Arex Delta Gen 2
Glock a spol.
- Murphy
Příspěvek#136 » stř 2. říj 2024, 14:11
Obrousil jsem takto
jemny pilnicek na nehty + lestici pilnicek na nehty - penovy
Tad jiz trubka nezustava zasekla v zaveru, ale vyjede a zamkne celo zaveru bez dopomoci.
20240929_095459.jpg
20240929_095455.jpg
20240929_095507.jpg
jemny pilnicek na nehty + lestici pilnicek na nehty - penovy
Tad jiz trubka nezustava zasekla v zaveru, ale vyjede a zamkne celo zaveru bez dopomoci.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Krevel
Příspěvek#137 » stř 2. říj 2024, 18:28
Určitě nechci nijak kritizovat, naopak díky za kontaktování polenar tactical a upozornění na tuto úpravu. Jen bych chtěl upozornit že "chamfer" znamená srazit hranu, pokud by to měla být takováto změna úhlu, kterou jsi udělal, tak by to bylo "bevel"... já teda zkusím jen srazit hranu a uvidíme
- Murphy
Příspěvek#138 » stř 2. říj 2024, 19:47
Zacal jsem srazenim hrany na okraji. Pak jsem srazil zobacel na te vystouple casti. A kdyz to porad nechtelo vyskocit ze zaveru samo a drzelo to uvnitr uz ve chvili, kdy byla trubicka cca 3 mm jeste venku, zacal jsem ubirat vic materialu, dokud to nevyskakovalo ze zaveru samo.
Predpokladam, ze si to pisatel polenaru prekladal na prekladaci, nebo vyhledaval vhodne slovo a uplne to neodpovidalo realite.
Schvalne, nafot, az to bude vyjizdet samo, jestli toho uberes mene, nez ja.
Predpokladam, ze si to pisatel polenaru prekladal na prekladaci, nebo vyhledaval vhodne slovo a uplne to neodpovidalo realite.
Schvalne, nafot, az to bude vyjizdet samo, jestli toho uberes mene, nez ja.
- Murphy
- Murphy
- Krevel
Příspěvek#142 » ned 6. říj 2024, 13:38
Já třeba problém s tím, že mi nevyleze ta sestava úderníku nemám, to sražení tam chci udělat spíš proto, že to budu rozebírat kvůli tomu leštění Já trochu podezřívám nějakou dvojí kvalitu, protože já mám variantu Global ordnance, což byl v začátku podle všeho jediný distributor hlavně v US a mnohé věci popsané v tomto vlákně se mě vůbec netýkají...
Každopádně velké plus u Arexe pořád vidím dostupnost náhradních dílů, je tu dost prodejců co je mají skladem a když ne, tak si je objednáš přímo na Slovinsku a do dvou týdnů je máš doma. Když to člověk srovná s jinými pistolemi v podobné cenové hladině, tak tady je ta výhoda jasná. Ale pořád je to služební pistole , čím víc se v tom hrabeš, tím víc potenciálních problémů vyvstane, když ji necháš jak je tak to prostě střílí a střílet bude.
Každopádně velké plus u Arexe pořád vidím dostupnost náhradních dílů, je tu dost prodejců co je mají skladem a když ne, tak si je objednáš přímo na Slovinsku a do dvou týdnů je máš doma. Když to člověk srovná s jinými pistolemi v podobné cenové hladině, tak tady je ta výhoda jasná. Ale pořád je to služební pistole , čím víc se v tom hrabeš, tím víc potenciálních problémů vyvstane, když ji necháš jak je tak to prostě střílí a střílet bude.
- Murphy
Příspěvek#143 » pon 7. říj 2024, 07:26
Vic uz se v tom hrabat nehodlam.
Prelesteni pocitove nijak zvlast nepomohlo, jestli vubec.
Ted uz jen doresit, jestli zavesit baterku a pak pripadne pouzdro.
Ale jeste zvazuju hlinikovou spoust, original mne trochu kouse do prstu - dostavam se ukazovakem mezi spicku spouste a lucik.
Mel nekdo podobny problem? A vyresila to sportovni spoust?
2.600 neni moc, kdyby to pomohlo, ale jestli ne, nerad bych je vyhazoval.
Prelesteni pocitove nijak zvlast nepomohlo, jestli vubec.
Ted uz jen doresit, jestli zavesit baterku a pak pripadne pouzdro.
Ale jeste zvazuju hlinikovou spoust, original mne trochu kouse do prstu - dostavam se ukazovakem mezi spicku spouste a lucik.
Mel nekdo podobny problem? A vyresila to sportovni spoust?
2.600 neni moc, kdyby to pomohlo, ale jestli ne, nerad bych je vyhazoval.
- Murphy
Příspěvek#144 » čtv 24. říj 2024, 21:00
Tak mne vcera pri ukladani do trezoru neco napadlo a dnes jsem si to overil s oranzovou tyckou v hlavni....
Delta, na rozdil od Glocku, jde rozebrat bez odmacknuti spouste. Tedy i v natazenem stavu.
A udernik se, celkem logicky, ve chvili oddelovani zaveru od tela uvolni.
Takze kdybych nechal naboj v komore a natazeno a zacal rozebirat, budu dost neprijemne prekvapen.
Kdybych stejne opomenuti udelal u Glocka, prijdu na to pri rane jistoty, kdy zbran celkem pevne drzim a mirim cilene do bezpecneho smeru.
U Delty si umim oredstavit situaci, kdy mi to, po zasadnim opomenuti, bouchne v situaci, kdy zbran nemam dostatecne pod kontrolou.
Prvni vec, ktera mi prijde jako oprandu nedobre resena...
Delta, na rozdil od Glocku, jde rozebrat bez odmacknuti spouste. Tedy i v natazenem stavu.
A udernik se, celkem logicky, ve chvili oddelovani zaveru od tela uvolni.
Takze kdybych nechal naboj v komore a natazeno a zacal rozebirat, budu dost neprijemne prekvapen.
Kdybych stejne opomenuti udelal u Glocka, prijdu na to pri rane jistoty, kdy zbran celkem pevne drzim a mirim cilene do bezpecneho smeru.
U Delty si umim oredstavit situaci, kdy mi to, po zasadnim opomenuti, bouchne v situaci, kdy zbran nemam dostatecne pod kontrolou.
Prvni vec, ktera mi prijde jako oprandu nedobre resena...
- Murphy
- stip
Příspěvek#147 » pát 25. říj 2024, 10:10
O té vlastnosti "rozebírání bez rány jistoty" se ví a píše. To, že to cvakne, neznamená, že to odpálí. Je to striker, ten by bez odmíčknutí spouště odpálit neměl nikdy. Vytáhnu střelu, vysypu prach a zkusím to se zápalkou. Jediný průkazný test. Ale udělám to venku, takže musím na vlastní zahradě, neslibuji, kdy se tam dostanu.
- Murphy
Příspěvek#148 » pát 25. říj 2024, 10:15
O vlastnosti jsem vedel, ale az ted mne napadlo, jestli je to bezpecne.
Kdyz dam mezi cvicny a zapalnik kousek igelitu a bude mit otisk, budu to povazovat za nebezpene.
Kdyz ne, otestuji po dalsim natazeni a ranenjistoty, ze se na igelity zapalnik opravdu podepsal.
To by melo stacit, ne?
Kdyz dam mezi cvicny a zapalnik kousek igelitu a bude mit otisk, budu to povazovat za nebezpene.
Kdyz ne, otestuji po dalsim natazeni a ranenjistoty, ze se na igelity zapalnik opravdu podepsal.
To by melo stacit, ne?
- stip
- Murphy
Příspěvek#150 » pát 25. říj 2024, 12:32
Jestli spravne chapu funkci, tak soucastka 48
https://dopice.sk/t86
https://www.arex-store.si/delta-gen2-parts
ve vystrcenem stavu zajistuje udernik proti pohybu vpred. Ale aby zajistila, nesmi byt treba zaspinena natolik, ze by vyjizdela pomalu / se zpozdenim... To by stacilo na zajisteni bezne v pouzdre, ale ne ve chvili, kdy nadzvednes zaver a tim se uvolni vice mene zaroven s pojistkou i udernik.
I na tu zapalku bych si radsi vzal rukavice a bryle. 8-/
https://dopice.sk/t86
https://www.arex-store.si/delta-gen2-parts
ve vystrcenem stavu zajistuje udernik proti pohybu vpred. Ale aby zajistila, nesmi byt treba zaspinena natolik, ze by vyjizdela pomalu / se zpozdenim... To by stacilo na zajisteni bezne v pouzdre, ale ne ve chvili, kdy nadzvednes zaver a tim se uvolni vice mene zaroven s pojistkou i udernik.
I na tu zapalku bych si radsi vzal rukavice a bryle. 8-/
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX