Stanovená záloha státu včera, dnes a zítra

Erix

Příspěvek#76 » ned 11. kvě 2025, 20:54

To dan:
Ano, právo je věc proměnná, stačí zacinkat penězi a máte ho na, své straně. Taky vím o případu zabití, díky penězům a vlivu zahlazeno. :roll:

To Gimpel:
No s těmi kryty to je opravdu sci-fi. Sám bych to krytu nikdy neměl, jak se použije v atomovka, tak konec. Tehdy se fakt lepší se jít naposledy projít.

To Dentista:
Díky za vložku k rozpadu. Ty pistole jsou Detonix. Jo, možná dobrý nápad, ale tak nějak jej podezřívám, že to částečně pohřbilo perkusky v Dčku u nás. Škoda, navíc nám patrně EU v Evropě zničila fabriky na dřevěné uhlí, takže Vesuvit teďka stojí cca 3x víc, než dříve.

To paza:
No právě, vybudovat partu dá práci. Pokud nejste banda kámošů, třeba 5-10 lidí, tak bude problém. Další je, že nejlepší kámoš je jen jeden, navíc to musí být oboustranné -> jinak v krizi se to ukáže v pravém světle.

To JardaB:
Jo, určité generace bez FB a, jiných sítí budou v prd.. i. Hledají tam i jak namazat rohlík. :lol:

Petr z Braníka

Příspěvek#77 » ned 11. kvě 2025, 21:46

Dnešní mladou generaci si vůbec neumím představit, že by se měla najednou zase živit lovem. Vždyť naprostá většina z nich ani neví, kde taková pizza vlastně žije.

Klicky

Příspěvek#78 » ned 11. kvě 2025, 21:49

Každej mileniál jako já přece ví, že roste v Kauflandu v mrazáku

paza

Příspěvek#79 » pon 12. kvě 2025, 07:32

mission píše:tmu jsem sice nečetl, ale představa, že moc ve společnosti uchvátí bezdomovci a podobné živly je přinejmenším úsměvná. Lidi, kteří mají hlavní náplní dne sehnat chlast a cigára určitě nebudou na vrcholu pyramidy, o tom jsem přesvědčený. Lidé se rychle přizpůsobí situaci a morálka bude to první, co zařve. Zákony státu / vymahatelnost práva půjdou do kopru a zavládne právo silnějšího - silnějších. A to budou bezpochyby lidé, co mají vybavení a umí ho používat.

No zkus se nad tím zamyslet, právě to, že jejich hlavní náplní dne je sehnat chlast a cigára, a to, že to zvládají a vědí jak na to, je jejich obrovská výhoda v bezvládí a chaosu, kdy ti "slušní" lidé jen váhají a bojí se něco provést nebo něco nepěkného udělat, než je k tomu donutí ta situace, že to nepůjde jinak.

mission

Příspěvek#80 » pon 12. kvě 2025, 07:44

když myslíš, já ti to vyvracet nebudu. Podle mne je to blbost. Bych chtěl vidět, čím ten bezďák bude tu svou "moc" vůči okolí vynucovat. Neff je možná dobrej autor sci-fi románů, nicméně ty jeho názory / scénáře bych nebral tak úplně vážně.

pH13

Příspěvek#81 » pon 12. kvě 2025, 07:57

Zrovna Tmu má Neff docela dobře rozmyšlenou. K moci se tam nedostanou bezdomovci, ale kriminálníci. Rozpad státní moci vypadá realisticky, navíc popis, jak se v takové situaci budou chovat politici 90. let (Havel, Klaus etc.), mi přišel dost dobrý, alespoň z pohledu člověka, který je zažil. Docela jsem si to užíval. Akorát mi v obou verzích (Tma 1 i Tma 2) úplně nesednulo vyústění, ale první polovina stojí za přečtení.

paza

Příspěvek#82 » pon 12. kvě 2025, 08:14

Přesně tak, mimo té scifi příčiny blackoutu a omáčky kolem toho podle mě velmi realistické popsání situace...

DVII

Příspěvek#83 » pon 12. kvě 2025, 08:22

mission píše:když myslíš, já ti to vyvracet nebudu. Podle mne je to blbost. Bych chtěl vidět, čím ten bezďák bude tu svou "moc" vůči okolí vynucovat. Neff je možná dobrej autor sci-fi románů, nicméně ty jeho názory / scénáře bych nebral tak úplně vážně.

Bezďák ne, ale máme tu další skupinu, která v tom umí chodit "mladíky" a nehci nějak paušalizovat, značná část má zkušenosti z krimu. A když k tomu přidámě část "cizinců", kteří mají také zkušenosti a trochu jiný přístup k hodnotě lidského života, tak bych to zase tak růžově neviděl...

mission

Příspěvek#84 » pon 12. kvě 2025, 08:36

nikde jsem nepsal, že mám nasazený růžový brejle nebo že by to byla procházka růžovým sadem. To určitě nebude.

Sobiho

Příspěvek#85 » pon 12. kvě 2025, 09:22

Největší výhoda při Blackoutu je palebná přesila! :-D A to platí kdykoliv a kdekoliv :-D
Jinak ne že bych byl katastrofik, ale na delší výpadek elektřiny jsem přichystaný, ona stačí vichřice apod. a pak je to bez proudu i na pár dní. A já si dům ohlídám, v nejhorším budu vartovat podél plotu z mé strany :-D

Sobiho

Příspěvek#86 » pon 12. kvě 2025, 09:26

Ale zpět, určitě je potřeba SZS legalizovat a zařadit, je několik možností a každá má své pro a proti. Aktuálně je její nasažení prakticky reálně nemožné. A já zrovna na kurzy chodím, protože mě to baví a beru to jako trénink :-) takže náklady beru jako kdybych šel třeba na jiný kurz či střelnici :-)

sonor

Příspěvek#87 » pon 12. kvě 2025, 11:39

Škoda, že MO nedělá nic.

Gimpel

Příspěvek#88 » pon 12. kvě 2025, 11:50

,,Rozpad vede nemocny ukro a bruselo fanatik" .........................

Také jsem rád za objasnění rozpadu Rozpadu. Nenahlížím tam zcela každým rokem, že tyto skutečnosti netušil.

Mac.42

Příspěvek#89 » pon 12. kvě 2025, 11:57

sonor píše:Škoda, že MO nedělá nic.

MO dělá už léta všechno, co MO potřebuje = AZ, pomineme-li VZP

Erix

Příspěvek#90 » pon 12. kvě 2025, 12:59

No MO obrany dělá všechno, ale nic pořádně a účel to většinou neplní. ;) Výbava na prd, objednávky na nesmysly za miliony, resp. miliardy (F-35) a koncáků (voják) se nikdo nezeptá co potřebuje, co by se mu hodilo a s čím by rád pracoval.

Dříve jsem nevěřil, ale prý co kdo může, to si koupí sám za sebe a většinou od US production, hlavně teda mise, ale i ty AZ tam byly -> ty dostanou opravdu jen minimum a z toho jen malá část k použití.

No a vnitro, tak to na policii kašle podobně, hlavně že slavné vedení má doma "miliony na paletě". :roll:

To Mac.42:
Jo, VZP, hlavně ty jejich reklamy s válečným veteránem -> hanba a zneužití takových lidí v prvé řadě, ve druhé řadě, borec tam prakticky neměl být a mohl být zdravý -> pořád se se...e někam, kam nemáme. :evil:

Zpět na