Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS

Glock a spol.
OndrasFM

Příspěvek#136 » pát 18. říj 2013, 21:14

Já jedu ddělat k Huck Finnovi v pondělí kydex, což považuji za jednu z nejlepších možných pouzder na zbraň.

Kalič

Příspěvek#137 » pát 18. říj 2013, 21:17

Byl by k mání nějaký odkaz?

OndrasFM

Příspěvek#138 » pát 18. říj 2013, 21:44

Kalič

Příspěvek#139 » pát 18. říj 2013, 22:09

Aha. Budu hledat dál.

markus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#140 » pát 22. lis 2013, 20:14

Tak jsem konečně přestavěl HK P30 V3 (SA/DA) na V0 (CDA/LEM). A než se někdo zeptá proč na V0, prostě jsem to tak chtěl.

Funkce V0:
1) DA: Nenataženo, kladivo dole, chová se jako DA u V3
2) CDA: Nataženo, kladivo dole, dlouhý chod spouště s odporem SA
3) Pomocí decockeru je možné dostat se ze 2) do 1)
4) Ručním natažením kladiva se dá dostat z 1) do 2)

Délka chodu spoustě a reset zůstal beze změny.
Nejdůležitější bylo nechat původní pružinu u kladiva (modrá) a vyměnit pružinu blokace úderníku za slabší. Všechno to jsou originální díly HK a výsledek je (nemám možnost změřit to přesně):
DA: cca 4,5kg
CDA: cca 1,9-2,0kg

Střílí se s tím skvěle.

Seznam dílů pro HK P30 V3 (některé díly jsou vidět na této fotce http://pics.sneezyfrog.com/XHv896.jpg):
1) Slabší pružina blokace úderníku, 4 EUR
HK # 209296 Druckfeder (Light FPBS)

2) Pružinka pro LEM kladivo, 4 EUR
HK # 209275 Schenkelfeder (Elbow Spring nebo také Cocking Piece Spring)

3) Kladivo (zvenku stejné jako u V3) 40,50 EUR
HK # 209262 Hahn

4) Součást kladiva, 26 EUR
HK # 209265 Spannstück (Cocking Piece)

5) Pružina pro kladivo (černá), 4,00 EUR, pokud se nainstaluje, tak zvýší odpor spouště z těch 1,9-2,0 na cca 2,2. Tato pružina by měla být v P30L V3 standardně.
HK #214695 Druckfeder (Heavy LEM Hammer Spring)

Kdyby někdo měl nějaké dotazy, tak se ptejte.
Mám v plánu natočit krátké video, aby bylo názorně vidět, jak to funguje.

Abdulexe

Příspěvek#141 » úte 3. pro 2013, 12:47

Zdar, potřebuji sehnat na svoje H&K P30 - V3 9mm závitové pouzdro.... Dá se někde sehnat, objednat popř. odkaz ???

frantisekkozisek

Příspěvek#142 » stř 15. říj 2014, 20:10

Zdravím majitele těchto zbraní. Nenašla by se dobrá duše, která by nechala osahat, případně z ní vystřelit pár ran? Nejlépe v nějakém rozumném okolí Pardubic. Děkuji za jakékoliv nabídky.

KlokanXM

Příspěvek#143 » čtv 16. říj 2014, 21:36

jestli je rozumné okolí Praha ...

Abdulexe

Příspěvek#144 » pát 17. říj 2014, 05:36

Okr. Rakovník...

MKabar

Příspěvek#145 » ned 19. říj 2014, 02:28

Ostravsko

frantisekkozisek

Příspěvek#146 » ned 19. říj 2014, 19:46

Děkuji všem za nabídky. Kdybych měl někdy cestu do vašich končin, tak se ozvu a domluvíme se. Ještě jednou dík.

MKabar

Příspěvek#147 » stř 22. říj 2014, 02:03

Nejaky amik na nejake vystave v USA zahlidnul nedavno na chvili (nez ji schovali) novou P30SK. A je to opravdu P30SK. Neni to tedy nova striker fired VP9SK, jak se hodne spekulovalo ze to nakonec bude. Jak se dalo predpokladat, je zaoblenejsi nez stara P2000SK a ma furt vymeny hrbet a dokonce i pry boky rukojeti.

Ravkar

Příspěvek#148 » ned 16. lis 2014, 08:45

Ahoj kluci, nechci začínat žádný flame, pokud je můj dotaz k ničemu, ať ho admin smaže. Ale pokud nesmaže, budu rád za každou odpověď. Vybírám první krátkou. Střílel jsem z kde čeho, velmi sedí Glock 17 a 22. Moc mi ale padla do oka HK P30, a tak o ní vážně uvažuji. Je možné nějak racionálně zdůvodnit, proč HK? Moc mne láká, neboť se mi líbí, ale nikde jsem si z ní nemohl vystřelit. Bohužel. Proč HK? Je technologicky o tolik jinde než G? Vím, jiný spoušťový mechanismus apod., ale potřebuji něco, čím bych si racionálně odůvodnil koupi HK, je-li o tolik dražší. Vyšší kvalita? Není choulostivá? Vydrží více výstřelů? Glock sežere všechno, je to nezmar, je velmi rozšířenou služební zbraní, jen já tak nějak cítím, že HK by mohla být ta pravá. Jenže kde koupit, co servis, co příslušenství k HK? Glock je tak rozšířený, že s tím není problém. HK je přeci jen šlechtic... P30S V3 .40 by byla moje volba, ale není krátká? Kluci, sorry, jestli žvaním, když tak to smažte.

Návštěvník

Příspěvek#149 » ned 16. lis 2014, 17:57

=== Ráže ===
.40 v plastu je na první zbraň na pytel, je o kus obtížnější ji zvládnout a pokud řešíš peníze (a podle dotazu jo), bude tě nejpozději po třetí návštěvě střelnice srát prakticky dvojnásobná cena munice a zbraň skončí v hozená v trezoru, protože ji neuživíš anebo se budeš muset patlat s přebíjením (a čas rozhodně není zadarmo). Se střelami legálními v ČR ti nenabídne skoro nic navíc kromě větší penetrace, potažmo over-penetrace.

=== Off-topic potažmo HK vs. zbytek světa ===
Nekupuj zbraň novou, s velkou pravděpodobností ji po čase budeš chtít vyměnit (= u drahých zbraní automatická ztráta typicky 40-60%). Jsi ochoten hodit do kanálu 10kKč? Výběr podle internetu "padlo do oka" darmo mluvit, ale moje prachy to nejsou.
Srovnatelých pistolí v téhle kategorii je dnes plná zadel a tržní cena za moderní 9L z druhé ruky je 10-15tKč. Choď na předváděcí akce a zkoušej. Racionální důvody pro HK oproti konkurenci z pohledu běžného uživatele nejsou s jedinou výjimkou - konfigurovatelnost úchopu. Fandové prominou. Ohledně choulostivosti, výdrže apod. se neboj, rozebral jsem si několik USP v různé míře opotřebení a byl to takový německý Kalašnikov - zemědělsky předimenzovaná (a vůlemi obdařená) stavba podpořená top materiály a povrchovkou. Výdrž lze očekávat >100k výstřelů, které asi nedáš... Ale totéž umí nabídnou i jiní. Konkrétně SA/DA (V3?) spoušťák byl zklamání, minimálně na SIG a Walther se to nechytá. Ale odolnost je u HK zřejmě top. Bonusová otázka - chystáš se do války na poušti, popř. mezi střelbou plavat blátem?

=== Konkrétní model ===
Ta kratší verze je taková čudná, na střelnici tě to časem začne mrzet a pokud ji chceš nosit a nechodíš po ulici jako hadrář, schováš ji jen obtížně, je pořád stejně mohutná.

Nakonec stejně dojdeš k tomu, že je výběr zbraně stejně iracionální jako výběr ženské ;). Osobně mně třeba P30L V1 LEM láká a velmi rád bych si ji na vyzkoušení pořídil, ale je krajně obtížné P30L sehnat, protože z druhé ruky nejsou - jen málo lidí si ji koupí novou kvůli ceně a ti už typicky vědí, proč zrovna tuhle, takže ji neprodávají (anebo jsou to zoufalci, co pak píšou inzeráty na 18kKč, eventuálně nabízí krátkou ve .40 a podobné mrzáky :D). Do nové kvůli vyzkoušení z výše uvedených důvodů pochopitelně nejdu.

Návštěvník

Příspěvek#150 » ned 16. lis 2014, 18:00

markus: jaký je prosímtě přesně průběh odporu u té lehké LEM? Jsou tam nějaké schody nebo nárůst před odpalem, nebo to na konci bez varování odpálí jako kvalitní DA u revolveru nebo single-stage pušková spoušť?

Zpět na