CZ-P09 NOCTURNE

KapitánPacička

Příspěvek#121 » stř 23. říj 2024, 15:15

Uz to skoro vypada, ze s tou pistoli mas vice starosti, nez radosti :?

Ze strili hodne nad musku, znamena v cislech co konkretne ?

Tady ty terce to jsi strilel na jakou vzdalenost, a kde jsi miril kdyz mas zasahy ve stredu ?

Co treba zvolit postup: Zbran reklamovat s tim problemem se zachytem zaveru a doplnit o to, ze pistole treba na 15m strili nad 25cm ze je to spatne at namontujou vyssi musku.

Kdyz kazdy uzivatel bude doma resit nedodelky CZUB, tak se pak neni cemu divit, ze u nich zmena k lepsimu neprijde !

JYbour

Příspěvek#122 » stř 23. říj 2024, 16:18

Je to tak, jediná ze tří pistolí co mám, je tahle z krabice problémová a přes to ji mám nejraději a je pro mě nejlepší. Zatím s ní střílím jen na 10m, zkoušel jsem i párkrát 15m. Horní hrana mušky se pohybuje někde v devítce u P10 stačí trochu pod střed. Ale na tohle si asi zvyknu. Já bych to rád reklamoval, jenže přímo v podnikové prodejně a tu mám z ruky a nechci číst vyjádření, že se závada neprojevila a mířidla jsou v normě. To, že jsou všechny CZ výrobky šmejdy vím a i přes mám doma tři a počítám s úskalím, které přinášejí a reklamace jen v případě, že se totálně rozpadne.

CzechJoker

Příspěvek#123 » stř 23. říj 2024, 17:32

Za takové zákazníky nechají Brodští každou neděli sloužit zpívanou mši ;-)

KapitánPacička

Příspěvek#124 » stř 23. říj 2024, 17:46

JYbour: To chapu, kdyz mas prodejnu z ruky, ze se to fakt neoplati tam jezdit.

Ale byl bych velice opatrny, kdyz lehce obrousis ten zachyt a pozdeji budes mit se zbrani nejaky problem a das ji reklamovat. A nejaky "vsimavy sikula" si toho obrouseni v CZUB vsimne, tak hadej jake bude vyjadreni...? Reklamace zamitnuta, protoze do zbrane bylo neodborne zasahnuto a bla bla bla. I kdyz budes mit problem s necim jinym, tem kktum se tohle uplne hodi a vim o takovem pripadu co takhle probihal negativne.

Uz se sice opakuju, ale rozhodne reklamovat !
Jestli to ale nechces resit, a chces samodomo opravit. Tak bych radeji lehce obrousil to misto v tech podavacich zasobniku. Tak ti budou fungovat vsechny nove zasobniky dobre. A stare taky.

Protoze kdyz uberes zachyt zaveru, a das tam stare zasobniky z P10, tak ti to muze udelat to, ze ti nebude uz zustavat zaver v zadni poloze kdyz dojdou naboje.
A budes tady plakat, ze to je na pikacu.

Co se tyka miridel, Tak zase tak extra nahoru to nechodi, s timhle bys asi nepochodil. Leda do budoucna prehodit mouchu a mas klid.

JYbour

Příspěvek#125 » stř 23. říj 2024, 17:57

Mám v plánu koupit novej záchyt a ten upravit, aby původní zůstal pro případ reklamace. Bohužel než se začne prodávat jako ND bude ještě chvíli trvat, takže možná vezmu za vděk dílem na P07, jako levák ho stejně vůbec nepoužívám. V podstatě tahle závada mě neštve, prostě zůstane občas poslední nevystřelenej náboj. S mířidlama se naučím a bude to ok. Pokud se nestane něco horšího, tak už je pistole ve fázi, kdy jsem spokojenej. Ona je prostě v ruce tak dokonalá, že jí ledas co odpustíš. Asi jako nádherná ženská, která neumí vařit:)

Sud

Příspěvek#126 » stř 23. říj 2024, 18:43

Ty jsi ji kupoval v podnikovce?

JYbour

Příspěvek#127 » stř 23. říj 2024, 19:45

Ne, obě mám z ruky.

ossan81

Příspěvek#128 » úte 17. pro 2024, 17:51

Dva měsíce pryč, tak bych rád oživil téma. Našel by se nějaký další majitel této zbraně? Máte někdo nějaké nové poznatky ohledně potíží (závěr vzadu s nábojem v zásobníku), nebo se je podařilo vyřešit?
Jsem stále na vážkách, jestli jít do staré p07, nebo do Nocturne...

pintero

Příspěvek#129 » stř 15. led 2025, 18:10

JYbour píše:Tak jsem konečně ze střelnice odcházel poprvé spokojen s novou pistolí. Mířidla se podařilo seřídit podle představ a tentokrát žádný problém se zachycením závěru s posledním nábojem v zásobníku, měl jsem tentokrát ty z jeté P10. Akorát střílí hodně nad mušku a to mě štve. Mám ji vysokou 7mm, přičemž na YT mají všichni 7,5 a ta by se mně líbila víc :cry: Na fotce zleva je stav z krabice, s kolimátorem a posunuté hledí o 0,2mm.
p09c.jpg

ako sa tie mířídla podarilo nakoniec nastaviť? iba upnúť do zveráku a naklepať cez mosadznú tyčku? alebo to treba aj nejako uvoľniť?
na mojej P-09 mám rovnako pohnuté mieridlá doprava, všetky návody čo k tomu sú, sú k starej verzii, ktorá mala upevňovaciu skrutku na mieridlách a k tejto novej neviem nič nájsť a viditeľne tam žiadna skrutka nie je
skúšal som to toho už klepať, ale vôbec sa to nehýbalo, tak neviem, či treba silnejšie, alebo to nejako uvoľniť pred tým

CzechJoker

Příspěvek#130 » stř 15. led 2025, 19:36

Je potřeba jemně, ale silně. Nebo pomocí lisu.

JYbour

Příspěvek#131 » stř 15. led 2025, 20:38

Mosazná tyčka a na hledí ještě izolačka. Klepání nepomůže, chce to první docela pořádnou ránu a jak se to utrhne, tak už stačí klepáním posunovat. Dělal jsem to ve svěráku.

pintero

Příspěvek#132 » ned 19. led 2025, 18:05

JYbour píše:Mosazná tyčka a na hledí ještě izolačka. Klepání nepomůže, chce to první docela pořádnou ránu a jak se to utrhne, tak už stačí klepáním posunovat. Dělal jsem to ve svěráku.

Ďakujem, podarilo sa to posunúť, teraz to už išlo krásne na stred terču :)

pintero

Příspěvek#133 » pon 20. led 2025, 09:28

ossan81 píše:Dva měsíce pryč, tak bych rád oživil téma. Našel by se nějaký další majitel této zbraně? Máte někdo nějaké nové poznatky ohledně potíží (závěr vzadu s nábojem v zásobníku), nebo se je podařilo vyřešit?
Jsem stále na vážkách, jestli jít do staré p07, nebo do Nocturne...

Čo sa týka mojej P-09F, kupovaná pred Vianocami v Brne v Armedu, tak som včera odskúšal oba zásobníky a u mňa sa problém so záverom nevyskytol.
Treba si dávať pozor hlavne na šróby kolimátoru, to už má viac ľudí overené, že môžu spôsobovať zasekávanie záveru.

JYbour

Příspěvek#134 » pon 20. led 2025, 10:28

Zajímavý je, že u verze F problémy nejsou, resp. ještě jsem na ně nenarazil. Šrouby a jejich délka nemá vliv na chod zbraně ani omylem, tohle akorát papouškujou tupí amící na YT. Jasně, u Glocka a jiné značky leze šroub do pružiny vytahovače a problém to je, ale nejde to tvrdit univerzálně pro všechny pistole.

mycountry

Příspěvek#135 » pon 20. led 2025, 10:30

Muzu potvrdit, ze moje C cyklovala dobře i s dlouhými šrouby. Měnil jsem je proto, ze mi poskakoval kolimator.

Zpět na