Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR

Mike88

Příspěvek#331 » úte 13. srp 2013, 20:09

Kde jsi k ní přišel? Cena? Máš fotku? :?:

TREW

Příspěvek#332 » čtv 15. srp 2013, 06:20

To ripaxxx: gratuluji, ať dělá jen radost :)

kedlub

Příspěvek#333 » pon 19. srp 2013, 09:26

Zdravím,
tak už mám také doma přírustek i s techničákem. Je z dodávky BVS, koupená v Hradci K. u p. Dufka, výber byl asi ze 7 ks. Vůle zanedbatelné, ale povrch značně opotřebený. Největší rýhy a mířidla jsem prozatím "opravil" lihovkou :). Vnitřek až na drobné roznýtování v místě nárazu závěru do hlavně zcela vpořádku. Byla sice namazaná, ale uvnitř nánosy prachu. Kompletní rozborku (včetně závěru) rozhodně doporučuji. Jen kohoutek se mi nepodařilo vyndat, vypadá to, že jeho čep je na levé straně lehce roznýtován. Můj kus není sčíslován (to při registraci potřebují vědět, ale sami u nás pistoli nerozebírali aby na to přišli - všechna čísla se zapisují do PZ).
Na předchozí straně je na Mattově fotce vidět v závěru zářez pro pojistku. Ten tam nemám. Pistole sice zajistit lze, ale není to stabilní pozice pojistky - zářez tam opravdu chybí a závěr lze natáhnout. Když závěr sundám, pojistka chodí správně. Asi to budu muset nechat dodělat. Sice pojistku nepoužívám, ale po vzniku nějaké vůle by mohla přestat fungovat a na inspektorátu by se jim to nemuselo líbit.

Zkušební střelba proběhne snad ve čtvrtek.

Matt007

Příspěvek#334 » úte 20. srp 2013, 06:53

Gratuluji ke koupi, určitě s ní budeš spokojenej. V Hradci u Dufka jsem ji taky poptával, ale pořád se zdržovala dodávka až jsem nakonec sehnal jinde, Poděl se s námi o nějaký foto tvé Berettky.
Jo a ještě když si tam byl jestli náhodou nevíš jestli už má na krámě naboje Blazer?
Co jsem vyčetl tak z Beretty prý chodí nejlépe. Já byl u Dufka naposled nějak začátkem Srpna a Blazery neměl.

kedlub

Příspěvek#335 » čtv 22. srp 2013, 21:04

S Blazerama nevím, neptal jsem se na ně. Fotek už je tu dostatek, ta moje vypadá úplně stejně (až na ten chybějící výřez). Ale hlavně můj telefon neumí zaostřit nablízko...
Zkoušel jsem zatím jen SB a Remington Thunderbolt. Funkce bezchybná, jen jedna SB byla pro jistotu bez zápalkové slože. Dost se mi lepí olovo na začátku vývrtu.
Soustřel na 25m jsem měl zhruba v šestkové kružnici pistoláku, jen celkově posunutý nahoru. Tedy i napoprvé lepší než u plnotučných pistolí. Spokojenej tedy rozhodně jsem :).

Alangorax

Příspěvek#336 » pát 23. srp 2013, 08:49

Je rozumné používat Blazery které jsou HV? Používám je do samonabíječky a když jsem je zkoušel v beretce 71 tak mi přijde že ji zbytečně trápím mlácením závěru o rám (i s O kroužkem)

Z beretky mám vystříleno 2500 pistolových GECO a jsem s nimi docela spokojen. jen po cca 500 ranách se vlivem zašpinění začne zadrhávat (rozebrat, prostříknout a jde na další pětistovku ... )

Matt007

Příspěvek#337 » pát 23. srp 2013, 10:39

Já Blazery ještě z Beretty nestřílel, jen jsem od majitelů berett tady i na konkurenčních forech slyšel že z ní chodí nejlépe. tak nevím no. Taky bych ji nerad trápil HV.

TREW

Příspěvek#338 » pát 23. srp 2013, 20:39

Alangorax píše:Je rozumné používat Blazery které jsou HV? Používám je do samonabíječky a když jsem je zkoušel v beretce 71 tak mi přijde že ji zbytečně trápím mlácením závěru o rám (i s O kroužkem)

Pokud Ti mlátí závěr do rámu, tak je jeden O kroužek málo. Bráchovi jsem tam dal rovnou dva a sám jsem nedávno taky druhý přidal. Ten první O kroužek jsem tam měl od začátku, co ji vlastním a nebyl vůbec poškozen. Když jsem přidal druhý, tak se mi na něm po čase ukázalo opotřebení, tudíž se domnívám, že teprve přidáním druhého O kroužku jsem se dostal se závěrem na limit dorazu mezi závěrem a rámem zbraně. Střílím Blazery a Federaly HV HP Value Pack 525ks v krabici za 1,2 Kč za kus a ty mi chodí řekl bych nejlépe viz test výše. Hlavně mi ty Federály chodí výborně z dlouhé samonabíječky, ale to je mimo tuhle debatu. Ale je fakt, že Berettku nijak neproháním. Když si ji vezmu, tak vystřílím cca 100 - 150 nábojů a střídám ji s jinými zbraněmi. Ale je to moje oblíbená pistolka :)

kedlub

Příspěvek#339 » pát 23. srp 2013, 21:27

Když jsem si zkusil klasicky nabít z plného zásobníku, zjistil jsem, že jsou střely ohlodané. Pokusil jsem se tedy nabít pomalu a příčina byla jasná. Zásobník byl vysoký až po střed střely a přihnutý k ní zepředu, takže se jí skoro dotýkal a překážel. Došlo tedy na drobné úpravy.
Srovnání a proti střele zbroušení zásobníku, slícování skluzavky v rámu k hlavni (bylo tam jen takové, sotva 2mm, sražení). Nyní nabíjí zcela hladce. Jen kdyby to někdo dělal, tu skluzavku v rámu nechte pod menším úhlem - více vodorovně. Takto není využitá celá její výška - náboj se o ni začíná opírat asi v polovině.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

ripaxxx

Příspěvek#340 » ned 25. srp 2013, 14:19

Tak už konečně také proběhla první střelba :) Vystřeleno odhadem kolem 120-150 ran. Bez jediné zádržky, nepřebití atd...Střelivo jsem nijak nemazal (kdybych musel bych ju prodal): SB club, Blazer, GECO rifle a nepoznal jsem nějaký rozdíl. Přesnost raději nebudu komentovat. S jakoukoli krátkou trefím hovn... :lol: Takže jsem spokojený. I přítulkyně mi nechala 9mm jen tak ležet a střílela s Berettou :mrgreen: Akorát nevíte někdo důvod proč je pojistka červeně barvená?

Georg

Příspěvek#341 » sob 31. srp 2013, 08:33

Zdravíčko pánové, příští týden si jdu také vybrat Berettku. Ná základě vašich praktických rad a zkušeností, výše ceny, dostupnosti (byť nyní jen časově omezené) o osobní preference zbraně na "takovéto domácí střílení" plechovek (samozřejmě na střelnici ;) ), lidové ceny a případné budoucí seznamovaní s palnými zbraněmi mého potomstva jsem se rozhodl, že si ji také pořídím. Před samotným výběrem jsem se chtěl zeptat, na která konkrétní místa se při výběru a prohlídce Beretty mám zaměřit. Údajně to mají být uloženky, ale ještě jsem je neviděl, tak se radši ptám dopředu. Samozřejmě se neptám na čistotu vývrtu, případné vydutí hlavně (o čemž u .22 pochybuji), ale vzhledem k tomu, že je to "hlíník" ( :D ), chci se zeptat, jestli tato pistolka má nějaká specifická konkrétní místa, která mi napoví, že tento konkrétní kus nemám brát a druhý ano ? Např. nějaká konkrétní místa na rámu, které by mohla být nadměrně namáhána, já nevím, třeba v oblasti bicí pružiny, vodící drážky nebo vyhazovače, nebo nějaká konkrétní místa na závěru ? Nebo na co dalšího si dát pozor, třeba na konkrétní vůle, otlaky, nebo místa, která mne upozorní, že tento konkrétní kus uloženka třeba není a byl hooooodně používán. No a tak dál. Prostě když už budu mít možnost si vybrat, tak tu možnost chci co nejlépe využít :D Předem děkuji za věcné a přínosné rady.

Louba

Příspěvek#342 » sob 31. srp 2013, 10:37

for George, tak jak jsi napsal plus: zjistit vůli závěru v drážkách, pak rozebrat a nasadit do drážek jen hlaveň a zjistit vůli a nejdiskutovanější doraz závěru na rám v místě pod drážkama uložení hlavně. Viz foto i s gumovým dorazem. Přeji dobrou volbu. L.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

peter ustinov

Příspěvek#343 » sob 31. srp 2013, 14:43

zdar, jsem tu novy
v pondeli bych si rad zajel pro tenhle kousek
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/62449-beretta-71/
je tu nekde clanek, na co vsechno si u tohohle kousku dat pozor?
mam zkusenosti jenom s CZ a Glockama
tohle ma byt darek pro zenu, aby nebrblala, ze chodim strilet

Georg

Příspěvek#344 » sob 31. srp 2013, 15:55

peter ustinov píše:zdar, jsem tu novy
v pondeli bych si rad zajel pro tenhle kousek
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/62449-beretta-71/
je tu nekde clanek, na co vsechno si u tohohle kousku dat pozor?
mam zkusenosti jenom s CZ a Glockama
tohle ma byt darek pro zenu, aby nebrblala, ze chodim strilet

Petře, v pondělí nikam nejezdi ! Vidím, že jedeme nakupovat do stejného obchodu a proto ti dám dobrou radu zdarma ( :D ) :
každé pondělí tam má zavřeno. Otevřeno je úterý - pátek. Mrkni se na jejich stránky - Zlatá puška: http://www.zlata-puska.cz/

Jinak díky Loubovi za jeho příspěvek.

peter ustinov

Příspěvek#345 » ned 1. zář 2013, 08:17

tak to dekuju moc, super, ze mam kolegu takhle blizko
vcera jsme precet vsech 23 stran, co je tu v topicu
takze vim, ze mam davat bacha na ulozeni hlavne, doraz
stahl jsme si tabulku roku vyroby
uz vim, ze jsou tri typy (70- ocel,71 -slitina, 75-jaguar)
tak snad neprinesu domu jenom kus srotu :geek:

Zpět na