Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...
Ikewoo

Příspěvek#511 » ned 9. bře 2014, 19:17

no, ten Mauser je exportní FEG, který je kopií HPčka... osobně fegy nemusím, ale z toho tvého výběru bych se mrkl na něj (HP je lugrová legenda, tohle vypadá trochu jinak, ale podobnost jako u star-1911). Z fotek teda vypadá přitažlivěj než by stary... náhradní díly asi stejně hloupé

jde-li o 9L X .45 je třeba si hlavně uvědomit, kolik to stojí - za pár krabek .45 prostřílíš rozdíl ceny dražší pistole 9L vůči levné .45

no, včíl su spíš z Brna, ale Slovácko je pořád domovem a srdeční záležitostí ;)

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#512 » ned 9. bře 2014, 19:26

Pokud chceš zbraň do 5000,- na střílení s .45 rovnou zapomeň. Předpokládám, že nepřebíjíš takže by se ti každá návštěva střelnice hodně prodražila. Tím pádem bych se rovnou vyhnul i 1911. Jakkoliv mám tu pistoli rád (konkrétně Ruger SR1911), poměr cena / výhody u kdejaké CZ75 lepší.
Problém STARu je servis. Jelikož už se nevyrábí, náhradní díly budeš shánět těžko. A pokud se nepletu, nejsou zrovna považovány za etalon spolehlivosti.
Takže co teda vybrat? Pokud chceš střílet, jednoznačně ráži 9mm Luger - dostupnost, cena. Pistoli ber moderní a s dostupným servisem. Okolo těch 5000,- se dají občas sehnat třeba brněnské ALFY, které bývají méně střílené než CZ a nebývají s nimi problémy. To je můj tip.

peter ustinov

Příspěvek#513 » ned 9. bře 2014, 20:10

Necitujeme těsně předcházející příspěvky ! P.

kamarad prebiji .45 tak uvidim
na stelenici jsem tak jednou za mesic, kolem 100 ran padne
pro me nema CZ "dusi"
nevim, jak to popsat
ano, jsou super zbrane na strileni (na spici bych videl Glocka, a byla v nabidce i Brno Arms za super cenu,a le tu jsme nestihl)
ale je to masovka, ktera mi nic nerika
ale 1911(noricno, star...) je o necem jinem
tam nevadi "jenom" 8 naboju, nebo ze vazi 2x tolik

DanielX

Příspěvek#514 » ned 9. bře 2014, 20:35

Pokud bys na presne strileni na spici videl Glocka, tak te asi zklamu, ale na presnou strelbu je spousta lepsich zbrani. Glock je delnik do rachoty, poridil jsem si pred casem G19gen4, ale uz je pryc. Na presnou strelbu proste nebyl.
V tomhle ma CZ vetsi potencial, rekl bych. Ja pak stejne skoncil u Dan Wesson Guardian :-)
Nicmene ty skaces z jednoho modelu na druhy, to je s tebou tezky.
Ja byt na tvem miste, prolezu strelnice a vyzkousim vse co mi nekdo bude ochotny pujcit a pokud ti vyjde nejaka drazsi zbran, radeji si na ni nasetri. Je to lepsi nez pak byt zklamany.
Tolik muj nazor, omlouvam se za bezdiakritiku, ale mobil...
Naposledy upravil(a) DanielX dne ned 9. bře 2014, 20:38, celkem upraveno 1 x.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#515 » ned 9. bře 2014, 20:38

peter ustinov píše:ale je to masovka, ktera mi nic nerika
tam nevadi "jenom" 8 naboju, nebo ze vazi 2x tolik

To jsem si myslel taky, že malá kapacita a velká hmotnost nevadí. A že není cool mít to, co polovina lidí okolo :D . Opravdu... Pak jsem vystřídal několik exotičtějších zbraní a když jsem např. na nový vytahovač u Jericha čekal dva měsíce, laboroval s úpravami zásobníků z CZ 75, protože originál byly drahé a těžko k sehnání, musel jsem uznat, že masově rozšířené zbraně mají něco do sebe.
Teď mám na nošení půlkilový Walther PPS a na závody (KVZ a výhledově IPSC) pošilhávám po devítce s dvouřadým zásobníkem alespoň na 17 nábojů. Ale je fakt, že 1911 mám pořád nejraději ;)

peter.miles

Příspěvek#516 » ned 9. bře 2014, 21:46

peter ustinov: he, ten první Star z tý Plzně je muj...:-) jinak má narozdíl od ostatních 2 zásobníky a ten stojí min.1000,- tak rozdíl 500,- od ostatních si myslim, že neni tak zlej...jo a je k tomu ještě plastovej kufřík, to tam ani uvedený neni :-) ale máš pravdu, že z Olomouce do Plzně je to kurňa štreka :-)

robokop

Příspěvek#517 » pon 10. bře 2014, 00:40

peter ustinov píše:
johnnyjak píše:

pro me nema CZ "dusi"
nevim, jak to popsat

No, já jsem sice začátečník, ale podle mě ČZ 75 je dokonale zpracovaná, vyzkoušená, celkem standardní pistole, se kterou navíc spousta lidí poradí, protože je hodně rozšířená. Norinco, coby čínská kopie 1911 ........ že by byla o něčem jiném? A o čem?

Biggles

Příspěvek#518 » pon 10. bře 2014, 10:06

...no hlavně dokonale zpracovaná :D

peter ustinov

Příspěvek#519 » pon 10. bře 2014, 12:50

CT 75 BD jsem mel 5 roku
nemuzu rict kriveho slova (az na tu vahu)
G 17 jsme mel pul roku pujcenou, za tu dobu z ni vystrilel urcite tisicovku
jenom pro me proste ani jedna nema kouzlo

robokop

Příspěvek#520 » pon 10. bře 2014, 13:06

Biggles píše:...no hlavně dokonale zpracovaná :D

No jo, chytáš mě za slovo. Tak dobře, myslel jsem, že v její cenové kategorii je prostě dobrá.

peter ustinov

Příspěvek#521 » pon 10. bře 2014, 13:14

ja bych i souhlasil, s CZtama mam vicemene dobre zkusenosti, ano sve chybicky maji, ale od 27, pres 50, 52, 70, 75, 85, 100 a Phantoma muzu rict, ze to byly a nepresnosti se nedaji vztahovat na celek, ale jenom na konkretni kus kvuli konkretni minulosti a zachazeni majitele(u)

http://www.zlata-puska.cz/products/span ... -6-000-kc/
mam to "zarohem"
ale nechapu ponamku o lehkem ramu :?:

Biggles

Příspěvek#522 » úte 11. bře 2014, 15:29

Nějaká varianta se slitinovým rámem? Tady cosi: http://www.star-firearms.com/firearms/guns/b/
A k těm čezetám. Fakt jsem zatím nepotkal moc kusů, který by dlouhodobě spolehlivě fungovaly "z krabice". Sorry, pro občasnou střelbu a leštění dobrý, jinak člověk musí mít nejspíš štěstí na kus a nebo si radši koupit čízu od švýcarů ;)

peter ustinov

Příspěvek#523 » úte 11. bře 2014, 15:51

ja na CZ dopustit nedam, jenom se mi proste "nelibi"
ted mji spadlo do oka jeste tohle http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/81 ... inco-1911/
:?:

Int1m1thy

Příspěvek#524 » úte 11. bře 2014, 17:05

Jestli chces nornika tak si kup repliku siga 226/228 myslim ze u nich je to NC226/228 ty jsou trochu vic vyzkouseny a zadny problem

DanielX

Příspěvek#525 » úte 11. bře 2014, 17:09

On neví co chce. Sype tady odkazy na inzeráty, každý pes jiná ves. Takhle to tady půjde ještě dlouho a je to už celkem únavné.

Zpět na