Střelba ze zbraně před vystavením PZ

Bohuliby

Příspěvek#76 » čtv 24. led 2013, 00:57

Je trochu škoda, že se tady proti tomu ozývají ti, kteří nevědí, co to je přijíd si pro PZ až za 14 dnů. Vy, co jste zvyklí si ihned odnést průkaz zbraně, a ihned vyrazit na střelnici, je pro vás tato diskuze opravdu malicherná a nudná !!!

Alcatraz

Příspěvek#77 » čtv 24. led 2013, 02:36

:) když já opravdu nevím, co v tom vidíš pořád za rozdíl. Zítra.. spíš už dneska.. si pojedu pro novou pušku. Pojedu přes půl republiky. Dovezu ji domů a protože je čtvrtek, budu si s ní týden hrát. V pondělí, ji pěkně zabalím, dovezu do práce a někdy během pauzy ji odnesu na policajty. Za šediváka dostanu PZ. Schválně jim teda řeknu, že chci NP nechat i když mi ho jindy berou a uvidím co se stane u nás. Poprvé mi nabízeli, že jestli ho chci zpátky, tak si ho okopírujou, neptal jsem se a přišlo mi logický, že si aspoň do záznamu musí spárovat šediváka s číslem povolení (mám jich do zásoby víc). Ale v čem ty pořád vidíš rozdíl. Já taky budu mít zbraň týden bez PZ. Budu s ní jezdit autem, tam a zpátky, po městě, po okolí :) Budu mít to samý co ty.

Tak v čem vidíš rozdíl? Kromě toho, že v nejhorším ty můžeš říct kontrole, nebo bůhví komu, ať zavolá na oddělení zbraní, ať jim potvrdí, kdežto já na tom budu hůř. Moje oddělení zbraní nepotvrdí nic, protože o ní ještě nebude ani vědět :) Co my dva budeme mít jinak? O co přesně přicházíš? To na tom asi není jasný. Kromě toho, že musíš na policajty o navštěvu víc, což je mrzuté, no.

KITTbx

Příspěvek#78 » čtv 24. led 2013, 10:46

Alcatraz píše::) Poprvé mi nabízeli, že jestli ho chci zpátky, tak si ho okopírujou, neptal jsem se a přišlo mi logický, že si aspoň do záznamu musí spárovat šediváka s číslem povolení (mám jich do zásoby víc).

Jen malá poznámka, na PČR tu kopii mají (musí mít) již od začátku, přeci se na tu jejich kopii (stejnopis) píše vyjádření, že se vzdávám odvolání, atd.
Tedy u nás to tak je ;-)

Alcatraz

Příspěvek#79 » čtv 24. led 2013, 11:18

o vyjádření nic nevím, já nic takového nikam nepíšu. A rozhodnutí samozejmě mají. Ale jak říkám, jestli v tom chtejí mít pořádek, tak by si to měli spárovat (nemyslím, že musí). Takže jednu kopii založí k oranžovému papíru (jeden provedený úkon => jeden spis). Druhou kopii přiloží k šedému papíru (jiný úkon => druhý spis). Na každý se může vztahovat třeba jiná skartační lhůta. S papírama na úřadě je vůbec sranda.

Třeba to na těch úřadech zahazujou, ani nevím jestli by to bylo dobře nebo špatně :) Ale v elektronické spisovce to prostě připojí jako přílohu a můžou to mít u obou úkonů. Třeba mě na šedivákovi chybí kolonka se spisovou značkou případného povolení.. když už z bůhvíjakého důvodu povolení není generické, přinejmensím na daný typ zbraně.

KITTbx

Příspěvek#80 » čtv 24. led 2013, 13:26

No každé rozhodnutí má dobu pro odvolání a doručení. Tedy dobu do které de facto „ještě neplatí“.
Tzn., i když je to rozhodnutí kladné, je tam pořád možnost odvolání, no a při osobním převzetí tam píšeme takovou doušku o tom že jsem poučen, vzdávám se práva na odvolání atd. atd.
Nic méně, to už jsme asi mimo původní téma….

Patrik
moderátor

Příspěvek#81 » pon 11. úno 2013, 23:39

Po další diskuzi u nás na oddělení, je nejjednodušší řešení tohoto problému požádat o ouřední razítko na šedivák. Tak budete mít v ruce potvrzení pro případnou kontrolu. Doufám, že tento problém je tímto již vyřešen.

Bohuliby

Příspěvek#82 » úte 12. úno 2013, 00:37

Už to také považuji za dobré se o tom dál nebavit, ale toto má být jasně uvedeno v zákoně a né úředníky obtěžovat diskuzí, že chci někam jejich razítko, když jim vyhláška něco takového nenařizuje ! Já rozhodně o razítko nebudu žadonit, radši si sepíšu kupní smlouvu, i když nejsem povinnen.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#83 » úte 12. úno 2013, 04:03

Patriku, to mi není jasné, vždyť ten šedivák leží mezi registrací a vydáním PZ na policii, ne?

KITTbx

Příspěvek#84 » úte 12. úno 2013, 07:32

Nebyla myšlena nákupka, kterou mi nechají?

Patrik
moderátor

Příspěvek#85 » úte 12. úno 2013, 08:59

Buď Ti udělají kopii nebo, což je jednodušší, si jej vypíšeš dvakrát.

sided
moderátor

Příspěvek#86 » úte 12. úno 2013, 09:05

papír pro papír :roll:

Bohuliby

Příspěvek#87 » úte 12. úno 2013, 13:47

Někde se stala chyba, ale u nás to není, proč to budeme ještě obhajovat !!!

nico

Příspěvek#88 » stř 13. úno 2013, 15:22

Mne neprijde, ze by to tu nekdo vylozene obhajoval. Kazdy druhy radek zbrojniho zakona mohl byt napsan lepe, o tom zadna. Pouze tu zaznivaji tipy a nazory, jak s tim zit a ze se to da prezit. Proti tomu snad nemas nic. Ten zakon si asi nepredelame, takze co? Brecet a vztekat se, nebo s tim zit, jak se da?

Opravdu to tu nechcete zamknout? Tohle uz zacina byt docela sileny. :)

garf

Příspěvek#89 » stř 13. úno 2013, 17:30

No ono jde spíš o typ vyjádření "nešťourejte do toho", nebo to bude horší, čímž mě Lex do.sral :mrgreen: .... ale neozvat se ,je horší, to pak vědí, že si s námi můžou dělat co chtěj, takže skutečně neobhajovat :twisted: ,
V zákoně jsou chyby a zákonodárce, který po nás chce dodržování zákona- a místně to sleduje, by také měl plnit svou povinnost a zpřesnit,lépe formulovat,nebo vyhláškou doplnit =upravit

Tema je vyčerpáno:
Závěrem lze konstatovat, že registrací zbraně držitel ZP splnil svou zákonnou povinnost, a může okamžikem předání šediváku- střílet dle podmínek zbr.zákona-to ,že stát-nekoná - někde nestíhá není jeho-náš problém- a pozor vydání PZ, je dle správního,- nikoli se lhůtou 30ti dnů ,ale okamžitě, bez zbytečných průtahů-tedy :evil: :evil: :evil: , a případný přestupek tak musí být dle zákona držiteli ZP prokázán, viz správní řád,lhůty atd...

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#90 » stř 13. úno 2013, 18:13

garf píše:Závěrem lze konstatovat, že registrací zbraně držitel ZP splnil svou zákonnou povinnost, a může okamžikem předání šediváku- střílet dle podmínek zbr.zákona-to ,že stát-nekoná - někde nestíhá není jeho-náš problém

Svoji zákonnou povinnost možná splnil, ale dle vyjádření MVČR nemůže nosit ani střílet, dokud nenafasuje PZ: viewtopic.php?p=8424#p8424

Zpět na