výběr pistole na IPSC

Co jinam nepatří...

peter.miles

Příspěvek#16 » čtv 6. bře 2014, 21:53

super díky za info :-) jinak když tu teď proběhla zmínka o Grand Power...dneska sem si vypálil teda jen 6 ran z K100 a fakt mi hodně překvapila jak soustřelem, tak i komfortem, na to jak je lehounká...super.. to bych snad našušnil i na novou, když stojí 13.900,- :-)) ale když řikáš, že se v ní sekaj nábojnice, tak zase nemá smysl experimentovat... pro mě docela drahej exp. za ty kačky :-) jinak v plzni v leiku je teď glock 17 za necelejch 12k a taky vypadá solidně, tak uvidim, jestli tam vydrží do tý doby než budou kačky, pak se rozhodne :-)

Chip

Příspěvek#17 » čtv 6. bře 2014, 23:59

Informuj se od lidi kteri GP maji, treba maji jine zkusenosti. Glock je klasika. Do valky nebo zakroku ideální, na Ipsc slusny. Tak se uvidime na zavodech. :-)

Terrani

Příspěvek#18 » pát 7. bře 2014, 00:48

Mám novou GP K100 Mk12, vystřílel jsem přes tisíc nábojů všeho možného (SB, Magtech, Aguila, AlsaPro) a všechny bez závady.

Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk

mocima

Příspěvek#19 » pát 7. bře 2014, 06:04

Mam K100 MK7 Dynamic. Vystrilel jsem uz neco pres 3000 naboju a nabojnice se mi sekla jednou na zacatku. Je to hodne o uchopu!
Takze tohoto bych se rozhodne nebal.

Urdo von Fuj

Příspěvek#20 » pát 7. bře 2014, 08:31

Pánové ... vím, že jste duše dobré a je fajn, že se snažíte pomoct, ale když si přeložíte dotaz ... "včera jsem se něco dozvěděl o horelezectví, finance mám na prořídlé pumpky a ošoupanou větrovku, třeba zbyde i na lana a chci zkusit 8-mi tisícovku ... a mimochodem, včera se mi podařilo uvázat dračí smyčku, jenom se mi rozvázala"

nepřijde Vám, že si z Vás někdo dělá (Y)?

Majkl.1

Příspěvek#21 » pát 7. bře 2014, 09:03

Mam taky GP Mk12 vystrileno cca 1500-2000 naboju a bez zavad ;) a to strilim vetsinou prebijene alzy.

Kdyz tam ale naladujes prebijene nekvalitni limity, pak semtam zavada nastane... to ale neni chyba pistole.

Odesláno z mého GT-N7100 pomocí Tapatalk 2

Chip

Příspěvek#22 » pát 7. bře 2014, 09:47

Analogie s osmitisicovkou by sedela, kdyby Peter chtel hned po nakupu zbrane jet strilet extrem euro open. Chce ale jen zacit strilet IPSC a vybrat si na to zbran, coz mi prijde celkem v poradku. Casto slysim nazor, ze IPSC je vhodne jen pro strelce, kteri vystrili alespon vagon munice rocne. Zavody level jedna, jako se Severocesky pohar jsou spise nez osmitisicovka prachovske skaly, takze tam radi uvitame vsechny strelce, kteri maji zvladnutou bezpecnou manipulaci a umi alespon trochu trefovat. Samozrejme tak jako vsude
neni na skodu, dat par treninku s nekym kdo uz Ipsc strili, aby clovek vedel do ceho jde a ze zacatku dbát spis o bezpecnost nez rychlost.
P.S. Tesi me, ze je zde tolik obhajcu GP, Kuracina by mel radost. :-)

peter.miles

Příspěvek#23 » pát 7. bře 2014, 11:37

Urdo von Fuj : nevim, proč bych si měl tady z někoho dělat (Y), sem v začátcích, tak sbíram informace, tak jestli se ti něco nezdá, nemusíš sem nic psát...
Chip : díky za obhajobu, docela si to vystihnul... :-) každopádně se asi na severu v nejbližší době neobjevim, spíš zatim jen kolem plzeňska pro začátek... :-)

jinak díky za informace od majitelů GP K100...abych řekl pravdu, tak mi seděla líp než CZ75, tak i Glock (srovnání mam jen vůči 19 gen4)

peter.miles

Příspěvek#24 » pát 7. bře 2014, 11:45

jo a ještě jeden dotaz... v divizi production neni povolená absolutně žádná úprava nebo jen některá? jde mi hlavně o světlovodnou mušku...(případně komplet mikrometrická mířidla)

Albert

Příspěvek#25 » pát 7. bře 2014, 12:48

Jsou povoleny dílčí úpravy. Světlovodná muška není problém, mikroetricke hledí taky nevadí ale tuším že je tam omezení celkové velikosti zbraně, takže se musí vejít do krabice. Nesmí se zasahovat do hlavních dílů zbraně (frézovaní apod.) a součástky které vyměníš nesmí být samo domo vyrobené, musí pocházet z nějaké ofiko produkce (zjednodušeně řečeno)

Joe

Příspěvek#26 » pát 7. bře 2014, 13:02

http://ipsc.cz/data/download/IPSC_pravi ... n_2012.pdf
str. 54 - tam máš úplně přesně, jaké úpravy, zásobníky, střenky, gripy a miřidla lze použít

http://www.ipsc.org/rules/proddiv.php
seznam zbraní, které jsou povoleny do prd

Urdo von Fuj

Příspěvek#27 » pát 7. bře 2014, 13:53

@Petr.M: máš pravdu - psát sem nic nemusím, ale můžu. Podívej, každý někdy začínal a v začátcích je každá rada k nezaplacení, o tom není sporu, ale jestli si opravdu neděláš srandu - proč se před tím nepodíváš na ostatní topiky, nebo pravidla IPSC? Proč ti je musí kolegové googlit?

@Chip: myslím, že jádro pudla se skrývá přesně v tom co si napsal:
Chip píše:uvitame vsechny strelce, kteri maji zvladnutou bezpecnou manipulaci a umi alespon trochu trefovat. Samozrejme tak jako vsude
neni na skodu, dat par treninku s nekym kdo uz Ipsc strili, aby clovek vedel do ceho jde a ze zacatku dbát spis o bezpecnost nez rychlost.

Sice to není tak úplně level "cvakáme proti sobě, vono to nevystřelí" ale učit se drilly na závodech, to taky není žádná hitparáda.

peter.miles

Příspěvek#28 » pát 7. bře 2014, 14:20

super, přesně tohle jsem chtěl vědět...díky za linky Joe :-) já sem lovil na ipsc.cz a moc sem z toho moudrej nebyl...

peter.miles

Příspěvek#29 » pát 7. bře 2014, 14:29

uznávam, že sem si měl nejdřív projet víc pravidla, než sem se vydal na cestu hledání vhodný zbraně, ale zase neřikam, že se budu učit na závodech, takovej skillař zase nejsem... :-) mam možnosti i prostory na trening a i možnost instruktora, tak jestli se ti zdálo, že chci sehnat první pistoli a hned pálit ligu, jak si naznačil a nebo ještě líp, že to beru jen teoreticky a ve finále se nikam neposunu, jen tu zasvinim forum, tak takhle myšlený to fakt nebylo...a jak sem řek už na začátku, muj hlavní problém je rozpočet, proto chci informace, protože pistolí je hodně, některý i za pěknou cenu, ale ne všechny fungujou podle představ a potřeb...

mocima

Příspěvek#30 » pát 7. bře 2014, 14:42

Peter.miles: sbirani informaci je ok, proto tu to forum je.
Ale jestli je problem rozpocet, tak se priprav na problemy. Pistole jsou obcas ta levnejsi polozka.... :-)

Zpět na