Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- LRRTM1
Příspěvek#467 » stř 29. led 2014, 07:43
Tombarider: To mě, ze začátku, číza nějak neseděla. S Glockem jsem prostě nastřílel líp. Nakonec jsem si CZ85 pořídil s tím, že se prostě s něčím naučím střílet a pak se uvidí. Vyměnil jsem střenky za gumové Hogue, naučil se železo správně držet a zlepšil jsem se o 100%. Tím nechci říct, že teď sřílím jako Lucky Luke, ale aspoň se strefím. Tím celým chci říct, že to, co sedne na poprvé, nemusí být nutně správně. Třeba je Mlock jen víc blbovzdornej. A dávám ostatním za pravdu: Ohmatat a prásknout si z co nejvíc pistolí a stejnak člověk nezůstane u tý první 

- Joe
Příspěvek#469 » stř 29. led 2014, 10:37
Tombarider píše:Je to jeste zamotane tim, ze jsem mel v ruce klasickou 75tku, a desne mi sedela. Klony 1911 se mi moc libi, a zpracvoani bude urcite lepsi, nicmene ergonomie pistoli CZ jsou uzasne..
Norinco, Llama apod. jsou také klony 1911, stejně jako třeba Dan Wesson. V této oblasti je velká nabídka materiálů, zpracování, tuningu a doplňků a také cen...
CZ-75 je konkrétní model konkrétního výrobce (plus existující klony). Kolují zvěsti o výkyvech v kvalitě materiálu, zpracování, přístupu výrobce k domácímu trhu, k těm se nebudu vyjadřovat. Kvalitní ČZ-75 se dá koupit.
Šel bych na to z jiného pohledu: začátečník potřebuje hodně nastřílet, tedy potřebuje levné střelivo, tedy Luger. 1911 v Lugeru existují, ale není to ono. Pro začátek klasická fullsize nebo kompakt v 9x19 s DA/SA (nikoliv DAO) spouští, případně glock, bude nejlepší volba. Jestli Ti vyhovuje CZ-75, nech si poradit od někoho zkušenějšího a vyber si nějaký dobrý kus. Až budeš vědět, co a jak, koupíš si 1911: za 5000,- Norinco a budeš z něj dělat skvěle funkční zbraň dílama za 15000 korun. Nebo si uděláš radost klenotem za 70.000,-. To už bude jen na Tobě.
- DanielX
-
Tombarider - Příspěvky: 66
- Tombarider
Příspěvek#471 » stř 29. led 2014, 15:43
Mozna to tak dopadne. Mozna bude prvni Cz75, a nejaka 22tka, asi beretka 71, a budu kosit a kosit, a si reknu ze je cas na 1911 .45 acp. A nebo to bude jinak a ja si kupim .45 rovnou. a Nebo si koupim 1911 v 9 mm.. Ja ted mam v hlave fakt maglajz, chci vsechno a nic.. budu to radne promyslet a zkouset a uvidim. Prijde mi ze 9mm luger pomerne dost kope, po magnumu asi nejvic co jsem strilel..
- Int1m1thy
- Xerxes
Příspěvek#476 » stř 29. led 2014, 23:03
Na nošení Walther PPS
Rozuměj vůbec nezatracuju revolvery a sám doporučuju přítelkyni, aby si ho pořídila spíš než pistoli. Ale tam k tomu jsou poměrně pádné důvody. A ten revolver díky válci taky není žádnej hubeňour.
http://www.waltherarms.com/products/han ... ul4mtIVBc0
Už jsem rozhodnutej že si ho koupím. Rukama mi prošel Taurus PT-709 slim, Glock 26, Ruger LC9 a ani jedna nebyla prostě ono. Taurus je trošku větší a brazilec, tak nevím jak se mu dá věřit. Glock je pro mě prostě moc tlustej a navíc se mi drží moc špatně. No a Rugera jsem nakonec vyřadil pro rozporuplné reakce na životnost a hlavně přesnost.
Ale na střílení na střelnici to chce stejně full size, od toho mám čízu. Tu mi je zas líto nosit
NEbo pokud seš při penězích, tak fakt zkus i toho Walthera PPQ. Ta ergonomie tam je dost vychytaná (ale nestřílel jsem s ním!) a nebo Steyr M9-A1. Z toho jsem si i vystřelil a bylo to velice příjemné:-D.

http://www.waltherarms.com/products/han ... ul4mtIVBc0
Už jsem rozhodnutej že si ho koupím. Rukama mi prošel Taurus PT-709 slim, Glock 26, Ruger LC9 a ani jedna nebyla prostě ono. Taurus je trošku větší a brazilec, tak nevím jak se mu dá věřit. Glock je pro mě prostě moc tlustej a navíc se mi drží moc špatně. No a Rugera jsem nakonec vyřadil pro rozporuplné reakce na životnost a hlavně přesnost.
Ale na střílení na střelnici to chce stejně full size, od toho mám čízu. Tu mi je zas líto nosit

- fejfarz
Příspěvek#477 » čtv 30. led 2014, 06:20
Tombarider píše:Glock je právě něco, z čeho jsem střílel, a co mi moc nesedlo. Určitě to je dobrá zbraň, ale na mě má moc širokou rukojeť, navíc bych chtěl neco SA, SA/DA, ale děkuju za tip.
Za sebe ti můžu napsat že mě glock nejdřív taky nesedl netrefil jsem s ním na 10 m terč

Tak pak si vyber ze začátku je to těžký když člověk nemá odstříleno a neumí to ani pořádně posoudit.
-
Tombarider - Příspěvky: 66
- Tombarider
Příspěvek#478 » čtv 30. led 2014, 08:15
Kluci jak ten Walter, tak glock jsou urcie velice povedene zbrane. libi se mi, ze jsou proste zpracovany naprosto perfektne ke svemu ucelu. Maji byt proste co nejlehci, aby se dobre nosili. Ja bohuzel ocenuju spis celokov,klasictejsi vzhled, prave jako maj CZ, 1911, Beretty a spol. Je jasny ze po par stovkach nabojich z peti sesti zbrani bude tezky vedet co mi sedne. Nicmene rikam si: kdyz mi neco sedne uz pri prvnich ranach, neni duvod proc by mi to nesedelo i dale:-) Jak sami rikate, malokdo zustane u jednoho kousku, ja osobne bych jednou rad mel nekolik pistoli a revlveru v razich od 22 az po 9mm, mozna i vyse, a nekdtere full size a nektere komplaktnejsi, mozna i plastaky, ikdyz by moje prvni volba nebyly, ale na noseni zase proc ne! Bude to dlouhy postup, protoze to neni nic levneho.
Ale znate to. tohle rikam, a pujdu pro CZ nebo Berettu, a vratim se domu s glockem nebo Kahrem plastu ani nebudu vedet jak se to stalo..
takovy je zivot
Ale znate to. tohle rikam, a pujdu pro CZ nebo Berettu, a vratim se domu s glockem nebo Kahrem plastu ani nebudu vedet jak se to stalo..

- Xerxes
Příspěvek#479 » čtv 30. led 2014, 09:34
Tombraider: Jasný, však nic nevnucuju, jen říkám, že tu jsou ještě další cesty ke zvážení
Pořízením celokovu vůbec chybu neuděláš, ale myslím si, že dřív nebo později se dostaneš do stavu jako já, že ti toho pěknýho kusu železa bude líto ho ošoupávat nošením atd. Kdežto ty lisovaný petlahve, tam je to člověku i tak nějak jedno

Pořízením celokovu vůbec chybu neuděláš, ale myslím si, že dřív nebo později se dostaneš do stavu jako já, že ti toho pěknýho kusu železa bude líto ho ošoupávat nošením atd. Kdežto ty lisovaný petlahve, tam je to člověku i tak nějak jedno

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí