Periodická zdravotní prohlídka



tomikkyblik
Příspěvky: 4

Příspěvek#1 » pon 1. črc 2024, 16:02

Zdravím všechny střelce,
chtěl bych se zeptat, jestli je možné poslat formulář s periodickou zdravotní prohlídkou přes datovou schránku na oddělení PČR?

Díky moc.



dan
Příspěvky: 650

Příspěvek#2 » pon 1. črc 2024, 16:41

Myslis to, co ti dal doktor ?
Urcite by to melo projit, pokud jim posles autorizovanou konverzi te listiny do elektronicke podoby. Za 30Kc/strana ti to udela kazdy Czech Point
Prosty samo-domo vytvoreny scan jim stacit nemusi, ale prijmout ho mohou, to se OSZBM od OSZBM muze lisit.



Otik Platenik
Příspěvky: 92

Příspěvek#3 » pon 14. říj 2024, 11:15

Ahoj, rád bych se s vámi podělil o dnešní zkušenost se zdravotní prohlídkou pro prodloužení platnosti ZP. Podobných témat je tady více, ale toto svým názvem odpovídá nejlépe tomu co chci sdělit. :)

Aktuálně řeším prodloužení platnosti ZP, který mi končí někdy v únoru. Začal jsem tedy zdravotní prohlídkou, vzhledem k tomu, že mám novou paní doktorku včetně sestry, která převzala ordinaci po předchozím lékaři, který odešel do důchodu tak jsem měl trošku obavy jak to půjde. Je to relativně mladá paní doktorka. Každopádně jsem se nejprve objednal na preventivní prohlídku, abych tam nešel hned pro potvrzení na ZP. Už u preventivky jsem na ní vychrlil všechny požadavky a vše teda ok, akorát na vyšetření pro zbroják mě objedná na jiný termín, že teď na to není prostor. Tak jsem dorazil v určeném termínu, začalo to měřením tlaku a "výslechu" u sestry. Tlak byl vyšší, možná nervozitou a tím že já blbec sem si dva dny po sobě zapomněl vzít léky na tlak. Přiznal jsem se, že mám stres z doktorů a že sem zapomněl léky a začal výslech sestry:

Ona:"vy jste myslivec nebo proč potřebujete to potvrzení".
Já:"Ne, nejsem myslivec a potvrzení potřebuji, protože mi po 10 letech končí platnost ZP",
Ona: "A kde chodíte střílet",
Já: "Na střelnici",
Ona: "Ale to musí být rána když to střelí co uši?"
Já: "Musíte mít sluchátka, jinak to nejde"
Ona: "A to máte takovou tu malou černou pistoli, jako ten vrah včera v televizi? A nosíte ji stále u sebe"
Já: "Ne nenosím ji stále u sebe, k tomu musí člověk dozrát, ale když jdu na střelnici tak ano",
Ona: "Aha tak já se teda zbraní bojím",
Já: "Zbraní se netřeba bát, k zbraním je třeba mít respekt, zbraň vám neublíží, ale ublížit vám může člověk ať už se zbraní nebo bez. My chodíme střílet s manželkou, sme si dělali zbroják společně" (to se už sestra smála, ale kdybych jí řekl, že do sebe kopeme při thajboxu tak by mi vyšetření od psychologa u doktorky prosadila)
Ona:"Tak můžete jít k paní doktorce a všechno ji to řekněte"

Paní doktorka koukla do mé zdravotní dokumentace pak mě vyšetřila, zrak, rovnováhu apod, zeptala se jestli sem se léčil na psychiatrii a ještě pár otázek a vydala mi potvrzení, měla dokonce vlastní formulář. Ještě mi řekla, že ona osobně má ke zbraním respekt, ale že spousta jejich kolegů lékařů zbraně mají a že i v rodině mají jendoho co má zbraně. Nakonec za to ani nechtěla nic zaplatit, to prostě člověk nepochopí.



dan
Příspěvky: 650

Příspěvek#4 » pon 14. říj 2024, 11:36

Proc nepochopis ? Vsichni lekari proste nejsou takovi zlatokopove, jake z nich dela lidova slovesnost. Mpje ocni lekarka si nebere zadne penize za vysetreni zraku pro ucely ZP ani RP. A ani neplati, ze lekari povazuji (nebo po prosinci zacali povazovat) kazdeho drzitele ZP za psychopata. Je to jako se vsim - ano, jiste taci jsou, ale to co vidis v mediich a co se probira na socialnich sitich jsou vetsinou extremy, protoze jsou dobe videt a slibuji sledovanost.



Otik Platenik
Příspěvky: 92

Příspěvek#5 » pon 14. říj 2024, 13:16

Souhlasím s tebou. Byl jsem jen velmi mile překvapen. Já bych ty peníze za to rád dal, ale paní doktorka jen mávla rukou, že to nemám řešit.



Střelec
Příspěvky: 1808

Příspěvek#6 » pon 14. říj 2024, 13:34

Nedávno jsem byl také pro potvrzení na prodloužení ZP a bez problémů, neplatil jsem nic, spojili mi to s preventivkou.



JirkaCV
Příspěvky: 2063

Příspěvek#7 » pon 14. říj 2024, 13:57

Můj obvoďák je zaměstnanec MediClinic, tak si to nelajskne. Má daný ceník. První posudek 650,- opáčko tuším 250,-.
Mávl rukou můj očař, nejspíš proto, že je sám aktivní držitel ZP. :)

Uživatelský avatar
Cemada
Příspěvky: 326
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#8 » pon 14. říj 2024, 14:52

Já byl teď po 5 letech kvůli sk.D. Podobně jako u Otíka můj doktor šel do důchodu, celé osazenstvo nové. Mladá doktorka mě viděla podruhé, tak jsem byl docela nervní jaký bude mít příštup. A úplně v poho. Projela fyzično (oči, koordinaci, poslechla si mě, tlak (vysoký, jako vždycky u lékaře což jsme si vyřešili minule)) a vystavila posudek. Bez ptaní na zbraně atd.
A za 900,- :-/ ale v tomhle koníčku je to stejně jako když plivneš a lepší než 3-4tis za psychotesty.
Doktorka pomalu získává mé sympatie :-)



Střelec
Příspěvky: 1808

Příspěvek#9 » pon 14. říj 2024, 17:44

Kdysi jsem si byl pro nějaké potvrzení do práce a moje obvoďačka měla dovolenou, jako zástup tam byla mladá doktorka, čekal jsem, že mi dá razítko a půjdu, místo toho si mě chtěla poslechnout a prý ať sundám triko, pod trikem samozřejmě pistoli, ale když byla neoblomná, tak jsem jí se slovy, že na to mám povolení, triko sundal, tak rychle jsem nebyl vyšetřený v životě, rychle mě poslechla, aby dostála slovu, dala razítko a už mě lifrovala pryč.

Uživatelský avatar
Mac.42
Příspěvky: 673

Příspěvek#10 » úte 15. říj 2024, 13:26

dan píše:Proc nepochopis ? Vsichni lekari proste nejsou takovi zlatokopove, jake z nich dela lidova slovesnost.

Hele zajímavý... moje (už bývalá) obvoďačka, která mi za posledních 25 let vystavila si tak 50 různých potvrzení (včetně toho, kdy jsem si zbroják dělal) chtěla zaplatit všehovšudy 3x, jednou to bylo do nového zaměstnání, podruhé už si nepamatuju (v obou případech asi 200,-) a potřetí při obnově zbrojáku rovnou asi 700,- ...tak to mne tehdy docela zaskočilo (ale vyložil jsem si to jako důsledek střelby v Brodě a Bataclanu - tehdy se říkalo, že to mají lékaři brát vážně a už se veřejně propírala chystaná směrnice EU).

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů