Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...

Návštěvník

Příspěvek#451 » sob 30. lis 2013, 13:25

Polož několik různých zbraní na stůl a střídavě z nich v různých drillech vystřílej pár set ran. Když ten rozdíl nepoznáš, nepomůže ti ani 50 let.

Bohuliby

Příspěvek#452 » ned 1. pro 2013, 00:02

Rimmere: Udivuje mě tvoje zkušenost, ale tvé odpovědi opravdu moc nerozumím, promiň, ale asi jsi jiný level, nežli já ! Sorry! Pokud chceš, tak popiš z čeho jsi ty za svůj život střlel a bude to pro nás tady určitě všem přínosem, proto sem chodíme ? Rád ti vyměním moje zkušenosti a ostatní určitě také. Promiň, ale na mých 30 let, natož 50 se vy..,. to opravdu nestojí ani za řeč ! Bohužel, občas se taky podívám do občanky !

LRRTM1

Příspěvek#453 » pát 20. pro 2013, 15:01

Všem v tomhle vlákně děkuji za rady. Nakonec jsem pořídil jetou CZ85. Je dost nošená, málo střílená. Myslel jsem, že se na střelnici podívá až po novém roce, ale nevydržel jsem a přes oběd prohnal 50 včeliček laufem. Zatím spokojenost. Až ji vypulíruju, dám nějakou fotku ;)

Bohuliby

Příspěvek#454 » sob 21. pro 2013, 01:35

Myslím, že dobrá volba, sám mám letitou CZ 75.

Návštěvník

Příspěvek#455 » úte 24. pro 2013, 16:55

Bohuliby: omlouvám se za předchozí impertinenci, poslední dobou ztrácím trpělivost s různými internetovými chytráky a pseudomoudra "starých střelců", byť zrovna tvé postřehy ke sběratelským a střeleckým zajímavostem oceňuji a čtu rád. Přesto si za orientačním srovnáním těch služebních werglů stojím. Teď u sebe nemám poznámky, detaily můžeme probrat po PM.

Tombarider

Příspěvek#456 » sob 25. led 2014, 15:36

Ja myslím že s žádnou z těch pistolí neudělá člověk chubu, jak říkate, je to o návyku, cviku, a o tom co se komu, líbí, co komu vyhovuje. 1911cky se mi líbí už dlouho a berettka ať jedna nebo druhá také. Nakonec si stejně všechno ozkouším, nebo to co půjde, ale jsem rád že mi pomáháte utvořit si představu. Ta custom verze Beretty vypadá vychytaně. Na druhou stranu ten DS Guardian jsem měl v ruce, parádní zpracování, opravdu dokonalé slícování, povrch bez hran..Nevím jestli jít do něj nebo do full size, ten rozdíl je tam relativně malý.

Danielx:Ty máš Guardiana v 9mm nebo .45? Proč ses rozhodl pro něho? zkoušel jsi i jiné 1911?

Děkuji všem.

DanielX

Příspěvek#457 » sob 25. led 2014, 15:57

Mám Guardiana v 9mm, chtěl jsem prostě "devítku". Původně kvůli ceně střeliva, chodím pravidelně střílet a i když to tak dnes úplně neplatí (střílím často i .357 Magnum), tak mě prostě Guardian oslovil hned jak jsem ho chytnul do ruky. Zpracování perfektní a jak jsem psal, je to velice přesná zbraň a to i v rychlé střelbě. Na nošení je taky v pohodě, nosím pochopitelně v koženém pouzdře ušitém na míru s lučíkovou pojistkou. Nenosím teda s nábojem v komoře, ryhlé tasení a natažení se dá udělat velmi rychle a i natažení závěru má jistou psychologickou výhodu. Dlaňovou pojistku má, ale jako bych o ní nevěděl. Prostě mi velmi sedne. Předtím jsem měl Glocka, ale ten mi zase neseděl vůbec. Na nošení mám občas i Colt Diamondback, S&W model 27 je moc těžký. Zkoušel jsem i 1911 v .45, Para Ordonanc (neseděl mi dvouřadý zásobník) jinak moc pěkná zbraň a měl jsem v ruce i válečnou, ale přesnost nebyla taková jakou jsem si představoval, pochopitelně. Jinak k Berettě... jsou to pěkně zbraně, střílel jsem z Beretty 70 v 7,65mm, ale proti Waltheru PPK se mi zdála horší. Nicméně pro přítelkynico teď udělala zbroják zvažujeme model B81F v 7,65 mimo jiné :-) ... nechce moc větší ráži.

Tombarider píše:Ja myslím že s žádnou z těch pistolí neudělá člověk chubu, jak říkate, je to o návyku, cviku, a o tom co se komu, líbí, co komu vyhovuje. 1911cky se mi líbí už dlouho a berettka ať jedna nebo druhá také. Nakonec si stejně všechno ozkouším, nebo to co půjde, ale jsem rád že mi pomáháte utvořit si představu. Ta custom verze Beretty vypadá vychytaně. Na druhou stranu ten DS Guardian jsem měl v ruce, parádní zpracování, opravdu dokonalé slícování, povrch bez hran..Nevím jestli jít do něj nebo do full size, ten rozdíl je tam relativně malý.

Danielx:Ty máš Guardiana v 9mm nebo .45? Proč ses rozhodl pro něho? zkoušel jsi i jiné 1911?

Děkuji všem.

Tombarider

Příspěvek#458 » ned 26. led 2014, 10:49

Já guardiana právě držel v ruce, a moc se mi líbil, hlavně ta kombinace barev. Nevím jestli jeho nebo jiného DW ale rozhodně je to super volba, je to univerzál, devítka, levné střílení, nositelný, moc hezký..Ta beretta řady 81-4 je také jedna z voleb, velikostně asi podobná tomu quardianovi bych řekl.. asi se zblázním než mi ten zbroják vydají :D

DanielX

Příspěvek#459 » ned 26. led 2014, 11:00

Hele možná to nebudeš chtít slyšet, ale být na tvém místě tak bych si nejprve prošel obchody, tam si zbraně ošahal a pak střelnice a pokud tam bude mít někdo zbraň co se ti líbí, poprosit ho o možnost si vystřelit. Většina ti neodmítne. Kup si zbraň co ti dobře sedí a co se ti líbí, ale ať splňuje obě podmínky. Pokud chceš dát většinu peněz co máš ušetřených na první zbraň (a tady nevím jaká je tvoje finanční situace, pochopitelně), tak to nedělej. Kup si něco levnějšího co se ti líbí a sřílej, střílej, střílej. Abys nebyl zklamaný z relativně drahé zbraně co ti to s ní nejde. Já totiž tuhle chybu udělal. Koupil jsem si zbraň co se mi líbila, ale nikdy jsem ji nedržel v ruce a střílení byla hrůza, nalil jsem do ní další peníze (spoušt, mířidla atd.) a zlepšení moc nebylo. . Pak šla z domu. Pak jsem přešel na jinou a najednou jsem zjistil že nastřílet průměrně 3x 10 na 25m, není problém. A taky revolver bych neodmítal, třeba ten Diamondback co mám je sice jen .38, ale je příjemný na nošení i střelbu. Pochopitelně revolverové náboje jsou dražší.

Tombarider

Příspěvek#460 » ned 26. led 2014, 16:25

Mám rámcově jasno o tom co chci. Levnou malorážku, dvoupalcovou osmatřicítku na nošení, tam se shodnem, a pak jednu krásku na střelnici. Já s tebou souhlasím, a samozřejmě ve finále se budu rozhodovat v obchodě podle úchopu a tak. Tady jen sbírám info do doby než se tak stane, ať si zkrátím to těšení a vyřadím případně velké nesmysly.

DanielX

Příspěvek#461 » ned 26. led 2014, 16:36

OK i když dvoupalec bych si já nevybral. Preferuji něco na nošení i střelbu a s 2" na 25m to sice jde, ale ta záměrná je přece jen dost malá. Nicméně tvoje volba :-) Malorážka je super na blbnutí, sám mám Walthera M4 s kolimátorem na občasné střílení na krabičky sirek na 50m.

Tombarider

Příspěvek#462 » ned 26. led 2014, 18:41

jj právě něco na levné náboje:-) a ten revolver pokud mozno chci co nejkompaktnejsi, bude hlavne na noseni takze rekordy na dalku s nim rozhodne trhat nechci :-)

JoeBiden

Příspěvek#463 » ned 26. led 2014, 23:39

S revolverem pozor - 5 nábojů absolutně nemusí stačit, viz Tanvald a drill na odražení útoku z kontaktní vzdálenosti. Na obranu v českých podmínkách je ideální 6+1 pistole v 9 mm Br. Winchester truncated cone s hlavní 2,5-3,5 palce. V gelu to dá mezi 14 - 18 palci, ne 25 jak subsoniky z nejkratších 9kových hlavní. Lidské tělo je jak ~ 15 palců.

Za mě rozhodně Walther PPK (popř. v příslušné ráži dostupnou Astru), Luger LCP, Kahr P380 a LC380 (z lehce dostupných)

Tombarider

Příspěvek#464 » pon 27. led 2014, 00:18

5-6 ran by stačit mělo, v ráži .38 téměř určitě, duležite bude to s tim umět a mít nacvičené návyky na tasení atd. Já bych radši revolver jako obranou zbraň, je spolehlivější. A když bych šel někam kde bych se cítil velmi ohrožený, můžu k němu přibrat další zbraň:-)

JoeBiden

Příspěvek#465 » pon 27. led 2014, 01:24

6 jo, ale kdo se s tím bude tahat? Já pro snadnou dostupnost na zemi, rychlost tasení a utajení nosím v apendixu a tam se 6 bude blbě nosit.

Je třeba počítat s tím, že se první 2-3 střely vůbec nemusí trefit. V českých podmínkách bude ostré použití zbraně zpravidla na zemi (proto ten apendix - kdo řádně suší, ví) a tam se dá lehce míjet.

Zpět na