Zbrojní Průkaz České Budějovice

nicko

Příspěvek#1 » pon 5. kvě 2014, 10:29

Dobrý den,
jsem zde na foru nový. Posledních pár let se zajímam o zbraně a střílení.
Zatím jen dost teoreticky, jelikož se celých zkoušek a získání ZP dost bojím.
Nyní jsem se rozhodl, že si udělám ZP udělám.

Potřeboval bych poradit, jsem z Prachatic, střelnici tu sice máme, ale nevím v jakém stavu či jak funguje, zkušební komisař není, dojíždí z Tábora.

Jelikož pracuji u Českých Budějovic, rozhodl jsem se, že bych si udělal kurz + zbrojní průkaz v Českých Budějovicích. ( je mi jasné, že budu muset zažádat na Policii v Prachaticich o schválení dělání zkoušek jinde)

Můžete mi prosím doporučit, kdo mi s tím pomůže, připraví na zkoušky, zajde zastřílet?
Rád bych chodil na střelnici pravidelně.
Děkuji za Vaše informace.

BB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » pon 5. kvě 2014, 14:41

Někde tu byl ve fóru seznam ochotných střelců, co tě vemou na zaučení (já mám papíry zelené:).

odkaz je zde: http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz ... e-zauceni/

Nauč se pořádně testy, nauku, manipulaci, rozborku, sborku a dáš to na klid, není se čeho bát. Držím pěsti:)

nicko

Příspěvek#3 » pon 5. kvě 2014, 21:15

Ahoj, děkuji za odpověd.

Tys dělal v Českých Budějovicích?
Měls nákej kurz od střelnice ?

Nějaká zkušenost / doporučení?

Díkky

LRRTM1

Příspěvek#4 » úte 6. kvě 2014, 07:49

Mě taky ZP ještě nezaschnul, proto se necítím na to, abych rozdával nějaké rady. Ale k naučení mi stačil tenhle web a k manipulaci půlhodinka s pistolí, kozlicí a malorážkou. Dělal jsem B a E.

MM

Příspěvek#5 » úte 6. kvě 2014, 08:53

Zbrojak mam ledva dva mesiace takze zacvicovat si nikoho netrufam, a v JC som len cez weekendy. Moja skusenost - teoria odtialto - stiahni a vytlac si cele zakony / vyhlasky, drillovat mozes v online teste ale nie je zle mat to precitane v 'suvislostiach'. Ja som si robil tahaky ako kedysi na skole, dost dobre sa pri tom memoruje. Tymto este raz vdaka tvorcom stranok.

Prakticka cast - mal som skolenie u p.Veseleho, zo spatneho pohladu hodnotene to nebolo zle, aj ked privela teorie (pre mna, zbrane mam rad a co-to som o nich uz vedel - potom som sa s nim dohodol este na dalsej individualnej hodine len na strelby). Mozno si najprv zopakuj nauku o zbraniach a strelive, aby si potom ked uz na to 'siahnes' vedel okamzite ze co je co. I ked pokial si fanusik, tak pravdepodobne tiez sypes druhy uzamykacich mechanizmov z hlavy ;). Na strelnici na Borku sa da dohodnut aj strelba s instruktorom - takze to by nemal byt problem, vyskusaj.

Drzim palce. Pokial chces kontakt na p. Veseleho (ma strelecku skolu), hod PM, mozem ti napisat detaily, nech sem nedavam 'komercne' info :lol:. Ale pokial mas zbrane rad a co to o nich vies - mozno bude stacit ten instruktor na strelnici. Ostatne - vyskusat to na Borek mozes ist hocikedy, uvidis aky z toho budes mat pocit.

robokop

Příspěvek#6 » úte 6. kvě 2014, 10:51

LRRTM1 píše:Mě taky ZP ještě nezaschnul, proto se necítím na to, abych rozdával nějaké rady. Ale k naučení mi stačil tenhle web a k manipulaci půlhodinka s pistolí, kozlicí a malorážkou. Dělal jsem B a E.

Přesně tak já. Taky jsem se učil manipulaci jen půlhodinku. A střelbu asi 10 minut. A udělal jsem. Ovšem neodvážil bych se tvrdit, že něco (z toho popisovaného) dobře umím :D

Serz

Příspěvek#7 » úte 6. kvě 2014, 19:52

Asi o vikendu vyrazim na Borek. Jsou tam od 11 snad do 18. Kdyztak se ozvi

nicko

Příspěvek#8 » úte 6. kvě 2014, 21:17

Jee dekuji, muzeme si poslat nakej kontakt? Urco bych rad take jel.

MM

Příspěvek#9 » úte 6. kvě 2014, 22:02

Pokial sa dobre pamatam, tak mi hovorili ze 7.5 az 11.5 maju mat nejaku prezentaciu = viacej zbrani na poziciavanie. A otvorene je 10.00 - 18.00.

BB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » stř 7. kvě 2014, 13:51

Zkoušky jsem dělal na Šindláku. Co mě lehce překvapilo, když jsem místo rozborky dostal pistoli na molekuly na hromadě, ale pak se člověk zorientoval:)

Kurz u pana Veselého mi byl doporučen, ale když jsem viděl cenu a zjistil že to na zkoušky nemá žádný vliv tak jsem do toho nešel. Teorii jsem se učil zde. (Díky:) a byl jsem párkrát (asi 3x) střílet s kámošem. Pak jsem byl i svědkem toho že kdo prošel kurzem vylítl na testu..

U zkoušek je dobré vědět co znamená která značka na zbrani a kde jsou výrobní čísla. Na pistoli pohoda, ale třeba na brokovnici se to hledalo hůř.

Hlavně se nauč pořádně testy, a manipulaci(ta se dá dělat i doma se sušilkama). Pak už to dáš.

Dnes chodím pravidelně na Šindlák, neb jsou tam pro mne přátelštější podmínky a ve finále i lepší ceny. Na Borek občas na broky pro srandu:), ale na ty zbraně bych se tam asi také zašel podívat, nemáte někde nějaké info? na stránkách Borku jako vždy 0 :)

Serz

Příspěvek#11 » stř 7. kvě 2014, 14:37

samy glock a walther, cz97

tomas.kontakt

Příspěvek#12 » úte 5. kvě 2015, 15:33

tak jsem dnes úspěšně složil ZOZ na střelnici Borek - zkušební komisař pan Postupa byl korektní, vyžadoval hlavně bezpečnost a když viděl, že člověk o zbraních něco ví, tak přimhouřil oko při nějaké malé chybičce. Netoleroval nevědomost zásadních věcí a vyhazoval vyloženě nepřipravené, co přípravu evidentně podcenili, nebo dokonce odflákli.. Nerozeznat dvojku od kozlice, nebo nevyndat závěr u malorážky je fakt do nebe volající....

MM

Příspěvek#13 » úte 5. kvě 2015, 15:45

Fajn ze je tu dalsi zavislak z CB. Gratulujem, mozno na seba niekedy na Borku alebo Sindlaku naburame :). Postupu som mal aj ja, fajn chlap.

BB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » úte 5. kvě 2015, 15:51

Na Borku bude prezentace MPI... Ve čtvrtek se jdu podívat na Rugera a doufám že i na G43...

Zpět na