prodloužení zbrojního průkazu

marinakus

Příspěvek#166 » čtv 13. úno 2025, 17:01

cipis : Řekl bych že ústní výzva je taky výzva. Pořád je to policajt. :lol:

cipis

Příspěvek#167 » čtv 13. úno 2025, 17:07

Jo, a pak se hádat, vždyť kolega nic neříkal, když jsem tu byl s papíry minule ... ale to se přece nosí běžně ... a jak to mám vědět? V zákoně je výzva, ne že je to standard ...

ondrush

Příspěvek#168 » čtv 13. úno 2025, 18:53

Kedze sa mi termin (prveho) predlzenia blizi, tema je u mna aktualna. K cipisovej poznamke teda pridam poznamku... pred 12 dnami mi prisla od info@pcr.cz pripomienka, ze budem koncit a info k tomu (kolko penez, lekarsky posudok atd). Posledny odstavec mailu je:

V případě, že jste vlastníkem zbraně/zbraní, je třeba počítat s jejich předložením, a to buď při podání žádosti, nebo při vyzvednutí nového zbrojního průkazu (dle zavedené praxe daného příslušného útvaru policie).

Vlastnikom som, ale jak som psal, je to moje prve predlzenie. Jak mam jako vediet, aka je zavedena prax daneho prislusneho utvaru? A aj keby to prve predlzenie nebolo, predlzujem po 10r. Za desat rokov sa zmenil zakon, zakonne poziadavky, formulare, uradne hodiny, sposob platby a vlastne aj vacsine zamestnancov prislusneho utvaru. Co to je za odstavec tyvole.

marinakus

Příspěvek#169 » čtv 13. úno 2025, 18:59

cipis : No, když se chceš za každou cenu hádat, tvoje věc. Nutno přiznat že já se s nimi hádám taky. Ale za úplně jiných okolností.

JirkaCV

Příspěvek#170 » čtv 13. úno 2025, 19:00

Už jenom to, že ti poslali majla, což fakt nemusí, svědčí o snaze ti vyjít vstříc. Jestli toho nemáš náklaďák, klidně to přines rovnou na podání. Oni si opíšou výrobní čísla, zkontrolujou zkušebnu, CIP a děkujeme.
Jestli si pořád nejsi jistý, zavolej tam a zeptej se, nesežerou tě.

Jarda.Jezek

Příspěvek#171 » pát 14. úno 2025, 07:39

Já už prodlužoval mockrát a protože mám zbraní víc než najednou unesu, vždycky jsem se žádostí nesl část a pro průkaz druhou část. Přijde mi to tak normální zažitá praxe a z mého pohledu nejjednodušší. Na výzvu čekat netřeba, protože ta určitě přijde. Střelivo se neřeší.
Kdo má přes deset kusů a běžně je neunese, může si domluvit termín mimo běžné úřední hodiny (dny). Kdo má řádově vyšší desítky a stovky kusů, přijde mu policie na jeho žádost, kam si řekne. Skladuje-li mimo rajón svého oszbm, lze dojednat kontrolu z místního rajónu, která výsledek postoupí jemu místně příslušnému oszbm.

Víc není třeba řešit.

Blacky

Příspěvek#172 » pát 14. úno 2025, 07:53

Presne. Ja to posledne teda jeste pobral, ale byl sem ovesenej jak vanocni stromecek a sotva to unesl. U nas jsou mily poldove. Pokecali sme okoukli a "osahali" si co se jim libilo a za 15 minut sem to zase tahl dom :)

marinakus

Příspěvek#173 » pát 14. úno 2025, 10:44

Jarda.Jezek : Přesně tak. Po dohodě vždy mimo úřední hodiny a povolení vjezdu do areálu až ke vchodu. Proč v tom hledat zbytečnosti?

film

Příspěvek#174 » pát 14. úno 2025, 10:51

Ahoj, jak dlouho u vás trvalo vydání nového ZP po podání žádosti o prodloužení?
Díky.

AndreasBaader

Příspěvek#175 » pát 14. úno 2025, 11:01

Kdo chce hledat problémy a trpí nějakými averzemi nebo předsudky vůdči skupinám obyvatel založené na rozdělení, např. kdo kde pracuje, ten se většinou klidným způsobem nedomluví. Naopak kdo je psychicky vyrovnaný a chápe psané i mluvené slovo, ten takové problémy většinou nemá. Platí to samozřejmě oboustranně.

Pokud mi policista řekne, že mám na kontrolu donést zbraně, tak je donesu.
Pokud se chci hezky uvést, začnu vykřikovat, že chci výzvu písemně.

Zákon č. 119/2002 Sb., § 29 odst. 1, písm. e), dává policii toto oprávnění a držiteli ukládá povinnosti s tím spojené.

Můžeme si vybrat, jak se chceme chovat...

dan

Příspěvek#176 » sob 15. úno 2025, 12:22

Mimochodem vsimnete si drobne zmeny v novem zakonu. Dosud te k predlozeni zbrane ke kontrole podle ZoZ mohl pozadat pouze "prislusny utvar". To samozrejme neznamena, ze by te nemohl pozadat i jakykoliv jiny policista, treba pri kontrole nekde na ulici, ten ale zadal podle zakona o Policii a musel mit k takove zadosti zakonny duvod. Aspon teoreticky.
Podle noveho zakona te uz o predlozeni zbrane ke kontrole podle ZoZ muze pozadat jakykoliv policista a zadne specificke duvody pro takovou zadost mit nemusi.

Jarda.Jezek

Příspěvek#177 » sob 15. úno 2025, 13:00

Dobře. A jaké jsou termíny a postupy pro plnění takové žádosti?

Zpět na