Pouzdro na vnitřní nošení

Missak

Příspěvek#121 » pát 20. pro 2013, 11:25

Tak já jsem si nakonec nechal něco podobného udělat od KM Saddlery, pro mě to bylo dostupnější. Bouli tam dělá hlavně zbraň (u mě tedy G19), sponu mám jinou (jen takovou tu "drátěnou") a řekl bych, že i ta kůže, ve které je spona uchycena je tenčí. Ještě mám fotky na rajčeti, tak je možné se podívat: http://belunek.rajce.idnes.cz/pouzdro_KM_Saddlery/
spokojený s tím jsem, pokud už mi nejsou díky přibývající váze malé kalhoty nebo si to neumístím na špatné místo, tak o něm ani nevím. Nosím do riflí i do obleku. Je fakt, že to chce mít třeba košili trochu na volno, když sundám sako, aby moc nebylo vidět obrysy. Určitě je lepší mít mezi tělem a pouzdrem alespoň tenké tričko, ale jde to i na holé tělo - kůže na kůže, zbraň je od těla odizolovaná.
KM i Eva (a určitě i jiní výrobci) jsou určitě schopni to udělat na jakoukoliv běžnou zbraň.
Ještě poznámka, i u tohoto pouzdra je důležitý pevný opasek. Jednak zabrání nechtěnému vysunutí pouzdra z kalhot třeba při dřepu a hlavně to netáhne kalhoty ke kotníkům, přeci jen ta zbraň něco váží. A tím je i pohodlnější nošení.

BB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#122 » ned 22. pro 2013, 09:03

Tak jsem se rozhlédl a nakonec možná amerika není tak drahá :) uvidíme co poštovné - nechce se někdo přidat?

jsem spočítal materiál na http://www.jatagan.eu a bez poštovného jsem jen za materiál také skoro na 40$
když připočtu svou šikovnost asi jdu objednávat:)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

xjezek01

Příspěvek#123 » ned 22. pro 2013, 09:43

Mohli byste mi prosím poradit, jaké pouzdro na tuto zbraň koupit, nebo jaké používáte na revolver. Koupil jsem revolverové pouzdro od Dasťáka, ale Smith v něm nesedí. Děkuju

jenispet

Příspěvek#124 » ned 22. pro 2013, 21:10

Možná to tu už někde bylo,ale jestli někdo máte HK P30L,tak mi prosím písnite,
v čem ji nosíte?Díky...

mku03375

Příspěvek#125 » pon 23. pro 2013, 10:45

2 JBM: nevím, zda to již není za horizontem, ale používám tento elastický pás pro skryté nošení - typ FALCO 508, který má i kapsičku na doklady typu OP, ZP, PZ ...:
http://www.zbraneliberec.cz/obchod/pouzdra-a-kufry-na-zbrane/opaskova-pouzdra/falco-508--opaskove-pouzdro-elasticke
Obrázek

Georg

Příspěvek#126 » pon 23. pro 2013, 11:52

Tento pás jsem si v minulosti také zkoušel a zjistil jsem, že je vhodný spíše pro větší pistole. Makarov mi tam sice vlezl, ale cítil jsem, že je tam mírně volnější - přeci jen je to univerzální střih. Navíc, a co je podstatné, to zajišťovací poutko nebylo možno nijak za nic na zbrani zachytit. Jinak se mi docela líbil a brousil jsem si na něj zuby, ale zbraň musí v pouzdru dobře sedět. Proto pouzdra v obchodě kupuji jen se zbraní. Ne v ruce a pod pohrůžkou, ale s penězmi :lol:

mku03375

Příspěvek#127 » pon 23. pro 2013, 18:24

V tomto pásu "sedí" i Ruger SR22PB, a právě u něj je perfektně využité zajišťovací poutko. Zkoušel jsem do něj "posadit" i Walther PPK/S (CO2) - a bez problémů.

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#128 » pon 23. pro 2013, 19:11

CZ 75 Compakt a i Duty P-07 v pohodě. Používám ho když jsem někde jen v tričku. Až budu mít doma glocka 17 tak otestuji a dám vědět.

amoníci

Příspěvek#129 » pát 27. pro 2013, 19:23

Na Sig Sauera SPC 2022 taky v pohodě. Ale mám problém s tím, že když ho nosím s pistolí "na 4 hodinách", tak si při předklonu či jízdě na kole vykopávám zásobníky z pouzder. Musím celý opasek pootočit doleva, aby se zásobníky posunuly dozadu.
Ale to může být jen "indivindy" problém :D

Sly

Příspěvek#130 » ned 23. úno 2014, 17:47

Infidel píše:jJenze ted jsem zkusil kydex a nosim v nem denne PPQ coz je docela velka zbran a je to proste pohodlne, o zbrani temer nevim.

Nebyla by prosím prosím fotka pouzdra s i bez PPQ, případně i jak to vypadá na kalhotách. Mám také PPQ a ty vnitřní Dasty mi moc nesedí, vnější fobus je zas moc velkej. Děkuji.

kuba

Příspěvek#131 » pon 24. úno 2014, 11:04

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 5553_n.jpg

tady mas jak to třeba muže vypadat, bohužel další fotky co bys rád nejsou, ale bude to stejný jako u ostatních pouzder :)

novottom

Příspěvek#132 » stř 5. bře 2014, 15:17

BB píše:Tak jsem se rozhlédl a nakonec možná amerika není tak drahá :) uvidíme co poštovné - nechce se někdo přidat?

jsem spočítal materiál na http://www.jatagan.eu a bez poštovného jsem jen za materiál také skoro na 40$
když připočtu svou šikovnost asi jdu objednávat:)

ahoj, můžu se zeptat, zda si nakonec objednal a máš konečný výsledek?

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#133 » sob 15. bře 2014, 00:02

Občas jsem nosil 1911 v polohovatelném KM Saddlery (Bodyguard), ale o celodenním nošení se nedá mluvit. Dost mi vadí mít opasek (40mm kůže) delší dobu utažený natolik, aby pouzdro sedělo dost stabilně pro tasení. Tenhle problém asi žádné pouzdro odstranit neumí, co?

Nicméně v zájmu lepšího skrytí a hlavně kvůli pohodlí jsem před nedávnem pořídil Walther PPS a teď vybírám vhodné pouzdro. Zatím jsem zkoušel KM bodyguard s drátovými klipy, které jsem dostal k pistoli. Nevím jestli je to mnou, ale dost odstává od těla. Mezera mezi tělem a pažbou je skoro 5cm... Takže kouzlo tenké pistole tím dokonale zanikne.
Uvažuju o kydexu (Cop, Huck Finn), případně kožené samosvorné s průvleky. Spíš vnější kvůli pohodlí.

Vojta

Příspěvek#134 » ned 16. bře 2014, 12:10

Tak vnější pouzdro kvůli pohodlí je určitě správná úvaha, pak by ale nebylo na škodu volit uzavřené vnější pouzdro, protože léto se blíží a vrstvy oblečení přeci jen ubývají.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#135 » ned 16. bře 2014, 18:12

Ale úplně jistý si tím, že vnější pouzdra jsou vždy pohodlnější taky nejsem. Viz např. moje zkušenost s 1911 v Bodyguardu. Teď jsem pročítal různá vlákna a nejeden uživatel si pochvaluje vnitřní hybridní pouzdra (kydex+kůže). Předpokládám, že budou dobře rozkládat váhu, takže by to mohlo být řešení na moje problémy s nošením 1911. Třeba to časem zkusím.

Podle mých zkušeností je ale Walther PPS natolik lehký, že pohodlí spíš prospěje vnější pouzdro. Další otázka je skrytost nošení. Byl bych rád, kdyby ke skrytí pistole stačilo jen triko. To znamená, že pažba musí být (téměř) přitisknutá na tělo. Je to s vnějším pouzdrem vůbec možné?

Zpět na