Kde nelze nosit zbraň
- Azar
- DanielX
Příspěvek#77 » úte 19. srp 2014, 09:09
Rámů se nedočkáš, ty pípaj na jakýkoliv kov a ne jen zbraň a představa že tam sedí ochranka a každého pípajícího šacuje je úsměvná. Nosím prostě skrytě, nějaká nálepka je mi celkem buřt. Moje bezpečnost, moje volba. Ostatně nejvíce magorů střílí na lidi v prostoru označeném nálepkou po těch co toto hloupé pravidlo dodržují. A pokud se tak stane, nechci se klepat strachy než dorazí policie, která (podle toho co vidím na střelnici) nejspíše odpráskně mě, než útočníka. Pro mě je nálepka stejná jako tabulka na domě, říkající že nemám alarm, nemám trezor a je co vykrást a klíče jsou pod rohožkou.
Naposledy upravil(a) DanielX dne úte 19. srp 2014, 09:10, celkem upraveno 1 x.
- Biermann
Příspěvek#78 » úte 19. srp 2014, 09:10
No to asi není, vzhledem k tomu, že palné zbraně jsou podmnožinou střelných...
Jinak co se tématu týče, tak se podle mě ničeho nedoberete. Tohle už řešili na víc fórech a taky to k cíli nikdy nevedlo. Pokud vás to fakt zajímá a chcete aspoň trochu relevantní názor, tak si napište na MVČR (byť i u toho bude poznámka, že je to jen jejich právní názor a rozhodnout musí soud). Problém této diskuze je imho v tom, že ti, kteří se opírají o ZoZ, tak většinou znají jen tento zákon (a to spíš dle testových otázek) a těžko tak mohou vědět jestli nějaký jiný zákon zase nenahrává možnosti vstup se zbraní zakázat. Naopak ti co vyznávají možnost zakázat, tak zatím nikdy nedali žádný odkaz na konkrétní zákon a paragraf, který by toto právo dával. Osobně si myslím, že majitel nemovitosti má právo vstup se zbraní zakázat, ale právní podklad pro to nemám žádný, jen mi to přijde logické dle selského rozumu
Jinak co se tématu týče, tak se podle mě ničeho nedoberete. Tohle už řešili na víc fórech a taky to k cíli nikdy nevedlo. Pokud vás to fakt zajímá a chcete aspoň trochu relevantní názor, tak si napište na MVČR (byť i u toho bude poznámka, že je to jen jejich právní názor a rozhodnout musí soud). Problém této diskuze je imho v tom, že ti, kteří se opírají o ZoZ, tak většinou znají jen tento zákon (a to spíš dle testových otázek) a těžko tak mohou vědět jestli nějaký jiný zákon zase nenahrává možnosti vstup se zbraní zakázat. Naopak ti co vyznávají možnost zakázat, tak zatím nikdy nedali žádný odkaz na konkrétní zákon a paragraf, který by toto právo dával. Osobně si myslím, že majitel nemovitosti má právo vstup se zbraní zakázat, ale právní podklad pro to nemám žádný, jen mi to přijde logické dle selského rozumu

- Joe
Příspěvek#79 » úte 19. srp 2014, 10:01
Carloss píše:Joe, bavíme se zde o nějakých právech, nikoli o nějakých doměnkách. Takže opakuji, že z ústavy jediný, kdo má právo zákony vykládat je z ústavy soud. Ty si můžeš myslet co chceš, na to právo máš. Můžeš s tím souhlasit, nebo nesouhlasit, můžeš se vztekat, můžeš protestovat, ale kromě soudního vymáhání je to tak všechno, co s tím můžeš dělat. Tedy jestliže Ti majitel objektu, zakáže vstup se zbraní, pak jej buď budeš respektovat, nebo se můžeš tak leda soudit. Právě proto, že výklad toho, čí právo má přednost, jestli ústavní právo výkonu vlastnických práv, mezi kteréžto jistě patří nepustit si do objektu třeba nikoho, nebo jen někoho, nebo všechny za nějakých podmínek, nebo Tvé zákonné právo chodit kamkoli se zbraní. Zatím nevím o tom, že by toto nějaký soud jednal, nebo že by existovala jakákoli judikatura (což ovšem nevylučuje, že existuje, a jestli ano, asi nejsem sám, koho by tohhle zajímalo). Proto prosazuji dvě věci, jak postupovat: 1. jak jsem psal - kde není žalobce nneí soudce, 2. rozumná domluva při respektování práv a přání ostatních.
Můžeme se bavit o tom, zda mi vstup se zbraní byl zakázán, tedy zda jsem byl se zákazem prokazatelně seznámen. Což se mi stalo v životě přesně jednou, v budově Ministerstva dopravy, kde mají rám, a i pepřák a kudlu jsem musel nechat ve skříňce vedle vrátnice. (Nepočítám návštěvy soudů, kde je to ze zákona a jednoho školského zařízení, kde jsem podepisoval jakýsi řád, a zákaz zbraní tam byl uveden.)
Jinak v žádném OC ani nemocnici jsem se zákazem zbraní nebyl prokazatelně seznámen. Tolik moje osobní zkušenost.
Tvé dvě zásady jsou samozřejmě rozumné. Já jim předřazuji ještě další dvě:
- Kdo se moc ptá, moc se dozví.
- Utajení eliminuje riziko, že rozumná domluva nebude možná.

- Joe
- Carloss
Příspěvek#81 » úte 19. srp 2014, 10:37
Joe píše:Carloss píše:Joe, bavíme se zde o nějakých právech, nikoli o nějakých doměnkách. Takže opakuji, že z ústavy jediný, kdo má právo zákony vykládat je z ústavy soud. Ty si můžeš myslet co chceš, na to právo máš. Můžeš s tím souhlasit, nebo nesouhlasit, můžeš se vztekat, můžeš protestovat, ale kromě soudního vymáhání je to tak všechno, co s tím můžeš dělat. Tedy jestliže Ti majitel objektu, zakáže vstup se zbraní, pak jej buď budeš respektovat, nebo se můžeš tak leda soudit. Právě proto, že výklad toho, čí právo má přednost, jestli ústavní právo výkonu vlastnických práv, mezi kteréžto jistě patří nepustit si do objektu třeba nikoho, nebo jen někoho, nebo všechny za nějakých podmínek, nebo Tvé zákonné právo chodit kamkoli se zbraní. Zatím nevím o tom, že by toto nějaký soud jednal, nebo že by existovala jakákoli judikatura (což ovšem nevylučuje, že existuje, a jestli ano, asi nejsem sám, koho by tohhle zajímalo). Proto prosazuji dvě věci, jak postupovat: 1. jak jsem psal - kde není žalobce nneí soudce, 2. rozumná domluva při respektování práv a přání ostatních.
Můžeme se bavit o tom, zda mi vstup se zbraní byl zakázán, tedy zda jsem byl se zákazem prokazatelně seznámen. Což se mi stalo v životě přesně jednou, v budově Ministerstva dopravy, kde mají rám, a i pepřák a kudlu jsem musel nechat ve skříňce vedle vrátnice. (Nepočítám návštěvy soudů, kde je to ze zákona a jednoho školského zařízení, kde jsem podepisoval jakýsi řád, a zákaz zbraní tam byl uveden.)
Jinak v žádném OC ani nemocnici jsem se zákazem zbraní nebyl prokazatelně seznámen. Tolik moje osobní zkušenost.
Tvé dvě zásady jsou samozřejmě rozumné. Já jim předřazuji ještě další dvě:
- Kdo se moc ptá, moc se dozví.
- Utajení eliminuje riziko, že rozumná domluva nebude možná.
Jojo... V podstatě s tím souhlasím. To druhé snad správně upřesním, a souvisí s tím prvním, že domlouvat se dá o něčem, o čem obě strany vědí, tedy přeneseně, zbytečně se ptát asi nebudem, žáno...

- kratales
- Int1m1thy
- Joe
- E-Ryc
Příspěvek#87 » stř 20. srp 2014, 15:01
Joe píše:IMHO alibismus. Jestli má zbroják statisticky 3% populace včetně mimin, tak to už není zanedbatelná zákaznická skupina, kterou by chtěl libovolný manažer jen tak vysírat.
Jenze kolik z tech 3% nosi? Velka vetsina budou myslivci a ti s nadobickem na nakup nechodi...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí