Bezúhonnost

aladin

Příspěvek#76 » sob 13. zář 2014, 07:49

Zdravím členy fora, chci se zeptat jestli můžu žádat o ZP, když jsem před 2roky překročil rychlost autem na dálnici a šel jsem do správního řízení, kde jsem dostal zákaz řízení na 6 měsíců (žádný alkohol jsem neměl). Po 3měsících zákazu mi byl řidičák vrácen, nemusel jsem dělat žádné testy v autoškole, pouze mi byl vráce. Tento přestupek za rychlost byl můj jediný, nikdy jsem žádný přestupek neměl.

Dějkuji za odpověď :)

aladin

Příspěvek#77 » sob 13. zář 2014, 10:14

Trochu jsem hledal a našel jsem tuto odpověď zde na foru:
Přestupky v dopravě se do této problematiky nezapočítávají pokud nejde o přestupky spáchané pod "vlivem" , alkohol, drogy a podobně.

Pokud je to tak, alkohol a jiné látky jsem neměm, takže problém nebude?

upraveno - MarK

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#78 » sob 13. zář 2014, 10:50

to aladin:
když je to bez alkoholu či psychotropních látek tak přestuek na poli dopravy není problém..
to Michaela:
obávám se že na ZP ještě pár let zapomeň, hlavně by chtělo uvědomit si jako moc dobrý nápad je mít kvér pokud mám sklony k chemii nebo i chlastu...

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#79 » sob 13. zář 2014, 11:24

Aladin - necituj přímo předcházející příspěvky a nepoužívej modrou barvu, která je vyhrazena moderátorům. Pročti si, prosím, pravidla. Díky ;)

aladin

Příspěvek#80 » sob 13. zář 2014, 13:12

McFly:
Děkuji za odpověď :)
MarK:
Omlouvám se, díky za upozornění :)

sided
moderátor

Příspěvek#81 » ned 14. zář 2014, 10:42

McFly píše:Jen jsem chtěl říct, že my nemáme právo ji soudit a není od nás košer ji tu shazovat.
.....

Přesně tak jak napsal McFly, nehrajte si na poslední spravedlivý.

Bezúhonost se v tomhle vlákně řeší ve smyslu zákona 119, zbytek je OT který bude smazán.

Michaela

Příspěvek#82 » úte 16. zář 2014, 20:16

McFly: Souhlasim s tebou. Clovek s temito sklony se zbrojnim prukazem je nebezpecna kombinace. Nicmene ac to tak nevypada, ja s tim problem nemam.

Michaela

Příspěvek#83 » úte 16. zář 2014, 20:18

sided: Dekuji

Lukasss

Příspěvek#84 » pát 21. lis 2014, 00:14

Ahoj mel bych dotaz ohledne bezuhonnosti protoze nejsem moc moudry ze zakona o zbranich.V unoru 2010 jsem dostal souhrny trest 400 hodin verejne pros. praci tak pocitam ze se na me vztahuje doba 5 let ale nevim od kdy ji pocitat jestli od pravni moci kdy jsem tento trest dostal nebo od pravni moci kdy jsem hodiny odpracoval a druha otazka v roce 2012 jsem byl souzen za vytrznictvi ale soudce po vyslechnuti svedku to prekvalifikoval z trestneho cinu na prestupek a dostal jsem pokutu 1000kc od mestskeho uradu kamto postoupil tak tady je take nejaka doba nebo je to bez cekani?Diky predem za odpoved :)

sided
moderátor

Příspěvek#85 » pát 21. lis 2014, 17:35

řešíme bezúhonnost z pohledu zákona, vaše dojmy a napadání sem nepatří

Lukasss

Příspěvek#86 » sob 22. lis 2014, 11:51

Dekuji za Vase velmi prinosne odpovedi.Koukam ze po precteni meho prispevku jste meli hned jasno o tom co jsem to ale za zmetka ale to ze jsem ty prospesne prace dostal za to ze jsem neodevzdal na urad 10 stribrnych minci v hodnote cca 10000kc ktere jsem nasel v lese detekrorem a nejaky dobrak z vesnice me udal a to druhe bylo za to ze jsem vyprovodil z baru cloveka co se dost hrube navazel do me pritelkyne ale bohuzel mel kamarada z PCR ktereho hned zavolal a az soudce po vyslechu svedku to predal na urad protoze se defakto nic nestalo...ale mate pravdu za toto si opravdu nezaslouzim vlastnit ani vzduchovku.

Ravkar

Příspěvek#87 » sob 22. lis 2014, 20:42

............ Lukasuv problém je jinde. To zahlazení v kontextu ZOZ se myslí následovně: 1.) odsouzení je zahlazeno, anebo se na osobu pohlíží, jako by nebyla odsouzena (právě třeba po výkonu trestu obecně prospěšných prací, nebo poté, co se po uplynutí zkušební doby podmíněného odsouzení člověk osvědčí), ale neuplynou lhůty v § 22 uvedené, což se může klidně stát, v tom případě se k zahlazení či k situaci, kdy se na pachatele hledí, jako by nebyl odsouzen, nepřihlíží. 2.) pokud lhůty uplynou, je to fuk.

sided
moderátor

Příspěvek#88 » ned 23. lis 2014, 08:40

OT smazán, účastníci odměněni sedmidením volnem.

jibarto

Příspěvek#89 » čtv 4. pro 2014, 22:43

McFly píše:to aladin:
když je to bez alkoholu či psychotropních látek tak přestuek na poli dopravy není problém..
to Michaela:
obávám se že na ZP ještě pár let zapomeň, hlavně by chtělo uvědomit si jako moc dobrý nápad je mít kvér pokud mám sklony k chemii nebo i chlastu...

Ahoj,chtěl bych se ubezpečit,pokud jsem alkoh.měl a zadrželi mi řidičak,poprve a naposled,jeste to ale neni 3 roky po uplynuti,rp mam uz samo zpet,znamena to,ze jsem nespoleh??

Int1m1thy

Příspěvek#90 » pát 5. pro 2014, 01:14

jibarto: kolik si jim nafoukal ? protoze se tam pise vic nez jednou tak teoreticky jsi spolehlivy...

Zpět na