Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

tomashr

Příspěvek#586 » pon 21. dub 2014, 18:21

S tímhle bych byl hodně opatrný, dost lidí patří k opravdu "extrémním pravákům" (či levákům) a s druhou rukou mají problém. Sám docela trénuji s Berettou 71 kvůli "malorážkovému parkuru" a musím říct, že zatímco pravou střílím v podstatě stejně jako obouruč, tak levou rukou je to velmi podstatně horší. Jo, 4 z 5ti zásahů na 10m do 50/20 střelím levou na 100%, ale to je stav po docela velké praxi s touto zbraní, kdy si při prakticky každém pobytu na střelnici dám také minimálně 10-15 ran levou rukou. Zkoušet to po "hodině s instruktorem" by mi přišlo jako dost odvážné :-(

fixfokus

Příspěvek#587 » pon 21. dub 2014, 18:26

No tak proto jsem psal, aby si to napřed zkusil, jít do toho "na blind" bych si asi taky netrouf. Ale přijde mi to snazší než měnit termíny, zvlášť, když psal, že má testy dobře naučený a pak už by neměl čas.

robokop

Příspěvek#588 » pon 21. dub 2014, 18:40

tomashr píše:S tímhle bych byl hodně opatrný, dost lidí patří k opravdu "extrémním pravákům" (či levákům) a s druhou rukou mají problém. Sám docela trénuji s Berettou 71 kvůli "malorážkovému parkuru" a musím říct, že zatímco pravou střílím v podstatě stejně jako obouruč, tak levou rukou je to velmi podstatně horší. Jo, 4 z 5ti zásahů na 10m do 50/20 střelím levou na 100%, ale to je stav po docela velké praxi s touto zbraní, kdy si při prakticky každém pobytu na střelnici dám také minimálně 10-15 ran levou rukou. Zkoušet to po "hodině s instruktorem" by mi přišlo jako dost odvážné :-(

Předpokládám, že to "na 100%" je desítka.
Jemu ovšem stačí trefit tu obrovskou plachtu papíru, nazývající se terč, na deset metrů, ne? To zvládne i levou rukou.

yestrday

Příspěvek#589 » pon 21. dub 2014, 18:41

Já to levou asi nedám,natož rozborku.Asi by to působilo dost neomaleně.

Serz

Příspěvek#590 » pon 21. dub 2014, 18:47

rekl bych, ze by pri manipulaci meli pochopeni pro tvou sadru na silne ruce, ale na strelbu je to teda hodne divoke. obcas strilim levou jednoruc na 20m a zadna hitparada teda; a zakon mluvi jasne o poctu zasahu. to by ti rozhodne nemohli odpustit

fixfokus

Příspěvek#591 » pon 21. dub 2014, 18:49

yesterday: Záleží samozřejmě na tobě, byl to jenom návrh. Máš asi pravdu, že manipulace a rozborka by mohl být větší problém, než samotná střelba...

tomashr

Příspěvek#592 » pon 21. dub 2014, 18:51

robokop píše:Předpokládám, že to "na 100%" je desítka.
Jemu ovšem stačí trefit tu obrovskou plachtu papíru, nazývající se terč, na deset metrů, ne? To zvládne i levou rukou.

Ne, myslel jsem to tak, že bych na 100% splnil požadavek zkoušek o desítce nemůže být řeč :-) Jinak reálně tou levou rukou třeba na parkurový terč většinou figuru trefím, ale zásah "do srdce" je spíš náhoda, v tom si nic nenamlouvám. Opakuji ale, že to je už po tréningu, když jsem to zkusil poprvé, tak jsem měl docela problém se trefit na papír :-( Obouruč či pravou přitom dám i při rychlé střelbě nadpoloviční většinu ran na střed, zbytek do těla v okolí, rozdíl proti levé je prostě velký...

yestrday

Příspěvek#593 » pon 21. dub 2014, 20:58

Díky chlapi za užitečné rady.Ale ještě mám jednu poslední otázku:jak přesně probíhá teoretická část?V kolika lidech se to dělá? Losují se otázky nějak? A řeknou vám popř. jaké otázky jste neuhádli? A jak to dlouhu trvá?

Díky.

Serz

Příspěvek#594 » pon 21. dub 2014, 21:03

hromadny test, podle poctu prihlasenych a kapacit klubovny. 30 otazek, 40 minut. pak se potloukas nekde na chodbe nez se vyhodnoti a nasledne si vyslechnes vysledek. testy komisar nejake rozda, zda se mi, ze stejne. po ukonceni zkousky v mem pripade bylo mozne nahlednout v cem byla chyba

Shras

Příspěvek#595 » pon 21. dub 2014, 21:05

tak zasebe .. nas tam bylo asi 15. otazky byly vybrany podle typu ZP. a pak nam daval tahat z 5. ja udelal vsechno. takze nevim jesi rikali spatne. tem co prosli ale mneli 1-2 spane, nerikali. jak jim dlouho trvalo to opravit ti nepovim .. vecina znas odchazela tak 6-10 minut od zacatku. ale cekalo se do konce tech 40 minut. a pak tak 30 minut myslim.

ps.: test se nehada :)

tomashr

Příspěvek#596 » pon 21. dub 2014, 21:21

U nás se každý, kdo neměl plný počet bodů (ať už vyloženě neudělal anebo mu to ještě stačilo) mohl na chyby podívat.
Testy stejné nejsou, liší se to trochu podle skupin a je jich víc sad, u nás dokonce jednoho člověka přesadil, když zjistil, že na něj vyšel stejný test jako na jeho souseda, v tomto směru to žádná fraška nebyla.

robokop

Příspěvek#597 » pon 21. dub 2014, 22:57

Hele, Yesterdey, jak dlouho se to dělá je jedna z testových otázek. Jestli to nevíš, tak rychle ještě opakuj..... :D
Jinak souhlasím s ostatními, přesně tak to proběhlo i u mě. Losování asi z pěti testů, vždy podle skupin. Opisování ani náhodou. Rozesadí ty, co si vylosovali stejný test. A fakt do 15 minut většina byla hotová. Když se to umí, tak těch 40 minut je vcelku nadbytečných.
A u nás jen řekli, u těch co neudělali, kolik měli bodů, ale nezabývali se konkrétními otázkami.

Carloss

Příspěvek#598 » pon 21. dub 2014, 23:03

Možná je to tak lepčí... Se to nadrtěj pak všechno pořádně a líp.. Pak uspějí... No ni?

Zlý Tuleň

Příspěvek#599 » úte 22. dub 2014, 18:39

Ahoj, brzy mě čeká zkouška, jen mám dotaz, jak přesně zjistím bez rozborky jestli mi náhodou komisař nestrčil papírek do hlavně u pistole - CZ75, při staženém závěru pohledem tam prostě nejde úplně vidět.

Shras

Příspěvek#600 » úte 22. dub 2014, 18:41

nijak. musis to rozebrat.

Zpět na