Ochrana sluchu
- fíša
- Bohuliby
Příspěvek#258 » pon 3. lis 2014, 23:47
Fakt to vydrželo dost, nám asi jde především o to, pokud se nám něco odrazí na střelici. Přeci jenom nevíme přesně, čím soused vedle nás střílí, občas někdo i tvrdojádrem a to je potom hned. Sám jsem to bohužel jednou zažil a byly to náboje 7,65 mm, oceláky a vracelo se to na ten šup, no fuj, to byly prdy !
- Int1m1thy
- Viki Cabadaj
- Viki Cabadaj
Příspěvek#260 » úte 4. lis 2014, 13:50
Používám Revision Sawfly a naprostá spokojenost, hlavně co se týče toho jak pohodlně sedí na obličeji a jaké mají optické vlastnosti. Předtím sem měl levnější Bolléčka a musim říct, že optické vlastnosti byly u nich viditelně horší, resp. já ten rozdíl vnímám.
Vůbec se divím, že se Revision v ČR mezi střelcema daleko víc neuchytil, ale asi je to dáno cenou.
Vůbec se divím, že se Revision v ČR mezi střelcema daleko víc neuchytil, ale asi je to dáno cenou.
- Starosta
Příspěvek#266 » pon 1. pro 2014, 09:42
Ravkar: Když jsem prohledával pasivní sluchátka, nic lepšího (tabulkově) jak 3M Peltor X5 jsem nenašel.
Podle zahraničních recenzí si dokonce stěžovali, že ten útlum už je moc veliký a mohlo by dojít k přeslechům verbální signalizace na střelnici - ale uvidíš sám.
Já šel do o mnoho kompaktnějších X4, uvidíme, jak na tom budou v praxi.
Podle zahraničních recenzí si dokonce stěžovali, že ten útlum už je moc veliký a mohlo by dojít k přeslechům verbální signalizace na střelnici - ale uvidíš sám.
Já šel do o mnoho kompaktnějších X4, uvidíme, jak na tom budou v praxi.
- mikymoto
Příspěvek#267 » pon 1. pro 2014, 09:59
Za sebe můžu Peltor X4 vřele doporučit. Malorážka jen lehce lupne, devítka je hlasitější rána, ale nic čeho by se člověk lekl. Včera vedle mě (o 2 boxy vedle) borec střílel z SA 58 a to moc příjemný nebylo. Ne že by byla hlasitost už moc, ale při každý ráně mi to masírovalo hrudník. Po tom, co si tu hlaveň vysunul víc z boxu ven, už to celkem šlo. Rána byla hlasitější než 9mm ale nic bolestivýho.
Povely, pokud jsou říkány nahlas není problém zaznamenat a porozumět. Rozhovor se sluchátky je možný, ale je to jako mluvit na někoho přes zavřený okno.
Povely, pokud jsou říkány nahlas není problém zaznamenat a porozumět. Rozhovor se sluchátky je možný, ale je to jako mluvit na někoho přes zavřený okno.
- Ravkar
Příspěvek#268 » pon 1. pro 2014, 10:01
Starosto, dám pak vědět, jaká ta sluchátka jsou. Objednal jsem na doporučení kolegy, má stejná. Původně je ale musel v zákonné lhůtě vrátit, a objednat jiný kus stejného typu, protože když kupoval ta první, nevšiml si, že jsou pro připojení k přilbě, a jsou včetně té přilby (byl v eshopu, kde se prodávají ochranné pomůcky, takže i pro stavaře), vyšší cenu přičítal kvalitě výrobku. Takže mu přišla krabice poměrně velká, čemuž se celkem divil, když ji přebíral, jak mohou být sluchátka tak rozměrná, no, po rozbalení krabice to bylo jasné, došla včetně krásné, kanárkově žluté přilby, jaká se používá na stavbách
Zboží vrátil a objednal pouze sluchátka, protože v přilbě střílet odmítl 

- Pupak
Příspěvek#269 » úte 2. pro 2014, 14:41
Pokud by někdo hledal laciné elektroniky s vyšším útlumem, tak Howard Leight Impact Pro není špatná volba. Útlum 30dB je o sotva rozeznatelné 3dB nižší než mají Peltory X4, solidní provedení, příjemné náušníky, pěkně sedí na hlavě. Elektronika funguje na venkovní střelnici bezvadně, v tunelu je třeba ztlumit hlasitost, protože výrazně zesiluje např. zvuk pojezdů a vzduchotechniky. To ovšem není evidentně problém jen těchto sluchátek, porovnávali jsme to naposledy s panem správcem na Květnici s jeho Peltory za deset tisíc a ty to dělají úplně stejně. Abych nebyl jen pozitivní, jsou dost bambulaté a s dlouhou budou nejspíš překážet, ale na krátkou nebo zevlování po střelnici na nich zatím nevidím chybu. K dostání v nejprofláklejším americkém obchoďáku Walmart za 70 babek amerických.
-
Návštěvník
- Návštěvník
Příspěvek#270 » sob 6. pro 2014, 18:29
Pupak: 3 dB je papirove hodne, zkousel jsi 357? Mel jsem driv elektronicka Radians, ale bez spuntu pod se nedaly v tunelu bez odhlucneni vydrzet ani 9L. A konecne, pri vystrelu zvuk vypne komplet, nebo se jen ztlumi nejvyssi slozka? To mely Radiansy super, vcetne schopnosti zesilovat zvuk na pozadi, takze jsem v pripade potreby slysel lip, nez ve skutecnosti.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí