Ochrana sluchu

Levit

Příspěvek#181 » pát 28. bře 2014, 19:01

nico píše:
Levit píše:clo na ně nebude, tohle bude posláno jako obyč. poštovní zásilka.
A jak se lisi obyc od neobyc? Nic takoveho na clo a DPH nema vliv.

prostě kdykoli mi jdou věci z číny odeslané jen jako obyčejná poštovní zásilka tak clo neplatím i když přesáhnu cenu 20 euro nebo kolik je limit na bezcelní zásilku. Když mi to jde jako balík s pojištěním atd. tak mi to dojde od české pošty na dobírku za clo.

Bohuliby

Příspěvek#182 » sob 29. bře 2014, 00:15

A kolik stojí to poštovné ?

nico

Příspěvek#183 » ned 30. bře 2014, 20:16

To neni pravidlo, ale nahoda.

Int1m1thy

Příspěvek#184 » ned 30. bře 2014, 21:49

otec si objednava porad neco z honkongu a CLO atd. mu nauctovali pouze jednou :D a neni to za maly prachy

nico

Příspěvek#185 » pon 31. bře 2014, 08:58

Já mám pro změnu zkušenosti z první ruky, takže docela vím, o čem to je. První nákup (USA) jsem realizoval v roce 1996. Za poslední roky to byly desítky až stovky zásilek ročně - osobní i obchodní. Jednou mi třeba prošel nový luxusní předmět z ryzího stříbra v ceně kolem 100000,- Kč (Kanada). Na první pohled spektakulární záležitost. Zabalený vkrabici, do které bych se skoro vešel. Drahé poštovné, drahé pojištění, ... nevycleno. O pár týdnů později mi zastavili a vyclili naprosto banální věc těsně nad bezcelním limitem (Čína). Nejhorší situace byla krátce po snížení bezcelního limitu, kdy stopli prakticky všecho a tím pádem taky nestíhali. Jeden balík (Hong Kong) jsme z nich tahali přes tři měsíce a povedlo se to až po dvou rozhovorech s ředitelkou "stodvacítky" a po její opakované intervenci. Takže jen tvrdím, že nejsou žádné "obyčejné zásilky" a všechno jde dneska rentgenem. Spoléhat se na průchod a podobná tvrzení se nedá a často je to o náhodě. Předpokládám pánové, že až mu to neprojde, že za něj to clo nezatáhnete.

Kdo si myslí, že ho dnes ještě zachrání zaškrtnutí políčka gift, ten žije o deset let zpátky. (Jen hovorový obrat, nemyslím to na niho zde.) Jisté možnosti, jak napomoci štěstí, tu stále ještě jsou. Jak na levné zásilky, tak i na ty drahé. Jinak docela novinka je pořád ještě tohle:

http://announcements.ebay.com/2012/11/a ... -domestic/

Tam je pak vymalováno předem.

Před odesláním mi došlo, co je tohle za vlákno. No už to mazat nebudu. Omlouvám se a případně tu celou poslední debatu oddělte. Díky ...

Zkopíroval jsem to do vlákna o dovozech a dál prosím řešit tam. sided

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#186 » pát 11. dub 2014, 06:24

Ahoj tak sluchátka přišli z Číny za 38 dolarů v pohodě bez cla. V neděli je otestuju jinak zatím sedí v pohodě ještě uvidím jak bude fungovat elektronika.

Levit

Příspěvek#187 » pát 11. dub 2014, 20:36

Jestli se nemůžeš dočkat tak tleskej jako já než jsem s nima šel na střelnici:-)doma jsem je hned chtěl testnout tak jsem jenom tleskal a byl jsem z toho vedle jak fungujou:-)do té doby jsem totiž nic podobného na uších neměl, vždy jen špunt.

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#188 » sob 12. dub 2014, 20:58

Ano už jsem je takhle otestoval a fungují skvěle :lol:

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#189 » ned 13. dub 2014, 13:54

Tak čínská sluchátka dnes na střelnici otestované a byl jsem mile překvapen fungují skvěle. Za 800 korun dobrá koupě.

pajapety

Příspěvek#190 » ned 13. dub 2014, 17:26

Tak super. Jinak ja stale cekam :-D

mocima

Příspěvek#191 » úte 15. dub 2014, 19:53

Dneska jsem se konečně dostal na střelnici a srovnal sluchátka Peltor Sportac a Caldwell E-Max Stereo Low profile.

Caldwelly jsem používal víc jak rok a můžu konstatovat, že jsou funkční a odpovídají ceně.
Nicméně po vyzkoušení Peltorů jasně vyplynuly ošizené části:
- celkově jsou Caldwelly takové "vachrlaté" - dráty jsou tenší, hlavový most hůře polstrovaný a kabely spojující mušle jsou mnohem tenší. Při opatrném používání toto nemá vliv na funkci
- mušle na Peltorech mnohem lépe těsní a to zvlášť při použití brýlí
- Caldwelly při překročení určité intenzity hluku prostě vypnou, Peltory jen sníží intenzitu zvuku a nezaznamenáte, že zafungovaly. Toto funguje parádně.
- Caldwelly nejsou nijak odrušené a pokud máte v kapse mobil, tak si užijete. Peltory o telefonu neví.
- Peltory jdou skvěle složit. U Caldwellů bude vždy jedna mušle odstávat.

Caldwelly začátečníkům klidně doporučím, stejně jednou přejdete na lepší.
Peltory jsou holt měřítko kvality a nešlápnete u nich vedle.

Bohuliby

Příspěvek#192 » úte 15. dub 2014, 22:39

Slušná recenze, dobrý příspěvek.

peggy
moderátor

Příspěvek#193 » stř 16. dub 2014, 08:51

Jenom rychlá poznámka ke značce Caldwell:
Používám víc než rok "Caldwell Platinum II", a většinu nedostatků popisovaných u "Caldwell E-Max Stereo Low profile" u nich nepozoruji. Pokusím se shrnout:
- most polstrovaný dostatečně a dostatečně pevný
- ušníky mi vyhovují i přes brýle, měkké, těsné, hádal bych gelové.
- mušle nejsou spojeny kabelem, každá má svůj zdroj (možno brát i jako nevýhodu, ale mě to vyhovuje, baterky jsem po cca roce od zakoupení ještě neměnil)
- hluk je jen zatlumen, neosekává, slyším a rozumím hovoru kolem sebe, přechody nepozoruji
- trochu šumí a je znát hluk od větru, ale ne tolik, aby mi to vadilo
- mobil v kapse nevadí, rušení nastoupí například jen když si mobilem fotím terče, nebo když procházím kolem strojků posuvů (asi); čili z mého pohledu vyhovující
- skládání bez problém a bez násilí

Cena na e-shopu 1900,-

Za mě optimální poměr cena/výkon.

(uznávám, že Peltor je asi jiná liga, ovšem včetně ceny)

kubass_hk9

Příspěvek#194 » stř 18. čer 2014, 01:16

Přečet jsem celé vlákno, ale i přes to měl bych několik dotazů, tak snad se najde nějaká dobrá duše co poradí:) Jinak věnuji se i hudbě, takže dotaz směřuji na maximální možnou (v rámci možností) ochranu. O elektronických zatím neuvažuji.

A. Na krátké zbraně na vnitřní střelnici Peltory třídy III:
1. PELTOR Optime III H540A - Prověřená klasika
2. PELTOR Bull's Eye III - v podstatě stejný jako optime III, místo kterých bych je i volil, kdyby byly skládací, ale asi jsem špatně googlil... Bull's Eye I jsou skládací, ale nikde jsem nenašel, jestli jsou skládací i Bull's Eye III. Ví někdo?
3. PELTOR X4A, OPTIME III - máte někdo zkušenosti? Vypadají podstatně menší, než ostatní Peltory tř. III, dají se použít i při střelbě z dlouhých a jde lícit bez problémů?

B. Na dlouhé zbraně na vnitřní střelnici
Jako jediná rozumná varianta mi přišla kombinace PELTOR Bull's Eye I a šputů (kvůli jejich zkosení které u třídy II už není)... co používáte vy? Např. na kosu atd? Dá se s touto kombinací bez újmy (sluchu) snést i .50 bmg?:)

C. Špunty... jaké jsou vaše zkušenosti a postřehy? Stromečky vs. kolíky, pěna .vs plast. Případně nějaké typy na zajímavé kousky... Špunty asi budou hodně subjektivní.

Dík

Int1m1thy

Příspěvek#195 » stř 18. čer 2014, 12:05

Jestli ti nevadi spunty v usich di do nich :) pohodli je k nezaplaceni ;) u dlouhy me sluchadla vylozene serou. A poradit ti ohledne sluchadel musi nekdo zkusenejsi...

ja mam tuty

http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_EU/PPE_SafetySolutions_EU/Safety/Product_Catalogue/~/3M-E-A-R-Ultrafit-Earplugs?N=3294857473+5022805+3294470501&rt=rud

Zpět na