno, co clovek potrebuje, a to vcetne Aimpointu v cene cca 20k.
GHM9 je za nejakych 45k, pokud se nepletu a aktualne maji v TG jednu v provedeni FDE za 40k rovnych. A oproti EVU je to jako baworak proti Skodovce.
Tak ci tak, mnoho zdaru pri vyberu zbrane, ktera bude nasledne delat radost.
Od te doby si ho cas od casu vzdy od nekoho pujcim, jen abych se ujistil, ze to je furt stejny. A dukazem toho, ze to nevnimam takhle sam je konstantne plnej hunting bazar techto zbrani.
Z meho pohledu to ma smysl tak do ceny 15k. Ale koupit to za MOC a jeste sypat nejaky prachy do tuningu? No, proti gustu…
Kazdopadne ja jsem toho nazoru, ze radsi pockam, prisetrim a koupim neco poradnyho. A to zdaleka nestrilim desitky tisic naboju rocne.
Ovsem kazdy to ma samozrejme jinak.
K tem B&T. APC9 sice stoji lehce pres 80k, ale tam je v cene v podstate vsechno, co clovek potrebuje, a to vcetne Aimpointu v cene cca 20k.
GHM9 je za nejakych 45k, pokud se nepletu a aktualne maji v TG jednu v provedeni FDE za 40k rovnych. A oproti EVU je to jako baworak proti Skodovce.
Tak ci tak, mnoho zdaru pri vyberu zbrane, ktera bude nasledne delat radost.
-
KapitánPacička - Příspěvky: 322
- KapitánPacička
Příspěvek#849 » stř 2. říj 2024, 20:05
Erix: Sice za priplatek, ale lower delaji i v duralu, kde je spoust jeste kapanek vyladena a rukojeti jsou vymenitelne ala AR. Tehdy jsem po dukladnem zvazovani sel taky do Al loweru, takze plastu tady opravdu moc neni. Asi to vnimam stejne jako ty.
Aritma: V tom pripade to chapu, musis se sam rozhodnout, kterou cestou pujdes.
Omlouvam se za OT. Jen jsem chtel upozornit, ze nakupem EVA by mohl malo seznameny kupujici brzo litovat.
Aritma: V tom pripade to chapu, musis se sam rozhodnout, kterou cestou pujdes.
Omlouvam se za OT. Jen jsem chtel upozornit, ze nakupem EVA by mohl malo seznameny kupujici brzo litovat.
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#850 » stř 2. říj 2024, 20:21
antonspelec píše:APC9 sice stoji lehce pres 80k...
Jinýma slovama je za cenu čtyř evíček. Tohle už pro mnoho z nás není o nějakém lehkém přišetření. EVO není v základu žádný zázrak, ale funguje. V mém okolí jich není málo a popravdě se setkávám spíš se závadami na AR9 (prasklé úderníky, čepy...) než na tomhle. Cena je vysoká, ale i přes to je to jedna z nejlevnějších zbraní tohoto typu na trhu a plně osazená a s drobným tunningem je pořád za zlomek ceny APC9.
- cipis
Příspěvek#851 » stř 2. říj 2024, 20:31
Jo, a jeste pak clovek potkava ty s tema 2-4 x drazsima navonenyma super karabinama, no a oni se z toho nakonec boji strilet, ze to stalo moc, aby se to neopotrebovalo, boji se s tim plesknout o zem, no a to jeste v tom lepsim pripade, v tom horsim jim nezbylo na naboje.
-
antonspelec - Příspěvky: 1236
- antonspelec
Příspěvek#852 » stř 2. říj 2024, 20:46
CzechJoker píše:antonspelec píše:APC9 sice stoji lehce pres 80k...
Jinýma slovama je za cenu čtyř evíček. Tohle už pro mnoho z nás není o nějakém lehkém přišetření. EVO není v základu žádný zázrak, ale funguje. V mém okolí jich není málo a popravdě se setkávám spíš se závadami na AR9 (prasklé úderníky, čepy...) než na tomhle. Cena je vysoká, ale i přes to je to jedna z nejlevnějších zbraní tohoto typu na trhu a plně osazená a s drobným tunningem je pořád za zlomek ceny APC9.
Kdyz uz citujes, tak laskave cele sdeleni a nejen tu cast, ktera se ti hodi:
antonspelec píše: APC9 sice stoji lehce pres 80k, ale tam je v cene v podstate vsechno, co clovek potrebuje, a to vcetne Aimpointu v cene cca 20k.
GHM9 je za nejakych 45k, pokud se nepletu a aktualne maji v TG jednu v provedeni FDE za 40k rovnych.
Ale at si kazdej kupuje to, co mu vyhovuje.
- Béďa
Příspěvek#853 » stř 2. říj 2024, 21:27
Taky nechápu hejt na BT. Jasně proti EVO se chová velmi kultivované, ale zase se nechová tak jako SP5. Cena je pri maximální konfiguraci v konfiguratoru rozdílná asi 20t.
Proti Evu nic nemám,..ať si.kazdy.koupi co chce.jen se v poslední době setkavam s reakcemi,.že když je to drahé a našetřil js.si.na to jsem.divny,.že nemam něco levnějšího. Jasně v bahně ho naschvál.nevalim, ale mám ho na HD...
Jinak Steibog byl známý problémy se zásobníky, naopak zásobníky EVO.maji dobrou pověst. U Steiboga je řešení lower s Glock.zasobny na BT je mám také, ale spousta estetu má s tímto problém, ač zásobníky z G fungují....
Proti Evu nic nemám,..ať si.kazdy.koupi co chce.jen se v poslední době setkavam s reakcemi,.že když je to drahé a našetřil js.si.na to jsem.divny,.že nemam něco levnějšího. Jasně v bahně ho naschvál.nevalim, ale mám ho na HD...
Jinak Steibog byl známý problémy se zásobníky, naopak zásobníky EVO.maji dobrou pověst. U Steiboga je řešení lower s Glock.zasobny na BT je mám také, ale spousta estetu má s tímto problém, ač zásobníky z G fungují....
- Lonestar
Příspěvek#854 » stř 2. říj 2024, 21:46
Já bych o jedné celokovové variantě (nechci říct přímo kopii ) EVO na glockové zásobníky za stejnou cenu věděl...
viewtopic.php?f=22&t=16973
Zatím 2500 výstřelů za půl roku bez jediného problému
viewtopic.php?f=22&t=16973
Zatím 2500 výstřelů za půl roku bez jediného problému
- monk
Příspěvek#855 » čtv 3. říj 2024, 07:48
Stiboga mám moc rad, z krabice kolem 30k nejlepsi zbran.
Jako strilel jsem fakt z hodne zbrani, ano Evo neni MP5 atd, ale furt se na to divam ze za 20k + nejaky doplnky (spoust(pruzinky nebo celou), pazbicku) a za ty penize to nabidne hodne. Kdyz mas dyamiku tak je vsechno nejak uskakany. A pro nekoho kdo strili ze stavu tak konfort strileni je blby, ale z pohledu dynamicke strelby to vubec nepocituji.
Jako strilel jsem fakt z hodne zbrani, ano Evo neni MP5 atd, ale furt se na to divam ze za 20k + nejaky doplnky (spoust(pruzinky nebo celou), pazbicku) a za ty penize to nabidne hodne. Kdyz mas dyamiku tak je vsechno nejak uskakany. A pro nekoho kdo strili ze stavu tak konfort strileni je blby, ale z pohledu dynamicke strelby to vubec nepocituji.
KapitánPacička píše:Aritma: A co GP STRIBOG SP9 A3 Gen2. Je to urcite lepsi volba a hlavne je daleko trvanlivejsi, nehlede na to ze uz v zakladu ma mnohem lepsi spoust, zahnute banany zasobniky funguji bez problemu, kratky reset, ram z leteckeho duralu, polouzamceny zaver pri vystrelu hodne zklidnuje zbran... O tom se EVU muze zdat leda ve snu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí