Malý revolver - rozvoj této divize LOS
Moderátor: LOS vedení
- cmk
-
Franta Voldřich - Příspěvky: 5
- Franta Voldřich
Příspěvek#94 » čtv 29. srp 2013, 22:30
Ahoj. Obvykle nikam nepřispívám, ale tohle vlákno mě donutilo se zaregistrovat. Nevím zda se mohu zapojit do této diskuse, protože jsem pár pátků, spíš let, již z ničeho nestřílel, ale přeci jen jsem stál u zrodu této disciplíny - LOSu a dost let střílel s revolverem a hlavně MRe a párkrát i něco vyhrál, takže nějakou zkušenost mám. Co se týče ankety - nejsem zastáncem jakéhokliv omezování, takže bych doporučoval bod 5, nebo pro lepší souměřitelnost bod 2. Jinak takové ty řeči o velkém rámu, že to není malý revolver atd. mi přijdou nesmyslné. Když CMK psal, že znal jediného člověka co to měl, tak to jsem já, mám SW 325, a klidně a pohodlně jej nosím a schovám pod košili či bundu... Veliká výhoda proti těm minirevolverům je, že má velkou pažbu a dobře se drží, protože kdyby měl malou, tak při délce hlavně a ráži .45, by mi ho to vyhodilo z ruky. Takže pokud se nebavíme o záložním revolveru, ale o malém, definovaném v pravidlech, je úplně v pohodě. Mám i malého Tauruse na 5 ran 9 Luger, neprodal jsem ho (klipy jsem Ti Honzo prodal, protože jsem jich měl zbytečně moc) a myslím, že i s ním jsem se umisťoval dost vpředu, ale je to prostě nepohodlné střílení, blbě se drží, blbě se s ním míří, tak co si budu dělat násilí a zuby nehty se držet něčeho co mi nevyhovuje, zvláště pak, když jsem s velkým SW střílel IPSC a do obou SWček jsou stejné klipy, příp.náboje a hlavně grify. No, končím, je to na libosti každého jednotlivého soudruha, ale pořád si myslím, že než žehrat na zbraň a pravidla, je lepší se naučit střílet a rychle přebíjet a pak už to tam lítá, ať je ve válci 5, 6 nebo 8 děr.
- PaF
- cmk
Příspěvek#97 » úte 8. říj 2013, 21:44
Jelikoz to vypada, ze uz zadna zmena nazoruv rade neprobehne, budiz snad jiz oficialne receno (ac to melo jeste 18 hodin pockat), ze radou schvalena varianta je varianta cislo 5 - tedy zruseni omezeni a navrat k pravidlum pro MRe na uroven rocniku 2012. Rade byly predlozeny oba navrhy z teto diskuze, odkaz na tuto diskuzi a zadost, at rada vyrazne prihledne k tomu, co se tady psalo a jak se hlasovalo. Ja osobne, jelikoz jsem slibil, ze budu respektovat nazor vzesly z teto diskuze, tak ac jsem zde prosazoval bod 5, pri hlasovani jsem se zdrzel (resp. prohlasil jsem, ze pouze v pripade rovnosti hlasu budu hlasovat pro variantu 5).
- vlasten
Příspěvek#99 » stř 9. říj 2013, 15:06
PaF: Neházej flintu do žita. Když některý pořadatel bude chtít omezit první nabití na 5, tak to může udělat, to není proti ničemu (viz sobotní Čelákovice). Podle mě je lepší to co nejmíň omezovat a ať se každý zařídí, jak chce.
Dovedu si i představit vhodné situace, kdy je to první nabití jedno (třeba na 8 nebo 9 ran) a jiné, kde se to omezí v propozicích, aby pětníci neměli nevýhodu... Podle mě to dává víc možností v pestrosti.
Dovedu si i představit vhodné situace, kdy je to první nabití jedno (třeba na 8 nebo 9 ran) a jiné, kde se to omezí v propozicích, aby pětníci neměli nevýhodu... Podle mě to dává víc možností v pestrosti.

- Ptak
- PaF
Příspěvek#102 » stř 9. říj 2013, 18:19
Ivosi, neplacej blbosti.
Dobře vis, ze 8 MRe se neseslo cela leta. Kolik bys jich na 1. zavodu cekal? A tolik jich je jen pro to pravidlo 5+neomezene, protože jsou tam 5 i 6 ranaky. To uz se po vasem rozhodnuti opakovat nebude.
Lidi by proste zacali jezdit s 5 ranaky, kdybyste měli trochu zajmu a pokory k nazoru lidi, co to strili. A trochu trpelivosti. Změna musí mit cas zacit působit. Za 1. rok jsme nasli sirokou shodu strelcu, kterou jste ignorantsky hodili pod stul.
I Ty jsi byl, když jsme spolu mluvili na M CR, pro 5+neomezene, aby mely petiranaky sanci. Honza slibil respektovat názor strelcu a pak se zdrzel hlasovani. No, uz ma asi toho hadani okolo LOSu plne zuby, jinak si to neumim vysvětlit.
Dobře vis, ze 8 MRe se neseslo cela leta. Kolik bys jich na 1. zavodu cekal? A tolik jich je jen pro to pravidlo 5+neomezene, protože jsou tam 5 i 6 ranaky. To uz se po vasem rozhodnuti opakovat nebude.
Lidi by proste zacali jezdit s 5 ranaky, kdybyste měli trochu zajmu a pokory k nazoru lidi, co to strili. A trochu trpelivosti. Změna musí mit cas zacit působit. Za 1. rok jsme nasli sirokou shodu strelcu, kterou jste ignorantsky hodili pod stul.
I Ty jsi byl, když jsme spolu mluvili na M CR, pro 5+neomezene, aby mely petiranaky sanci. Honza slibil respektovat názor strelcu a pak se zdrzel hlasovani. No, uz ma asi toho hadani okolo LOSu plne zuby, jinak si to neumim vysvětlit.
- coffee
Příspěvek#103 » stř 9. říj 2013, 19:56
Možná by se to chtělo, neschovávat se za Losí radu. Celá léta se propozice pohybují na hraně pravidel v jiných aspektech a najednou se trvá na tom, aby toto pravidla striktně řešila.
Jako celá řada věcí, toto je na invenci pořadatelů, když budou chtít, aby jim přijeli střelci s 5tiraňáky, tak to v propozicích nastaví.
Před lety Roman udělal závod, kdy začínali s 5 náboji všichni a nikdo ani nepíp.
Jako celá řada věcí, toto je na invenci pořadatelů, když budou chtít, aby jim přijeli střelci s 5tiraňáky, tak to v propozicích nastaví.
Před lety Roman udělal závod, kdy začínali s 5 náboji všichni a nikdo ani nepíp.
- Ptak
Příspěvek#104 » čtv 10. říj 2013, 06:28
PaFe to nejsou blbosti, ale konstatování smutné skutečnosti. Asi těch zájemců o závod s malým revolverem nebude tolik, kolik bychom čekali. A pokud tě to uklidní, ja jsem jsem byl pro verzi napřed 5 a pak neomezeně. Ale Rada má více členů. A pravdu má kafe, že je to na organizátorech. Takže se už moc těším na závod pro revolvery, který jistě jako velký propagátor revolveru udeláš.
- PaF
Příspěvek#105 » čtv 10. říj 2013, 07:46
2 ptak O.K., jsem rad, ze jsi hlasoval, jak jsi hlasoval.
Co se tyce rozsireni poctu strelcu s 5 ranaky za těchto pravidel, mas, coffe, nepravdepodobne predstavy. Malokdo z potenciálních zajemcu bude aktivne patrat, kdo z poradatelu jim nabidne soumeritelnost v divizi navzdory pravidlum.
Do divize lidi vstupuji tim, ze si prectou pravidla. Když zjisti, ze s 5 ranakem budou znevyhodneni, proste rezignuji. Stejne jako strelci v MPi, pokud mají typickou obrannou 6 rannou 9mm Brow. Proti G26 to nejde.
Mne jen mrzi, ze jste zmenu, která pritahla v lonske sezone i 5 rananky, zarizli. Prestoze doslo k siroke dohode samotnych strelcu, ze 5+neomezene je spravne (pet vždy se ukazalo jako prilis striktni).
Asi u jednotlivých clenu rady, kteří hlasovali pro "bez omezeni" prevladl u nas bezny pocit "ja muzu (i když mne to samotného nezajima)", tak proc se zabývat tim, "co chteji ostatní (kterých se to tyka)". Nakonec vidíme to kolem sebe všude, proc by to mělo v Rade LOSu byt jinak, nez v cele spolecnosti, ze?!
Ja jsem rad, ze jsem to zkusil. Clovek nemůže pocitat s tim, ze vždycky prosadi, co chce, ikdyz se to tem, kterých se to tyka, zda rozumne. Nakonec mají vždycky pravdu ti, co mohou. YES, WE CAN!
Co se tyce rozsireni poctu strelcu s 5 ranaky za těchto pravidel, mas, coffe, nepravdepodobne predstavy. Malokdo z potenciálních zajemcu bude aktivne patrat, kdo z poradatelu jim nabidne soumeritelnost v divizi navzdory pravidlum.
Do divize lidi vstupuji tim, ze si prectou pravidla. Když zjisti, ze s 5 ranakem budou znevyhodneni, proste rezignuji. Stejne jako strelci v MPi, pokud mají typickou obrannou 6 rannou 9mm Brow. Proti G26 to nejde.
Mne jen mrzi, ze jste zmenu, která pritahla v lonske sezone i 5 rananky, zarizli. Prestoze doslo k siroke dohode samotnych strelcu, ze 5+neomezene je spravne (pet vždy se ukazalo jako prilis striktni).
Asi u jednotlivých clenu rady, kteří hlasovali pro "bez omezeni" prevladl u nas bezny pocit "ja muzu (i když mne to samotného nezajima)", tak proc se zabývat tim, "co chteji ostatní (kterých se to tyka)". Nakonec vidíme to kolem sebe všude, proc by to mělo v Rade LOSu byt jinak, nez v cele spolecnosti, ze?!
Ja jsem rad, ze jsem to zkusil. Clovek nemůže pocitat s tim, ze vždycky prosadi, co chce, ikdyz se to tem, kterých se to tyka, zda rozumne. Nakonec mají vždycky pravdu ti, co mohou. YES, WE CAN!
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí