Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...

Carloss

Příspěvek#556 » pát 14. bře 2014, 15:13

A právě proto se tu popisují spíše osobní zkušenosti uživatelů... To ostatní si najdem sami... ;-)

Biggles

Příspěvek#557 » pát 14. bře 2014, 15:25

A já napsal co? Zopakuji ti to. Z Pistolí GLOCK jsem vystřílel vystřílel hezkejch pár ran, a to z pistolí různého stáří a "opotřebení". Není zbraň, která by byla v dané cenové kategorii spolehlivější a s takovým aftermarketem. Pistole jsou to dost kopytózní (ovšem z velké části to řeší gen4), spoušťák nemusí svědčit každému. Doporučuji zbraň (jakoukoliv) před případnou koupí dobře vyzkoušet, moudra z internetu a obrázky můžou člověka snadno (nezkušeného) zmást.
Napsal jsem to možná trochu jinými slovy, ale obsahově shodně. Nakolik je nutné zjednodušit slovní obraty a větnou skladbu, aby byl text dostatečně pochopitelný?!
Možná ještě jednodušeji. GLOCK je v ceně do dvaceti tisíc nepřekonatelnej ve spolehlivosti a je na něj hafo 3,14čovin, že si vybere každej od profíka až po leštiče...

peter ustinov

Příspěvek#558 » pát 14. bře 2014, 17:03

Biggles píše:Pozor, abys nedělal reklamu ;) :D
Chipe, takže když vztáhnu údaj od tebe, a to ten vyšší, tedy 14 000ks. Je tedy pravděpodobné, že jeden z policistů vystřílí 12 000ks, tedy cca 85,7% munice určené pro celý obvod? A to i v době, kdy byl studentem (i kdyby policejní školy)? Dokonce po dobu třinácti (nebo deseti) let a nikdo by si toho nevšiml? Je také pravdou, že si munici platíte, či na ní alespoň finančně participujete (viz slova: "prvni tri jsem byl jeste na skole a mel mit prachu")?

Ty tri roky na skole byly mysleny tak, ze ze jsme si to musel platit ( a draze), posleze ne
ne vsechno co vystrilim za mesic je "firemni" ale diky kontaktum se dostanu k prebijence za cca 2,30Kc, a pak neni problem mit 5x mesicne 100ks "firemnich" a 100ks za svoje

Biggles

Příspěvek#559 » pát 14. bře 2014, 17:58

Asi neumím počítat, ale 5x100 je 500, tedy zbývá 500 a nikoliv 100 "za svoje" nebo se mýlím? Když to spočítám, tak 500 x 2,30 Kč je 1150 Kč měsíčně. To je v případě Staru nebo Norka tak maximálně půl roku střílení... A tak do roka takřka jistá smrt obojího :lol:
Takže, stále platí, že čím víc se do ho.na šlape, tím víc smrdí...( a také to o Karkulce :D )

Tak a už stačí, budeme se prosím držet tématu. Za další OT bude ovoce. To není myšleno pouze na Bigglese ale obecně. sided

Urdo von Fuj

Příspěvek#560 » pon 17. bře 2014, 09:52

Biggles píše:... GLOCK je v ceně do dvaceti tisíc nepřekonatelnej ve spolehlivosti a je na něj hafo 3,14čovin, že si vybere každej od profíka až po leštiče...

... a po pár letech stále ještě velice dobře prodejný.

MM

Příspěvek#561 » čtv 27. bře 2014, 21:48

Otazka - myslite ze je pre zaciatocnika ako prva 9mm zbran vhodne nieco s tazsou spustou ? Konkretne S&W (Sigma resp. M&P) alebo Walther (P99 / PPQ). Oboje sa mi dost paci, a aj ked to bola drina a nezvyk (zazil som predtym len CZ 75 / 85) sa s takou spustou snazit triafat, po 50 ranach uz to na moje pomery zacalo 'celkom' ist :lol: . Zacal som to brat ako vyzvu, mozno by to bol dobry trening. Samozrejme ze CZ P07 co som skusal paralelne k tomu bola o niecom uplne inom.

Doplnujuce info - nebude to posledna zbran co kupim, bud zacnem niecim SA/DA a potom vyskusam nieco tohto druhu, alebo to bude opacne. Nechcem to na nosenie, ani na strelbu na vacsie vzdialenosti, skor zakladny trening ovladania takejto zbrane, strelba na 10-15m. Na presnejsiu strelbu uz mam objednany Ruger Mark III.

Vdaka za nazory / doporucenia.

Int1m1thy

Příspěvek#562 » čtv 27. bře 2014, 22:21

drina a nezvyk ?

MM

Příspěvek#563 » čtv 27. bře 2014, 22:39

Drina a nezvyk = ked to spocitam tak predtym len strelba z CZ 75/85 (SA mod, +- 100 ran), dtto nejake .22 pri predoslom vybere. S tou 75-kou som sa uz zacinal citit po drille pred skuskami celkom isty. Takze ta sila co bola nutna u Sigmy (tu som len 'susil') a P99QA ma dost prekvapila. PPS mi potom uz prisiel lahsi ale ten mi nesedel v ruke. No a na zaver som si potom zobral na porovnanie CZ P07 - to som sa bavil aky je to oproti tomu rozdiel.
Samozrejme ze mam nastrielane minimum a citat niekde ze je nutny tah 5lb (PPQ) pripadne 6-8lb (S&W) je trochu ine ako mat to skutocne v ruke. Preto ta otazka ze cim je rozumnejsie zacat. Logicky by som predpokladal ze ked sa naucim slusne strielat s takouto spustou, bude sa mi lepsie prestupovat na 'lahsiu'.

reddog

Příspěvek#564 » pát 28. bře 2014, 06:10

MM:
Obecne, kdyz nevis, nespechej. Osahej cokoli ti pujci, strilej kdo co poskytne.
Konkretne, naucis se strilet snad se vsim, je to jen otazka casu. A je klidne mozne, ze i nekolikrat zmenis tu, ktera te nakonec (vzdy) zaujme nejvice :mrgreen: .
Osobne G19gen4 kvuli variabilite hrbetu a celkove nenarocnosti a blbuvzdornosti.

robokop

Příspěvek#565 » pát 28. bře 2014, 09:39

Kdyby ty Glocky nevypadaly tak humpolácky..... taky přemýšlím nad zbraní, ale stále váhám. Navíc, nevadí tam ty vybrání na prsty na přední straně pažby? Já nesnáším, když mi někdo předepisuje, jak mám rozložit prsty. Přece každý má jinak tlusté prsty, každému vyhovuje něco jiného... Připadne mi to jako nařízení EU (která obecně nesnáším), které určuje, kam se mají na pažbě dávat prsty. :)
No a ještě jsem na youtubu viděl video krásně zpomalené, jak se střílí z Glocku a jak ten plast se při tom vlní. Fuj.

david33

Příspěvek#566 » pát 28. bře 2014, 10:19

A co Grand power K100MK7/1Dynamic sam o ní hodně přemýšlim ;)

Int1m1thy

Příspěvek#567 » pát 28. bře 2014, 15:31

robokope: nejdriv si zastrilej z co nejvic zbrani... osahani nestaci protoze potrebujes aby ti sedela zbran kdyz strilis a ne kdyz ji drzis...

MM

Příspěvek#568 » pát 28. bře 2014, 15:45

Potvrdzujem ... a najviac ma dozralo ze najlepsie sa mi strielalo z CZ P07 ktora sa mi vyslovene nepaci :lol:. Ale dam cez weekend este druhe kolo s tymi Walthermi, uvidime aky dojem z toho budem mat.
EDIT: Pokial sa v CB nachadza nejaka dobra dusa co by bola ochotna uplneho zaciatocnika nechat vystrelit par ran z Alfa Combat / Defender pripadne K100-ky, poprosim SZ.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#569 » pát 28. bře 2014, 20:00

Já mám trochu jiný přístup. Jako začátěčník těžko poznáš, co ti bude vyhovovat až pokročíš o nějakou tu úroveň nahoru. Je dost možné, že pak budeš mít jiné specifické požadavky. Proto bych doporučil vybrat něco osvědčeného, co pro dané účely používá hodně lidí. Samozřejmě je dobré přihlédnout k tomu, jak se ti drží, líbí, etc. (u mě osobně má velký vliv kvalita chodu spouště - nejde ani tak o odpor pokud se drží v rozmezí 15-30N, ale krok musí být hladký bez zadrhávání)
Uvedu na příkladu z vlastní zkušenosti: v začátcích mi ohromně vadily Glocky. Špatný úhel a tvar pažby, blbá spoušť... Nebyl jsem s nimi schopný slušně nastřílet ani na 10m. Dnes říkám, dejte mi do ruky slušnou pistoli a během měsíce se s ní naučím rozumně fungovat. Netvrdím, že některé typy mi nevyhovují víc, než jiné, ale ty rozdíly opravdu nejsou tak velké...
PS: k prvotní otázce: Walther PPQ má dost luxusní spoušť na danou kategorii ;)

DanielX

Příspěvek#570 » pát 28. bře 2014, 20:17

S Glockem souhlasím. Prvního Glocka G19 jsem zvládal asi půl roku, 1911 jen pár dní. :-)

Zpět na