Zážitková střelba
- dan
- Klicky
Příspěvek#17 » úte 22. říj 2024, 12:51
Pro většinů lidí je to podle mě prostě jednorázový zážitek. Ono pak vysolit 2000 - 3000 za to co si člově zkusí třeba jednou v životě není až zas tak moc peněz. O to míň to ty lidi bolí když nemají kolikrát představu o tom kolik to střelivo reálně dělá z ceny toho balíčku a že se často jedná o poměrně tuctový a vlastně nezajímavý zbraně.
Nic proti tomu.
Nic proti tomu.
- Gimpel
Příspěvek#18 » úte 22. říj 2024, 12:57
Vůbec jsem nečekal, že svým příspěvkem aktivuji malé flame. Troll ten zrovna nejsem.
Co co jen jsem v minulosti vzdálené, také měl pár zážitkových střeleb. Stejně jako zakladatel vlákna dnes.
Zároveň nevím, na koho pomrkává kolega ,,dan". Zřejmě na zakladatele threadu.
Raději k věci dále uvádím, že zážitky vznikaly striktně na schválené střelnici. Něco jako praktický postgraduál. Samozřejmě bez možnosti přístupu veřejnosti. Čistě, to je jedno, řekněme třeba uzavřená pracovní skupina Pistolníků.
Ad zásah do vesty.
Záleží na její balistické třídě ale i staří.
Na konstrukčním provedení.
Na zvolené ráži, výkonu a značně i kouli.
Na střelci, musí to být alespoň pistolník!!!
Pro ilustraci.
Německá devítka reprezentuje cca 50 kg, po volném pádu z výše 1 m, náraz ekvivalentně malou ploškou.
.22 LR cca 10 kg atd.............
Závěr :
BEZPEČNOST PŘEDEVŠÍM = SAFETY FIRST !!!

........................................
.......................................
Co co jen jsem v minulosti vzdálené, také měl pár zážitkových střeleb. Stejně jako zakladatel vlákna dnes.
Zároveň nevím, na koho pomrkává kolega ,,dan". Zřejmě na zakladatele threadu.

Raději k věci dále uvádím, že zážitky vznikaly striktně na schválené střelnici. Něco jako praktický postgraduál. Samozřejmě bez možnosti přístupu veřejnosti. Čistě, to je jedno, řekněme třeba uzavřená pracovní skupina Pistolníků.
Ad zásah do vesty.
Záleží na její balistické třídě ale i staří.
Na konstrukčním provedení.
Na zvolené ráži, výkonu a značně i kouli.
Na střelci, musí to být alespoň pistolník!!!
Pro ilustraci.
Německá devítka reprezentuje cca 50 kg, po volném pádu z výše 1 m, náraz ekvivalentně malou ploškou.
.22 LR cca 10 kg atd.............
Závěr :

........................................

- Úderník
Příspěvek#20 » úte 22. říj 2024, 14:24
Já to vidím jako pozitivum a jednu z možností pro rozšíření řad nás legitimních ozbrojenců či alespoň osvětu. Samozřejmě ve formě maximální bezpečnosti a hlasitého apelu na ni pro nejen rozhodující se účastníky, ale i jen přihlížející.
Také pro mne to byl Jeden ze dvou impulzů moci se legitimně bránit střelnou zbraní.
Čím nás bude více, o to větší máme páku pro vyjednávání se zákonodárci a EU tmáři.
Nechci se dožít doby, kdy někdo přijde a po pětistech letech nám vezme právo na adekvátní obranu!
Asi odbočuji.
Také pro mne to byl Jeden ze dvou impulzů moci se legitimně bránit střelnou zbraní.
Čím nás bude více, o to větší máme páku pro vyjednávání se zákonodárci a EU tmáři.
Nechci se dožít doby, kdy někdo přijde a po pětistech letech nám vezme právo na adekvátní obranu!
Asi odbočuji.
- dan
- gunman
Příspěvek#23 » úte 22. říj 2024, 17:11
Někdo mi to smazal, tak zkusím znovu
Naposledy jsme dělali akci pro 4 lidi, dva instruktoři stříleli vždycky jen 2 lidi, takže instruktor na 1.
Stavy - Thompson x Špagin - Uzi x Mp5 - AK47 x AR15 - Glock 17 x CZ75 x Desert Eagle - Tikka - 1911 x SW revolver
chlapi 40-60 let krom 1 nepolíbení, ale stejně lehce neopatrní a pokud by se nad nima nestálo, tak nebezpeční
po každý akci po vyčištění si dáváme panáka, že se nikomu nic nestalo. Teda 2x rozseknuté obočí od optiky a 1x škrábanec na noze od vrácené střely od gongu.
Naposledy jsme dělali akci pro 4 lidi, dva instruktoři stříleli vždycky jen 2 lidi, takže instruktor na 1.
Stavy - Thompson x Špagin - Uzi x Mp5 - AK47 x AR15 - Glock 17 x CZ75 x Desert Eagle - Tikka - 1911 x SW revolver
chlapi 40-60 let krom 1 nepolíbení, ale stejně lehce neopatrní a pokud by se nad nima nestálo, tak nebezpeční
po každý akci po vyčištění si dáváme panáka, že se nikomu nic nestalo. Teda 2x rozseknuté obočí od optiky a 1x škrábanec na noze od vrácené střely od gongu.
- Úderník
Příspěvek#24 » úte 22. říj 2024, 17:34
Obdivuju instruktory co si berou na triko nejen střelbou, ale i jen chováním na střelnici nepolíbené lidi. Já bych na to koule neměl. Když jen domýšlím co vše se může stát a jak i zběhlí střelci kolikrát udělají kopanec (viz youtube, pan Heřmánek,..).
Ruce člověku uhlídat lze, ale hlavu ne! Někdo to ale dělat musí! Jinak bych dnes neměl oprávnění. Takže díky všem obětavým školitelům!
Ruce člověku uhlídat lze, ale hlavu ne! Někdo to ale dělat musí! Jinak bych dnes neměl oprávnění. Takže díky všem obětavým školitelům!
- dan
Příspěvek#25 » úte 22. říj 2024, 18:43
Nedotcene zazitkare, kteri k udelani ZP ani nesmeruji a jde jim jen o zazitek a fotky je nutne kontaktne hlidat. Protoze ti jsou skutecne schopni se s nabitou zbrani otocit k ostatnim, protoze na ne nekdo promluvi. Nebo aby si sami rekli o fotku. To se ale, jeden na jednoho, uhlidat da.
Pokud ale nekdo prisel s umyslem si ublizit, to se uhlidat neda. Jednu takovou situaci jsem zpracovaval - od okamziku kdy dotycny zapocal otaceni zbrane do okamziku nez se te zbrane jeho dozor dotknul aby mu zabranil uplynulo pouhych 0,7s. A stejne to nestihnul.
Pokud ale nekdo prisel s umyslem si ublizit, to se uhlidat neda. Jednu takovou situaci jsem zpracovaval - od okamziku kdy dotycny zapocal otaceni zbrane do okamziku nez se te zbrane jeho dozor dotknul aby mu zabranil uplynulo pouhych 0,7s. A stejne to nestihnul.
- JirkaCV
Příspěvek#26 » úte 22. říj 2024, 19:00
Mimochodem, 50 BMG zvládaj malý holky. Nevím, co s tím máte.
https://www.youtube.com/watch?v=94q_-imtnlo
To, že se kámoš otočí i se zbraní předpokládám, proto stojím těsně za jeho levým ramenem. Ale je zase fakt, že se mi to ještě nestalo (během dvou střeleb). Kámoši mají velký respekt a fakt čekají na povel. A to jsem tam měl generálního ředitele středně velký firmy, který normálně stojí na druhý straně potravinovýho řetězce.
https://www.youtube.com/watch?v=94q_-imtnlo
To, že se kámoš otočí i se zbraní předpokládám, proto stojím těsně za jeho levým ramenem. Ale je zase fakt, že se mi to ještě nestalo (během dvou střeleb). Kámoši mají velký respekt a fakt čekají na povel. A to jsem tam měl generálního ředitele středně velký firmy, který normálně stojí na druhý straně potravinovýho řetězce.
- ErikCartmen
- ErikCartmen
Příspěvek#27 » úte 22. říj 2024, 19:06
Já už byl se synkem dvakrát, jednou v Prague Armory a jednou na náhodné střelnici od "dobrodružství na střelnici" pokaždé jsme vybraly zajímavé zbraně na které si jinak nesáhneme jako Scar, Mosin, Dragunov a z krátkých nějaké 1911 a hlavě .500SW to byla velká paráda. Bylo ale vidět že střílíme celkem pravidelně a nás zážitek byl určitě větší než ostatních klientů který prostě obdrželi nějaký voucher.
- MojeTikka
Příspěvek#28 » úte 22. říj 2024, 19:11
Stran tech cen - vzal jsem kolegy z prace na paintball a za nejakych 18 lidi (tusim, nechce se mi to hledat), jsme tam nechali temer 40 litru.
Zazitkovka, takze full servis. Nikdo nemel nic svyho.
Vsichni spokojeni. Nedela se to kazdej tejden, takze jednorazova zkusenost muze stat, co chce.
Zazitkovka, takze full servis. Nikdo nemel nic svyho.
Vsichni spokojeni. Nedela se to kazdej tejden, takze jednorazova zkusenost muze stat, co chce.
- dan
Příspěvek#30 » úte 22. říj 2024, 19:31
To bych mel dojem, ze jsme ke zbrani prilis daleko. Nemusi se mi zacit otacet celej, muze s ni kvrdlat i v zapesti. A jsem mensi, kdybych stal za levym ramenem, tak bych na ruku se zbrani poradne nevidel a rozhodne bych na zbran dobre nedosahnul. . Ja stavam vpravo do nej, takrka na jeho urovni nebo jen lehce za nim.JirkaCV píše:stojím těsně za jeho levým ramenem
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí