Zkušenosti s prodejci zbraní

Bohuliby

Příspěvek#106 » stř 5. úno 2014, 23:06

Patriku máš pravdu, asi mě zmátlo, že u každé zbraně je vložený obrázek " Doprava zdarma", to se pak lehce dostaneš na jinou notu, proto se za mylnou informaci omlouvám všem.

4mike

Příspěvek#107 » čtv 6. úno 2014, 08:04

Bohuliby píše:........ Náboje - prebijení.cz, při zakoupení zbraně doprava zdarma. Potom, že to v Brně nejde, zvláštní ne?

a už jsi u nich nakupoval (něco z tak obsáhlého sortimentu jako mají v e-shopu) a měli to skladem k odběru ?
nebo je to další z řady e-shopů s obrázkama, co po Tvé objednávce teprve řeší dovoz, případně Tě nakontaktují po zaslání objednávky s tím, že dovoz řeší 2x ročně ?

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#108 » čtv 6. úno 2014, 10:28

...nebo jsi s nimi komunikoval stejně, jako s Alfou a oni ti potvrdili, že ti zbraň, kterou sis vybral, dodají v tebou přijatelné lhůtě a dopraví ti ji (opět v tebou přijatelné lhůtě) až domů?
Nezlob se, ale působí to tak, že podmínky Alfy se rozcházejí s tvými požadavky a ty se je za to snažíš ohodit. Budeš teď zkoumat podmínky všech e-shopů, postovat sem srovnání... ? Není to zbytečné? Chceš přece tu Alfu, ne?

Carloss

Příspěvek#109 » čtv 6. úno 2014, 10:36

Ježiš.. to je humbuku... Pokud chcu něco poněkud méně běžného, jako je třeba nějaká konkrétní zbraň, tak není nic snažšího, než si udělat takové malé soukromé výběrové řízení. Vytipuju si prodejce, kteří jsou mi sympatičtí, obešlu je mejlem s dotazem na možnosti (cenové, dodání, lhůty...) a začnu s nimi komunikovat.. Ono se to vytříbí v podstatě samo.

ZdenekK

Příspěvek#110 » čtv 6. úno 2014, 13:54

Teď jen pozor na formulaci, aby se prodejce nedomníval, že jde o závaznou poptávku. Podle nového občanského zákoníku bys potom mohl odpovídat prodejci za vzniklou škodu způsobenou neodebráním zboží.

Bohuliby

Příspěvek#111 » čtv 6. úno 2014, 18:22

Pánové, na rozdíl od vás jsem ubral plyn, u Solaře jsem nikdy nic nekupoval, podle vás asi nebudu číst e-shopy, možná bych se dozvěděl, co vlastně nenabízí, konec.
Mně se e-shopy silně nelíbí, proto jsem začal řešit koupi s prodejci, což jsem již dříve psal.
Dnes jsem psal opět dotaz do Alfy s konkretním dotazem, na model, dobu dodání + komory větší, pro přebíjené náboje. Můj dotaz zněl, koupil bych nikoliv objednávám. Opravdu dál nevím, co bych k Alfě dodal. Odpověď pana Ševčíka, s kterým komunikuji vám určitě neprodleně sdělím, zatím vím pouze to, že mojí zprávu přečetl, ale zatím neodpověděl.
A nakonec, sdílíme momentálně vlákno " Zkušenosti s prodejci zbraní " a nevím, proč bych nemohl sdělit svůj názor, nebo vám to připadá podivné, moc se omlovám, je to pouze můj názor.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#112 » pát 7. úno 2014, 12:03

Tak abychom to uzavřeli - stačil jeden telefonát (dnes):
Ad komory odpovídám jinde, ad dostupnost Para: na prodejně momentálně nic, něco (neupřesněno) by mělo dorazit příští týden, dodávka do zahraničí dokončena, takže i dodací lhůty na obj. by se měly zkrátit (2-3 M?), doporučuje se booknout konkrétní model v shopu, následně přijde info o lhůtě, pokud nevyhovuje, není problém neodebrat. Modely, objednané v shopu, mají ve výrobě přednost.

Grasel

Příspěvek#113 » pát 7. úno 2014, 17:03

Také přidám info..
Dnes jsem u firmy munitop.cz objednal střelivo, pan majitel mi ho doveze skoro až domů v rámci rozvozu zdarma, dobře jsme pokecali, poradil, sdělil nějaký svoje zkušenosti, ochota se dohodnout na čase a místě převzetí, určitě doporučuji využít.

Bohuliby

Příspěvek#114 » pát 7. úno 2014, 17:56

Jj, také jsem byl velmi spokojen, doporučuji.
Naposledy upravil(a) Bohuliby dne pát 7. úno 2014, 18:00, celkem upraveno 1 x.

Bohuliby

Příspěvek#115 » pát 7. úno 2014, 18:00

Gravere: Hovor je vždy rychlejší než e-mail, já čekám na emailovou odpověď od pana Ševčíka již čtyři dny a nic, až příjde tak odpovědi porovnáme.

Bohuliby

Příspěvek#116 » stř 12. úno 2014, 23:51

Tak dnes opravdu naposledy k Alfa Proj.
Slíbil jsem, že dám vědět, jak dopadl můj dotaz na zmiňovanou firmu. S politováním musím na svou čest konstatovat, že z Alfy mně nepřišla žádná odpověď. Minulý email, který jsem adresoval na pana Ševčíka, neznám jeho pozici ve firmě, na konkrétní druh revolveru, mně bylo odpovězeno, že momentálně se ve skladu nachází pouze model cca asi o 2.500 dražší, v nerezu.

Můj dotaz v druhém emailu byl prostý: Cena / stále se na eshopu měnící /, dodání + dotaz na komory, které v minulosti vykazovaly problémy. Bohužel po týdnu jsem nedostal žádnou odpověď !!!
Sám pracuji řadu let v obchodu a můžu vám s plnou odpovědností říct, že dotazy a kalkulace provádíme max. do 24 hod..

Gravere: Vždy jsme se v obchodě učili a doposud to tak děláme to, že co je psáno, to je dáno, tel. dotazy jsou opravdu pouze informativní, bohužel, to je praxe.
Nikomu nenutím pochopitelně můj názor, proto jsme tady ve foru, ale alespoň já jsem z Alfou skončil, koupím zbraň jinou, to je ostatně moje rozhodnutí, je to pouze můj názor !

Pouze je mně z toho smutno, ale nic nenadělám, i takto se dá v dnešní době podnikat !!!
Opravdu už na závěr, Alfa Proj, palec dolů. Omlouvám se ale nejde to jinak.

MM

Příspěvek#117 » úte 9. zář 2014, 13:03

Zdravim,

podeli sa niekto o novsie skusenosti s Rehak & Rehak ? Zrejme pojdem ako doprovod do tej oblasti, tak ci ma vyznam skocit tam a pohrabat sa v tych starsich veciach co ponukaju, alebo je to rizikova zalezitost ? Vzhladom na par prispevkov v tomto vlakne zhruba spred roka sa radsej pytam :D.

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#118 » stř 10. zář 2014, 06:48

Když se vybavíš trochou obezřetnosti a nedůvěřivosti, tak se tam klidně zastav. Zas tak strašné to není, jen prostě laika tam utahaj i na vařenou nudli, takže asi tak.

Bohuliby

Příspěvek#119 » stř 10. zář 2014, 16:47

Je to již delší dobu, co jsem tam byl, ale přišlo mně to docela OK.
Prodejna je pěkná a obsluha byla ochotná, zbraň jsem tam ale nekupoval.

Bohuliby

Příspěvek#120 » pon 22. zář 2014, 23:04

V posledním čísle časopisu Zbraně a náboje 10/2014 mě nemile překvapil článek Viking z Iževska.
Jedná se o ruskou, plastovou pistoli pod označením Baikal MP-446.
Po porovnání čísel jsem zjistil, že jsem zmiňovanou zbraň zakoupil asi před rokem v pražské prodejně Arms cz.
U pistole se od začátku vyskytovala závada, zůstával při střelbě závěr v zadní poloze ! Proto následovala moje reklamace, po měsíci mně byla vrácena se slovy, že závada se neprojevila, se slovy, čím to vastně střílím ?
Střílel jsem v té době pouze továrním střelivem, nejvíce SB.
Zjistil jsem, že na vodící tyčce je odlomený malý kousek materiálu. Bylo mně přislíbeno, že se tyčka objedná, nebo se u nás nechá vyrobit nová.
Po měsíci ovšem nedošlo k nápravě, vodící tyčka prostě nová nebyla, a proto jsem zbraň znovu reklamoval a po menším průtahu jse dostal zpět i peníze.
Prodejce na obrázku nabízí pistoli i s jednou uraženou špičkou vodící tyčky, což mně nepříjde fér, za rok nebyl schopen díl sehnat, ani nahradit !!!

Proto moje rada, pokud jste milovníci ruských zbraní, Vikinga v Arms cz nekupujte, vyvarujete se tak případné reklamaci.
Pro mě, palec dolů !!!

Zpět na