Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- fejfarz
- Hilly
Příspěvek#349 » pát 7. čer 2013, 04:24
Pokud sedne GLOCK a líbí se ti, tak nic neřeš! Bude to tvoje zbraň a nikdo ti do toho nemůže kecat, že je k hovnu. Osobně jsem byl odpůrce GLOCKu a koupil si CZ 75 Compact, kterou jsem nosil a chodil často na střelnici. Potom si koupil nového GLOCKa 17, ale říkal jsem že to budu mít jen na blbnutí na střelnici
. Po účasti kurzu obranné střelby u Aegisu s CZ 75 jsem však z tréninku na střelnici blízko domovu zjistil, že GLOCKem dosahuji lepší, přesnější a rychlejší střelbu. Bylo vyhráno a odteď nosím a trénuji jen s G17.
Myslím si, že každý střelec časem zjistí co je pro něj nejlepší až si osahá několik zbraní a zúčastní se nějakého kurzu střelby.
Tímto nechci říct že CZ 75 Compact je špatná, to NE!

Myslím si, že každý střelec časem zjistí co je pro něj nejlepší až si osahá několik zbraní a zúčastní se nějakého kurzu střelby.
Tímto nechci říct že CZ 75 Compact je špatná, to NE!

- beaver
Příspěvek#358 » úte 11. čer 2013, 06:53
Jan Jeni: v ráži 9 x 19 (9 mm Luger) můžeš vybírat ze tří modelů - G17, G19, G26. G17 je standart (tedy služební pistole "normální" velikosti), G 19 je kompakt (tedy o trochu menší než G19) a G 26 je subkompakt (nejmenší z výše uvedených). Technické detaily (rozměry, váhu apod.) najdeš na webu, přehled modelů Glock je naříklad tady - http://www.mpicz.cz/sortiment/glock/
G17 a G19 se dají běžně koupit v tzv. 3. nebo 4. generaci, G26 je tuším pouze ve 3. generaci. Jsou i generace 1 a 2, ale přiznám se, že netuším, zda se dají sehnat jako funglovky, ale v bazarech je občas objeví. Rozdíly (např. systém výměnných gripů) mezi gen 3/4 jsou třeba tady http://mpicz.com/uploads/soubory/priloh ... gen4cz.pdf
Záleží na účelu pořízení zbraně (nošení nebo jen střelba na střelnici, závody) - to už zde zaznělo mnohokrát - a pak především na tom, jak ti která zbraň sedne do ruky. Mně třeba padla do ruky G17/4, zatímco G17/3 jsem držel skoro jak prase kost...
G17 a G19 se dají běžně koupit v tzv. 3. nebo 4. generaci, G26 je tuším pouze ve 3. generaci. Jsou i generace 1 a 2, ale přiznám se, že netuším, zda se dají sehnat jako funglovky, ale v bazarech je občas objeví. Rozdíly (např. systém výměnných gripů) mezi gen 3/4 jsou třeba tady http://mpicz.com/uploads/soubory/priloh ... gen4cz.pdf
Záleží na účelu pořízení zbraně (nošení nebo jen střelba na střelnici, závody) - to už zde zaznělo mnohokrát - a pak především na tom, jak ti která zbraň sedne do ruky. Mně třeba padla do ruky G17/4, zatímco G17/3 jsem držel skoro jak prase kost...
- Hilly
- graver
Příspěvek#360 » ned 14. črc 2013, 10:11
Doporučte prosím pistoli pro relativního začátečníka. Parametry by měly být následující:
- pokud možno klasika bez nějakých technologických neobvyklostí
- ideálně 9 Luger - mám už na tuto munici revolver (není nezbytná podmínka)
- žádný plast, na nějakém dekagramu mi nesejde - mělo by to být i k nošení, ale nosím kilový revolver a nemám problém
- rozumná cena (to asi bude nakonec rozhodující, kupovat budu nejspíš z druhé ruky)
- nic, co je vysloveně známé problémy, poruchovostí či náročnou údržbou
- nejde mi vyloženě o přesnost - zatím nezávodím, zastřeluju se
Důvod je asi následující: jsem výrazně revolverový typ, od zkoušek jsem z pistole střílel jen párkrát a začínám cítit, že pluralita by byla užitečná
díky za každý tip
- pokud možno klasika bez nějakých technologických neobvyklostí
- ideálně 9 Luger - mám už na tuto munici revolver (není nezbytná podmínka)
- žádný plast, na nějakém dekagramu mi nesejde - mělo by to být i k nošení, ale nosím kilový revolver a nemám problém
- rozumná cena (to asi bude nakonec rozhodující, kupovat budu nejspíš z druhé ruky)
- nic, co je vysloveně známé problémy, poruchovostí či náročnou údržbou
- nejde mi vyloženě o přesnost - zatím nezávodím, zastřeluju se

Důvod je asi následující: jsem výrazně revolverový typ, od zkoušek jsem z pistole střílel jen párkrát a začínám cítit, že pluralita by byla užitečná

díky za každý tip
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX