Ochrana sluchu

jamira

Příspěvek#121 » čtv 26. zář 2013, 16:34

Nico - děkuji !
Bohuliby: Promiň, pokud se Tě má otázka nějak dotkla (mám z toho takový pocit)... :shock: Pouze jsem se neutrálně zeptal na názor a vědomosti v této oblasti bez jakéhokoli nádechu ironie vůči výše umístěným příspěvkům...

Bohuliby

Příspěvek#122 » čtv 26. zář 2013, 23:39

Jamiro : OK, nedotklo, ale taky při větších přestřelkách určitě něco použivali. Dnes jsou na tom určitě lépe a to možná tolik ran ani nevystřelí.

jamira

Příspěvek#123 » pát 27. zář 2013, 15:48

ok, ok...! Díky, jen jsem opravdu něvěděl, jak to chodí nyní v moderní době... ;)

jinda voyer

Příspěvek#124 » pát 27. zář 2013, 20:32

Tak aby se to tady vrátilo zpět k věci, posílám obrázky těch Peltorů X4, jak jsem slíbil:

http://imageshack.us/g/1/10333318/

Jinak jsou pohodlné, lehké a s poměrně nevelkými náušníky (tlumí ovšem minimálně stejně jako ostatní Peltory). Pokud se týká toho hlavového mostu, tak vypadá celkem bytelně...ten plast je takový lehce měkčený, tzn. nemá tendenci se lámat či tvořit ostré hrany. Dráty jsou v tom plastu festovně, ale přitom je nastavování na různě velké hlavy plynulé a snadné.

Případné další dotazy rád zodpovím 8-)

fixfokus

Příspěvek#125 » sob 28. zář 2013, 13:18

Jak je to s cenou ve srovnání s asi nejběžnějšími Peltory Optime II?

Návštěvník

Příspěvek#126 » sob 28. zář 2013, 13:19

Tlumí stejně jako které Peltory a v jakém prostředí? Nechce se mi věřit, že bude útlum stejný jako u mnohem větších Optime III i při maximálním hluku typu kulovnice na uzavřené střelnici.

Mobster

Příspěvek#127 » sob 28. zář 2013, 13:33

Peltory III tlumí opravdu dokonale. Skoro se bojím, jestli vůbec na té střelnici něco uslyším.

Návštěvník

Příspěvek#128 » sob 28. zář 2013, 13:54

Ad OIII: Moje zkušenost je, že v pohodě. Je třeba mluvit nahlas (ne křičet), nehuhňat a s rozlišením není problém. Venku, kde člověk není zahlušený ozvěnou betonové haly a sousedy je to už naprosto v pohodě. Na druhou stranu sám slyším dobře a útlum se sčítá, takže starší jedinec, valcíř apod. mohou mít odlišnou zkušenost :)

Mobster

Příspěvek#129 » sob 28. zář 2013, 14:10

Sluch mám výborný, ale v Peltorech III neslyším skoro nic. Zkusil jsem si pustit na plný pecky rádio a trochu jsem něco slyšel, ale vůbec jsem nerozuměl. Bojím se, abych nepřeslechl třeba příkaz k zastavení střelby. Možná jde ale jen o zvyk.

jinda voyer

Příspěvek#130 » sob 28. zář 2013, 19:49

fixfokus píše:Jak je to s cenou ve srovnání s asi nejběžnějšími Peltory Optime II?

Kolik stojí Optime II nevím, ale já ty svoje koupil za necelých 600 peněz.

Rimmer132 píše:Tlumí stejně jako které Peltory a v jakém prostředí? Nechce se mi věřit, že bude útlum stejný jako u mnohem větších Optime III i při maximálním hluku typu kulovnice na uzavřené střelnici.

Tak to bohužel nemohu sloužit, jelikož jsou to moje první sluchátka a zatím jsem je zkoušel jen na uzavřené střelnici při střelbě z pistolí ráže 9mm Luger a 9mm Makarov. Útlum mi přišel OK, ale je to zřejmě do jisté míry individuální, jak už někdo výše podotkl.

fixfokus

Příspěvek#131 » ned 29. zář 2013, 15:09

Mně přišlo, že tlumí přibližně stejně jako ty Optime II (zkoušeno při pár výstřelech). Výhodou jsou "hubenější" náušníky. Při střelbě z pistole je to fuk, u pušky už by tomohlo být znát.

jinda voyer

Příspěvek#132 » ned 29. zář 2013, 18:30

fixfokus píše:Při střelbě z pistole je to fuk, u pušky už by tomohlo být znát.

To je možné, nicméně jelikož z dlouhé střílet neplánuju, tak to až tak zase neřeším 8-)

fixfokus

Příspěvek#133 » ned 29. zář 2013, 18:44

No a pokud jednou změníš názor, nebudeš už muset měnit sluchátka :-)

jinda voyer

Příspěvek#134 » ned 29. zář 2013, 19:29

To je fakt :mrgreen:

A pokud jde o ten útlum...jsem zvědavej, jak to bude vypadat, až na střelnici potkám někoho s kosou, kulovnicí nebo jiným dělem...možná začnu pro jistotu ještě sebou nosit špunty :lol:

Int1m1thy

Příspěvek#135 » ned 29. zář 2013, 19:51

heled co sem vypozoroval tak pro me aspon pocitove byla strelba zasahovky z G36 min hlucna nez strelba z Glocku 17 asi to delali jejich kompiky ze to menili zvuk na pro me prijatelnejsi nez proste prask z devitky ( zkousene bez jakekoliv ochrany) se spuntama se rozdil jeste zvetsil... devitka prask a G36 spis takovy hvizd :mrgreen:

Zpět na