9x19 Luger

MRBLUE

Příspěvek#286 » sob 26. črc 2025, 13:56

Je mnohonasobne pravdepodobnejsie ze netrafis, ako to ze prestrelenim osoby zranis ci usmrtis niekoho ineho. Je bezne ze pri pouziti zbrane su zasiahnute nezucastnene osoby ci policajti. Pripadov kedy k tomu dojde po priestrele je z toho absolutne minimum.

M82K

Příspěvek#287 » sob 26. črc 2025, 14:01

Jj ja je taky chtěl prodejce mi rádio tyhle ze diky tomu plastu jdou lip skrze oblečení a mene kopou. Ale osobně si myslim ze v tom na funkci nebude velký rozdíl a asi cokoliv na A1 bude dobry a prave se mi líbí ta minimalizace průstřelu a sejmuti někoho dalšího za útočníkem - i když když poběží dva útočníci za sebou…. ;)

Jarda.Jezek

Příspěvek#288 » sob 26. črc 2025, 18:27

Když na tebe fakt poběží, jsi s pistolí pod košilí skoro bez šance. O to víc, když budou dva.

paza

Příspěvek#289 » ned 27. črc 2025, 08:01

Ještě jedno dobré video k S&B XRG https://www.youtube.com/watch?v=vqzj7Z4UH4o

Freediver

Příspěvek#290 » úte 30. zář 2025, 18:18

Ahoj, rychlý dotaz... zkoušel jsem dneska v CZ Shadow 2 Carry Federal, American Eagle SUBSONIC, 9mm Luger, 147GR (9,5g), FMJ Flat Point a všechno OK (žádná zádržka, selhač), jen tohle střelivo nezvykle "šlehá ohnivé jiskry". Taková malá diskotéka.

Zatím jsem z této zbraně střílel:
SB 124 gr FMJ
SB 150 gr FMJ flat nose
SB 100 gr XRG (tam byla hned zkraje zádržka)
Hornady Custom 147 gr JHP/ XTP
Remington Subsonic 147 gr FNEB
Remington,High Terminal Performance 147 gr JHP
...dohromady cca 700 výstřelů a všechno víceméně bez světelné "diskotéky" až na ten American Eagle (a toto není žádný +P nebo něco podobně našláplého).

Někdo zkušenost s tím, že některé střelivo trochu více "jiskří"? Je to po technické stránce OK nebo to může být pro zbraň časem problém? Ptám se proto, že jinak mi ten American Eagle SUBSONIC 147GR FMJ Flat Point vyhovuje, chtěl bych ho používat, ale s touhle diskotékou jsem trochu znejistěl.

Předem díky za info.

Freediver

Příspěvek#291 » úte 30. zář 2025, 23:54

Jen pro doplnění ...chápu, že to je pomalu hořící prach (v kombinaci s krátkou 4" hlavní), jen nerozumím tomu, proč Remington nebo Hornady ve stejné gramáži tohle nedělá. Všeobecně se má za to, že prach, který zhoří mimo hlaveň je ztracená energie... čekal bych, že co zhoří mimo hlaveň ztratím a tak o to budu mít o chlup nižší zpětný ráz... nicméně zpětný ráz má ten "jiskřící" Federal paradoxně větší než ostatní "nejiskřící" výrobci ve stejné gramáži. Tak mi to nějak neštýmuje :D

Murphy

Příspěvek#292 » stř 1. říj 2025, 06:23

Freediver píše:Někdo zkušenost s tím, že některé střelivo trochu více "jiskří"? Je to po technické stránce OK nebo to může být pro zbraň časem problém? Ptám se proto, že jinak mi ten American Eagle SUBSONIC 147GR FMJ Flat Point vyhovuje, chtěl bych ho používat, ale s touhle diskotékou jsem trochu znejistěl.

Getloady 9x19.
Koupil jsem jich v akci, bohuzel, 1.000 balene po 100 ks. Vetsina krabicek jiskrila, ale ne uplne vsechny. Jiskry letaly podle popisu ostatnich cca 5 m daleko.
Priblizne 1 selhac na zasobnik (17r.). Na druhy pokus krom 3 sly odpalit.
Hlaven se nezda poskozena, ale dlouhodobejsi testy odmitam delat.

Jarda.Jezek

Příspěvek#293 » stř 1. říj 2025, 08:32

Kdo má krátkou hlaveň a potřebuje ládovat náboje, které plivou prach ven, mohl by se zamyslet, jestli zbylý prach nepoužít třeba na pohon kompenzátoru. Nebo nechat dohořet v tlumiči.

MRBLUE

Příspěvek#294 » stř 1. říj 2025, 09:20

Alebo to neriesit :-)
Pistol s tlmicom sa zle nosi za gatami. :-D

Jarda.Jezek

Příspěvek#295 » stř 1. říj 2025, 17:46

Bodejť, proč to řešit? Že vám pod rukama shoří vaše oblíbená střelnice, není vůbec žádný problém.

Boci

Příspěvek#296 » stř 1. říj 2025, 18:59

Freediver:to ti to neštymuje špatně,pokud prach neschoří v hlavni tak je vysoký úsťový tlak a víc to kope.

MRBLUE

Příspěvek#297 » stř 1. říj 2025, 20:31

Jarda.Jezek píše:Bodejť, proč to řešit? Že vám pod rukama shoří vaše oblíbená střelnice, není vůbec žádný problém.

:-D :-D :-D :-D to fakt???

kolombo

Příspěvek#298 » stř 1. říj 2025, 20:59

To fakt nikdo nikdy neslyšel o tom, že nespálený prach před palpostem může chytnout?

A dají se najít i videa, jak to hezky vypadá :-)

MRBLUE

Příspěvek#299 » stř 1. říj 2025, 21:23

Chlapi neblbnite. To naozaj chcete strasit ludi ze pistolami s kratkou hlavnou zapalia strelnicu nezhorenymi zrnkami prachu?

kolombo

Příspěvek#300 » stř 1. říj 2025, 21:48

Chceme :-)

On ten střelný prach opravdu hoří ...

Ale není to jen proto, že tam byl někdo s 2" zbraní. Musí se sejít více faktoru.

Zpět na