prodloužení zbrojního průkazu
- cipis
- ondrush
Příspěvek#168 » čtv 13. úno 2025, 18:53
Kedze sa mi termin (prveho) predlzenia blizi, tema je u mna aktualna. K cipisovej poznamke teda pridam poznamku... pred 12 dnami mi prisla od info@pcr.cz pripomienka, ze budem koncit a info k tomu (kolko penez, lekarsky posudok atd). Posledny odstavec mailu je:
Vlastnikom som, ale jak som psal, je to moje prve predlzenie. Jak mam jako vediet, aka je zavedena prax daneho prislusneho utvaru? A aj keby to prve predlzenie nebolo, predlzujem po 10r. Za desat rokov sa zmenil zakon, zakonne poziadavky, formulare, uradne hodiny, sposob platby a vlastne aj vacsine zamestnancov prislusneho utvaru. Co to je za odstavec tyvole.
V případě, že jste vlastníkem zbraně/zbraní, je třeba počítat s jejich předložením, a to buď při podání žádosti, nebo při vyzvednutí nového zbrojního průkazu (dle zavedené praxe daného příslušného útvaru policie).
Vlastnikom som, ale jak som psal, je to moje prve predlzenie. Jak mam jako vediet, aka je zavedena prax daneho prislusneho utvaru? A aj keby to prve predlzenie nebolo, predlzujem po 10r. Za desat rokov sa zmenil zakon, zakonne poziadavky, formulare, uradne hodiny, sposob platby a vlastne aj vacsine zamestnancov prislusneho utvaru. Co to je za odstavec tyvole.
- JirkaCV
Příspěvek#170 » čtv 13. úno 2025, 19:00
Už jenom to, že ti poslali majla, což fakt nemusí, svědčí o snaze ti vyjít vstříc. Jestli toho nemáš náklaďák, klidně to přines rovnou na podání. Oni si opíšou výrobní čísla, zkontrolujou zkušebnu, CIP a děkujeme.
Jestli si pořád nejsi jistý, zavolej tam a zeptej se, nesežerou tě.
Jestli si pořád nejsi jistý, zavolej tam a zeptej se, nesežerou tě.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1261
- Jarda.Jezek
Příspěvek#171 » pát 14. úno 2025, 07:39
Já už prodlužoval mockrát a protože mám zbraní víc než najednou unesu, vždycky jsem se žádostí nesl část a pro průkaz druhou část. Přijde mi to tak normální zažitá praxe a z mého pohledu nejjednodušší. Na výzvu čekat netřeba, protože ta určitě přijde. Střelivo se neřeší.
Kdo má přes deset kusů a běžně je neunese, může si domluvit termín mimo běžné úřední hodiny (dny). Kdo má řádově vyšší desítky a stovky kusů, přijde mu policie na jeho žádost, kam si řekne. Skladuje-li mimo rajón svého oszbm, lze dojednat kontrolu z místního rajónu, která výsledek postoupí jemu místně příslušnému oszbm.
Víc není třeba řešit.
Kdo má přes deset kusů a běžně je neunese, může si domluvit termín mimo běžné úřední hodiny (dny). Kdo má řádově vyšší desítky a stovky kusů, přijde mu policie na jeho žádost, kam si řekne. Skladuje-li mimo rajón svého oszbm, lze dojednat kontrolu z místního rajónu, která výsledek postoupí jemu místně příslušnému oszbm.
Víc není třeba řešit.
- Blacky
-
AndreasBaader - Příspěvky: 203
- AndreasBaader
Příspěvek#175 » pát 14. úno 2025, 11:01
Kdo chce hledat problémy a trpí nějakými averzemi nebo předsudky vůdči skupinám obyvatel založené na rozdělení, např. kdo kde pracuje, ten se většinou klidným způsobem nedomluví. Naopak kdo je psychicky vyrovnaný a chápe psané i mluvené slovo, ten takové problémy většinou nemá. Platí to samozřejmě oboustranně.
Pokud mi policista řekne, že mám na kontrolu donést zbraně, tak je donesu.
Pokud se chci hezky uvést, začnu vykřikovat, že chci výzvu písemně.
Zákon č. 119/2002 Sb., § 29 odst. 1, písm. e), dává policii toto oprávnění a držiteli ukládá povinnosti s tím spojené.
Můžeme si vybrat, jak se chceme chovat...
Pokud mi policista řekne, že mám na kontrolu donést zbraně, tak je donesu.
Pokud se chci hezky uvést, začnu vykřikovat, že chci výzvu písemně.
Zákon č. 119/2002 Sb., § 29 odst. 1, písm. e), dává policii toto oprávnění a držiteli ukládá povinnosti s tím spojené.
Můžeme si vybrat, jak se chceme chovat...
- dan
Příspěvek#176 » sob 15. úno 2025, 12:22
Mimochodem vsimnete si drobne zmeny v novem zakonu. Dosud te k predlozeni zbrane ke kontrole podle ZoZ mohl pozadat pouze "prislusny utvar". To samozrejme neznamena, ze by te nemohl pozadat i jakykoliv jiny policista, treba pri kontrole nekde na ulici, ten ale zadal podle zakona o Policii a musel mit k takove zadosti zakonny duvod. Aspon teoreticky.
Podle noveho zakona te uz o predlozeni zbrane ke kontrole podle ZoZ muze pozadat jakykoliv policista a zadne specificke duvody pro takovou zadost mit nemusi.
Podle noveho zakona te uz o predlozeni zbrane ke kontrole podle ZoZ muze pozadat jakykoliv policista a zadne specificke duvody pro takovou zadost mit nemusi.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí