Omezení nákupu Americké zboží

DVII

Příspěvek#31 » pát 21. bře 2025, 14:45

My jsme ve stavu "máme zasmluvněno a zálohy zaplaceny"... a provize utracený

zelenac

Příspěvek#32 » pát 21. bře 2025, 14:50

Nechapem,ako v dnesnej dobe moze byt niekto tak naivny a verit tomu,ze bojkotovanim nakupu nejakeho tovaru od konkretneho subjektu nieco zmeni. Zmeni len to,ze ten tovar kupi od druheho,ci tretieho priekupnika,ktori to stejne kupia od toho bojkotovaneho subjektu :lol: .
A kupujuci sa este bude vytesovat,ako s tym ''bojkotovanym'' subjektom vyjebal :roll: . Neuveritelne.
Kolko ovcanov veri kecom blystiveho petu o tom,ze do CR neprudi rusky plyn. Prudi,teda vozia ho a pre Cechov sa zmenilo len to,ze zan caluju daleko viac,ako ked prudil rurami. ''bojkotovany'' subjekt zan dostava zaplatene stejne,akurat okrem neho sa tam nabalia este dalsi. Kto je potom debil?

JirkaCV

Příspěvek#33 » pát 21. bře 2025, 14:57

S tím hodnocením v poslední větě opatrně. Tady nejsi v hospodě.
Kecy ruských trollů patří jinam.

expres

Příspěvek#34 » pát 21. bře 2025, 16:12

zlenac: mrkni na akciovej trh a treba Teslu... De všechno, když se chce. Stačí se přestat do nekonečna hrbit..
Apeloval jsem vzkazem na CZ, Evropu, spojence, víc neresim.

FiBe

Příspěvek#35 » pát 21. bře 2025, 16:47

hm, zajímavé úvahy... proč nás jako střeleckou komunitu nenapadlo bojkotovat třeba EU (resp. státy typu DE, FR, ES, NL, SE, BE, DK... a dříve také UK), která se snaží o všelijaké omezování a zákazy (střelných) zbraní, olova apod.?
No asi proto, že jako u všeho je nám to vlastně jedno, trošku si zanadáváme i piva a klávesnice, hodíme "lajk" a varovný komentář... ale ve výsledku se naše chování (bojkot, volby, občanská aktivita) stejně nemění

DVII

Příspěvek#36 » pát 21. bře 2025, 16:50

Nechci dostat banána, ale musim konstatovat, že mi přijde směšné, že se někdo domnívá, že bojkotováním US výrobků se přestaneme hrbit a dovolávat se na Evropu ve chvíli, když se hrbíme před diktátem a plíživou totalitou přicházejícími právě z mocenského centra Evropy...

stip

Příspěvek#37 » pát 21. bře 2025, 17:19

FiBe píše:proč nás jako střeleckou komunitu nenapadlo bojkotovat třeba EU
protože my jsme EU a všechny naše sousední státy mají ekonomiku provázanou s naší. V životě jsem neslyšel nesmyslnější nápad, než bojkotovat německé zboží. Jako např. že si nekoupím Škodovku třeba? Boha Jeho!

stip

Příspěvek#38 » pát 21. bře 2025, 17:22

Já už jsem se podle toho zařídil. Nekoupil jsem si Ruger ani SIG, místo toho jsem si koupil LUVO. Musím řícz, že to chtělo opravdovou uvědomělost a velkou míru sebeobětování pro dobrou věc :o
Naposledy upravil(a) stip dne pát 21. bře 2025, 17:24, celkem upraveno 1 x.

stip

Příspěvek#39 » pát 21. bře 2025, 17:22

stip píše:smazaný duplikát příspěvku

paza

Příspěvek#40 » pát 21. bře 2025, 17:33

No to "hrbení" se je fakt komické a dojem, že nekoupením si nějakého výrobku se něco změní ještě více.
Ale měl bych k tomu spíše jiný náhled na věc. Procestovali jsme dost zemí světa a také kus Asie, Čínu, Vietnam, Nepál a další země a divte se, vy, co chcete třeba Čínu bojkotovat, oni všude, asi kupodivu, žijí prakticky stejní lidé jako tady a na Západě, lidé, kteří mají rodiny, pracují a vydělávají peníze, platí životní náklady a mají normální starosti a strasti. Ti lidé třeba v Číně, když jsme se ptali na životní podmínky, tak si stěžují na podobné věci jako lidé u nás, na systém, na vládu, na daně a podobně. Není divné se snažit politické hrátky, které si vedou politici a které ty prosté lidi ani moc nezajímají na ně přenášet a nějakým bojkotem je postihovat?

stip

Příspěvek#41 » pát 21. bře 2025, 17:43

Takové příspěvky jako ten nade mnou mne vysloveně děsí. Naprostá dehonestace vlastního názoru, možnosti volby, principu demokracie.

paza

Příspěvek#42 » pát 21. bře 2025, 17:46

Jako vtip fakt dobrý...

stip

Příspěvek#43 » pát 21. bře 2025, 17:58

Hlavně nechoď k volbám, nemá to cenu, je nás 10 milionů a máš jen jeden hlas. A o politiku se nezajímej. Politici jsou stejně všichni stejní.

zelenac

Příspěvek#44 » pát 21. bře 2025, 18:13

JirkaCV píše:S tím hodnocením v poslední větě opatrně. Tady nejsi v hospodě.
Kecy ruských trollů patří jinam.

V com nemam pravdu? Nechapem,preco ked niektory ''vykladac pravdy'' nema argumenty,tak ma naporudzi vyrazy ako putinov agent,ci rusky trol.
To vidim na nakladkach v rajchu vo vecsich firmach. To,co predtym nakladali rusi,teraz nakladaju kazachovia,litovci.lotysi a poliaci a ten matros sa rusovi stejne dostane. Akurat rus zanho viac zaplati....-rovnako ako cesky zakaznik,co si kupi amicky,ci cinsky,alebo iny vyrobok cez dalsieho priekupnika. Rovnako je to naopak. Takze ''bojkot'' sa dotkol len malych firiem,rovnako,ako tu chce velky americky trh bojkotovat par ludi tym,ze si nekupi amicke vyrobky za par korun. No a poukazoval som nato,ze ak ich nik iny nerobi,alebo ich amik robi tak lacno,ze sa to oplati kupit aj cez priekupnika,tak si to stejne kupia. Co je na tom ruskeho?
Na slovenskom fore som spomenul,ze je hovadina kupovat plyn od amika,ked je stejne rusky. Reakcie tamnych ''vykladacov pravdy'' boli podobne.
Na otazku co som dal ked rus napadol ukrajinu,/ze kolki z vas klavesnicovy bojovnici ste prestali topit ruskym plynom?/ som nedostal ani jednu odpoved a pritom ja, ''rusky trol'' ;) ruskym plynom netopim,ani ked mi ho preda amik ako ''zdemokratizovany'' plyn.
A kedze od zaciatku konfliktu vravim,ze vojna na ukrajine mi pride ako dohoda rusa s amikom (teda,ich pana) ako vydrancovat europu,tak som teda rusky,ci amicky trol?

paza

Příspěvek#45 » pát 21. bře 2025, 19:03

stip píše:Hlavně nechoď k volbám, nemá to cenu, je nás 10 milionů a máš jen jeden hlas. A o politiku se nezajímej. Politici jsou stejně všichni stejní.

No to už jsi méně vtipný, nemáš právo někomu říkat, co má dělat, nebo snad ano??? :o

Zpět na