Inspektoráty pro zbraně

JirkaCV

Příspěvek#1261 » čtv 31. říj 2024, 14:11

Jo, ale jenom na OSZBM/PČR.
Jsou úřady, kam ještě civilizace nedorazila. Tento týden jsem byl na Báňském úřadě. Tam se s tebou bez kolku ani nebudou bavit.

Blacky

Příspěvek#1262 » čtv 31. říj 2024, 15:27

Hmmm jj, ale jelikoz kolky konci ofiko komplet na konci 2024, tak budou muset taky prejit na jinej system nejpozdeji od ledna 2025 :)

Jarda.Jezek

Příspěvek#1263 » pát 6. pro 2024, 18:21

Tak jsem vyzkoušel žádost o povolení zbraně B prostřednictvím elektronicky podepsaného vyplněného formuláře zaslaného emailem na kontaktní email uvedený na oficiální stránce.

Když se po týdnu nedělo nic, poslal jsem emailem dotaz po osudu předchozího emailu. Když se po dalších třech dnech nedělo nic, začal jsem obvolávat kontaktní telefonní čísla. Po pěti pokusech jsem uspěl, telefon někdo zvedl a začal zkoumat můj dotaz.

Po několika minutách jsem se dozvěděl, že můj email došel a zrovna byl právě přidělen někomu, kdo mi bude odpovídat.

Za asi hodinu jsem dostal zpětné volání z čísla, kde nikdo předtím hovor nepřijal. Poděkoval jsem s tím, že už jsme dotaz vyřídili s kolegyní z jiného čísla.

Po další hodině jsem dostal emailem odpověď na druhý email, že jejich email žádné odpovědi neposílá, ale že můžu dát podnět na policejní prezidium. Hm.

Po dvou týdnech od podání žádosti dorazilo rozhodnutí o povolení, elektronicky podepsané s žádostí, abych nejpozději následující pracovní den poslal elektronicky podepsané potvrzení o přijetí. Zajímavé... No nic, podepsal jsem jejich rozhodnutí a poslal ho zpět.

Nejzajímavější bylo, že rozhodnutí nepřišlo z adresy místně příslušného OSZBM ale z univerzální schránky krpa.podatelna@pcr.cz... Tato schránka překvapivě na každý email odpovídá potvrzením.

Protože příště dva týdny čekat nechci, poslal jsem na tento email další žádost o povolení zbraně B. Jsem zvědav, jestli to bude fungovat lépe.

OSZBM Praha 4, Sdružení.

marinakus

Příspěvek#1264 » pát 6. pro 2024, 18:27

Jarda.Jezek : Ano, skutečně fungují pod emailem krajské správy i pod jejím účtem. Třeba datovka tě pošle rovnou tam. Takže by to takto mělo být podstatně rychlejší.

Mac.42

Příspěvek#1265 » pát 6. pro 2024, 18:35

taky OSZBM Praha 4 Sdružení, zhruba před 2 týdny:

poslal jsem žádost o nákupka datovou schránkou, za 3 dny telefon "to ale nemůžete poslat jako OSVČ, udělejte si datovku na fyzickou osobu, anebo pošlete mailem s ověřeným podpisem... ne, nemůžete pověřit sebe jako podnikající osobu aby to vyřídila za vás jako fyzickou osobu... a pošlete každou žádost o nákupko samostatně"

poslal a nákupka přišly za 5 dní... čekal jsem to trochu rychlejší

marinakus

Příspěvek#1266 » pát 6. pro 2024, 18:41

Mac.42 : To je celkem zajímavá informace. Minimálně půl roku všichni tvrdí, že OSVČ nemusí mít další datovou schránku jako občan. Zřejmě se to k nim ještě nedoneslo.

JirkaCV

Příspěvek#1267 » pát 6. pro 2024, 20:34

No, nemusí, pokud nechce komunikovat jako fyzická osoba nepodnikající.
A ne všichni OSVČ. Já jsem OSVČ, který neodvádí DPH a jsem zároveň zaměstnanec. Takže s úřady jednám jako FO včetně daňového přiznání. Datovku PFO jsem ještě nepoužil.

marinakus

Příspěvek#1268 » pát 6. pro 2024, 20:47

Jo, máš pravdu. Je to obráceně. Když jsem si ji zakládal já, musely být obě tak jako tak.

JirkaCV

Příspěvek#1269 » pát 6. pro 2024, 20:56

Což mě do dneška nedává smysl.

dan

Příspěvek#1270 » pát 6. pro 2024, 21:59

Mac.42 píše:to ale nemůžete poslat jako OSVČ, udělejte si datovku na fyzickou osobu, anebo pošlete mailem s ověřeným podpisem... ne, nemůžete pověřit sebe jako podnikající osobu aby to vyřídila za vás jako fyzickou osobu
To maji pravdu. Podnikajici osoba by mela zbrojni licenci. Zbrojni prukaz ma osoba fyzicka. A zmocnit lze jen osobu fyzickou, nikoliv osobu podnikajici.

Neni to jejich vymysl. Tak je ten system datovych schranek proste postaveny. On ma daleko vaznejsi vady, nez je tohle ...

Ja jsem uz davno zvolil variantu "elektronicky podpis". Stoji to par korun a vyridim tim i veci, ktere datovymi schrankami vyresit nelze ...

Walt

Příspěvek#1271 » sob 7. pro 2024, 05:22

Patrim pod Pribram, zadost datovkou o NP vyrizena za necele dve hodiny
Maximalni spokojenost

Zpět na