prodloužení zbrojního průkazu

JirkaCV

Příspěvek#181 » pon 26. kvě 2025, 12:45

Jenom připomenu, svůj nový ZP si od 1.1.2026 budeš moct zarámovat a pověsit na čestné místo. Už ho potřebovat nebudeš.
Teda, jestli zítra (jednání 27.5. od 14:00) poslanci odmávnou mikronovelu zákona. Pokud ne, může dojít k odsunu platnosti celého zákona. Pytel popcornu už mám.

dan

Příspěvek#182 » pon 26. kvě 2025, 14:57

Potrebovat ho sice nebude, ale s ramovanim bych pockal. Zbrojni prukaz bude az do konce sve bezne platnosti plnohodnotnym platnym dokladem, jeho vyznam bude interpretovan podle prechodnych ustanoveni (§ 150 odst. 8 a 5) noveho ZoZ. A zatim se zastupci nekterych strelnic tvarili, ze prestoze po nich zakon uz kontrolu dokladu chtit nebude, oni budou i nadale bezpecnost zajistovat cestou formalni administrativni kontroly - a doklad tedy vyzadovat budou.

Erix

Příspěvek#183 » pát 6. čer 2025, 12:43

Tak přes kamaráda, zprostředkovaně, k novým ZP toto:
-> MV je si vědomo případných bolestí při absenci fyzických průkazů, které od platnosti nového ZoZ zaniknou
-> na majitele střelnic a prodejce se "kašle", ověření držitele ZP (nově ZO) se provede přes registr na základě OP
-> s variantou chyby, nedostupnosti či kybernetického útoku na registr se vůbec nepočítá
:roll:

Za mě nejlepší bude navštívit Czech Point (bohužel opět zase upozornit další lidi na ZP) , nechat udělat výpis a ten úředně potvrdit a stále ho nosit. Nedovedu si představit někde lítat a něco dokazovat (na střelnici nás patrně bez ověření nikdo nepustí,v obchodě nic neprodá), nebo nedej bože mě zakleknou až do bezvědomí proto, že mám zbraň, ale registr nejede a ověřit nelze (záměrně přehnané). :roll: Toto je cesta do pekla a ztráta identity a dovedností na základě elektronického oprávnění bude snazší - stačí jen DELETE. :twisted:

alabaj

Příspěvek#184 » pát 6. čer 2025, 18:39

dan píše:Potrebovat ho sice nebude, ale s ramovanim bych pockal. Zbrojni prukaz bude az do konce sve bezne platnosti plnohodnotnym platnym dokladem, jeho vyznam bude interpretovan podle prechodnych ustanoveni (§ 150 odst. 8 a 5) noveho ZoZ. A zatim se zastupci nekterych strelnic tvarili, ze prestoze po nich zakon uz kontrolu dokladu chtit nebude, oni budou i nadale bezpecnost zajistovat cestou formalni administrativni kontroly - a doklad tedy vyzadovat budou.

Tak u nás už je to tak, že bez platného ZP nemáš šanci se na střelnici dostat a to platí i do budoucna a na nějaký cár papíru z Czech POINTU co se dá vytisknout všude, nebude brán zřetel. Jelikož se množily narážky že se musí akceptovat Czech POINT, byla střelnice uzavřena pro veřejnost a zůstane jako soukromá, neveřejná . Co vím tak už to takhle udělalo 6 střelnic. Důvod je prostý, chráníme své.

Omlouvám se za OT

Erix

Příspěvek#185 » pát 6. čer 2025, 18:45

No to je právě věc, na kterou vnitro úplně kalí. Prostě si to případné vyběhejte sami na CzechPointu a stejně tě s tím pošlou někam, jelikož "udělat" si papír umí dneska kde kdo. Co to asi udělá, když tam dálkově přidáme x dalších nových stanic, uživatelů systému pro kontrolu? Bude kolaps, výpadky,... Mít všechno v 0 a 1 je kravina nejvyššího řádu.

JirkaCV

Příspěvek#186 » pát 6. čer 2025, 19:02

Tenhle týden jsem přesvědčoval našeho zákazníka. Chtěl předložit oprávnění elektro. Poslal jsem mu odkaz na stránky úřadu do databáze oprávnění. Chvilku trvalo ho přesvědčit, že ten krásný papír, co vypadá jako přerostlá bankovka už nedostane.
Matrix se blíží ...

Erix

Příspěvek#187 » pát 6. čer 2025, 19:07

No matrix, ale jo a víš proč? Bude opět páka na lidi, co budou "dělat problémy". Dneska se musí rozjet řízení a oprávnění odebrat, nově jen DELETE a táhni + možnost kompletního smazání identity. Navíc servery ve spárách EU opravdu poskytnout cenné soupisy nejen zbrojního majetku, takže Brusel bude vědět kde a co brát a kde se hojit. :roll:

JirkaCV

Příspěvek#188 » pát 6. čer 2025, 19:15

No, Bruselu je do toho hovno. Je to v přístupových dohodách.

Erix

Příspěvek#189 » pát 6. čer 2025, 19:45

Je i není, Uršula něco vymyslí a bude po ptákách. Opět aplikace salátové metody, ukryté pod jiné okolnosti.

vvitty

Příspěvek#190 » pát 6. čer 2025, 19:59

Erix píše:.... Za mě nejlepší bude navštívit Czech Point (bohužel opět zase upozornit další lidi na ZP) , nechat udělat výpis a ten úředně potvrdit a stále ho nosit......
....No to je právě věc, na kterou vnitro úplně kalí. Prostě si to případné vyběhejte sami na CzechPointu a stejně tě s tím pošlou někam, jelikož "udělat" si papír umí dneska kde kdo. Co to asi udělá, když tam dálkově přidáme x dalších nových stanic, uživatelů systému pro kontrolu? Bude kolaps, výpadky,... Mít všechno v 0 a 1 je kravina nejvyššího řádu.

Dovolim si upozornit na to ze stavajici karticka neoplyva zrovna velkym mnozstvim bezpecnostnich prvku. V zasade je na tom z tohoto pohledu lepe i tramvajenka PID.
Naopak novy stav odebere spravcum nektere povinnosti ohledne kontrol prukazu a prenese zodpovednost na dotycneho a kontrolu na PCR. Tedy pokud si sami aktivne do radu nedopisou zbytecnou povinnost.
A kdyz si na ten Czech Point zajdes na jakoukoliv postu ve vetsim meste tak dotycne/mu bude uplne .... ze mas nejaky ZP. Za 15 minut si nebude pamatovat ani tvy jmeno. Holt kdyz chces utajeni tak nesmis na postu na navsi kde me pripravuji baliky uz na me volaji jmenem uz ve dverich, no .... :D

S pridanim novych stanic mene prehanej. Obchodnici tam uz vesmes nejaky pristup maji a spousta strelnic taky - tedy pokud prodavane strelivo neodepisuji na "svoje" opravneni ale prevadeji na zakaznika. Ja teda loni nic nenakupoval a jel ze zasob ale neni nahodou prvni co obchodnik udela ze otevre CRZ a zkontroluje opravnenost?

Realny problem bude tam kde je mizernej signal a pochopitelne tam kde spravci nechteji "zadne novoty". Jenze to je uz dneska, jsou treba strelnice kde maji zasadni problem se zbrani jejiz prukaz zbrane je vydanej na nekoho jineho.

Milkyway

Příspěvek#191 » pát 6. čer 2025, 22:32

Erix píše:Je i není, Uršula něco vymyslí a bude po ptákách. Opět aplikace salátové metody, ukryté pod jiné okolnosti.

Co je to salátová metoda?

erteple

Příspěvek#192 » sob 7. čer 2025, 01:20

Milkyway: Děláš si srandu? Teď, když bychom měli všichni stát na jedné straně budeš hrotit týpka, že spojil "salámovou metodu" a "metodu trojského koně"? (jestli jsem to špatně pochopil, tak se omlouvám, vím, že v onlinu bez neverbální komunikace je těžké vyjádřit satiru. Ale jestli se nepletu a děláš z něj blba kvůli tomu, tak věz, že stran Bruselu se můžeme - a musíme - obávat mnohem těžších a rafinovanějších úskoků, než těchto dvou)...

vvitty: Jo, máš pravdu, kartička nic neřeší, ale přecijenom je případný podvod složitější, než si vytisknout papír. Pokud se něco (nedej Bože) stane a ty ukážeš fotku kartičky, že ji ten člověk měl a prokazoval se s ní, tak IMO PČR nemůže namítat, žes' něco podcenil. Ale žes' věřil vytištěnému papíru, to si dovedu představit, že Tě pos---rou. Vztáhni to třeba na ověření plné moci; jo, razítko z pošty jde taky zfalšovat a velice snadno. Ale pořád je člověk tak trochu chráněný více, než rukou psaný papír bez jakéhokoliv razítka, že toto je plná moc a že 100% souhlasíš s tím, aby na tebe křapík vzal úvěr 10 000 000...

Erix

Příspěvek#193 » sob 7. čer 2025, 02:31

Měla to být "salámová" metoda, holt automatické opravy mobilu, no. :oops: Nikomu neberu modernu, ale ať proboha nechají kartičky, resp. ať OP, ŘP, ZP/ZO + třeba piloťák mají stejný formát. Ono dělat ověření z nějakého výpisu Czech Pointu, je opravdu o hubu, i když to bude velice okrajové. :idea: A ten útok na vládní server(y) si dokážu lehce představit. Není to tak dlouho, kdyby borci hacknuli jen tak nemocnici a shodili interní systém -> CTčka, rentgeny v mžiku KO (nechápu, proč nemá možnost nouzově použít tzv. "kazety" po startu), nebo hacknuli UNOB a stáhli TB dat během hodiny a pak hrozili, že to někde dají. To jen, jak asi zabezpečené to je. 8-)

milanvpg

Příspěvek#194 » sob 7. čer 2025, 06:25

Nechcete si ty žabomyší kartičkové války hrát do jiného vlákna než “prodloužení zbrojního průkazu”?

Milkyway

Příspěvek#195 » sob 7. čer 2025, 06:46

erteple: Já právě s tím Bruselem jsem čekal, že je to nějaká nová "praktika", o které jsem ještě neslyšel.

Zpět na