Revolver 22 lr. - problém s vyndáváním nábojnic z bubnu
Krátké vícehlavňové zbraně
			- 

KouckýJaroslav - Příspěvky: 3

- KouckýJaroslav

Příspěvek#1 » sob 27. pro 2014, 10:04
Dobré dopoledne, potřeboval bych prosím poradit. 
Mám problém s vyndáváním nábojnic z revolverového bubnu (dále jen bubnu). I když jsem buben důkladně promazal olejem na zbraně, tak nábojnici do bubnu musím dorazit trochu silou (jakoby nábojnice drhla) jinak bych ji dovnitř (
 ) nedostal. Když potom vystřelené nábojnice z bubnu vyndávám, tak z druhé strany musím prostrčit nějakou tyčku abych nábojnici "vystrčil"  ven. 
Používám náboje do zbraně určené .22 long rifle které jsou staré mírně přes 50 let a pořád jsou v bezvadném stavu. Zkusil jsem i náboje .22 short do pistolí a revolverů (stejně staré cca přes 50 let) a prostě stejně se nábojnice dovnitř i ven nedostávají hladce......... náboje jsem očistil a trochu sem je promazal olejem na zbraně. Poradili byste mi co s tím prosím?....... Na nabojnicich nejsou žádné rejhy a nic podobného

Mám problém s vyndáváním nábojnic z revolverového bubnu (dále jen bubnu). I když jsem buben důkladně promazal olejem na zbraně, tak nábojnici do bubnu musím dorazit trochu silou (jakoby nábojnice drhla) jinak bych ji dovnitř (
Používám náboje do zbraně určené .22 long rifle které jsou staré mírně přes 50 let a pořád jsou v bezvadném stavu. Zkusil jsem i náboje .22 short do pistolí a revolverů (stejně staré cca přes 50 let) a prostě stejně se nábojnice dovnitř i ven nedostávají hladce......... náboje jsem očistil a trochu sem je promazal olejem na zbraně. Poradili byste mi co s tím prosím?....... Na nabojnicich nejsou žádné rejhy a nic podobného
- sided

Příspěvek#2 » sob 27. pro 2014, 10:28
Co je to za revolver? Je nový? Dělalo to už někdy? Jsou čisté komory? Jestli jdou blbě i náboje do komory tak bych hledal problém tam, buď nečistoty a nebo nějaký otřep, případně blbě spasovaný vyhazovač oproti komorám. No a úplně nejjednodušší je zkusit jinou munici, radši něco novějšího 
.
Jo a revolver nemá buben ale válec

Jo a revolver nemá buben ale válec
- 

KouckýJaroslav - Příspěvky: 3

- KouckýJaroslav

Příspěvek#3 » sob 27. pro 2014, 11:04
Co je to za revolver? :  Taurus 38 22lr 
Je nový ? :
  Ne ale v dobrém stavu
Dělalo to už někdy? : Ano už od začátku co jsem ho dostal
Jsou čisté komory? : Ano jsou.... i promazané
Otřepy tam žádné nejsou ....munice je bezvadná, jako nová.... jestli se mi do ruky dostane novější munice tak zkusím...

Je nový ? :
Dělalo to už někdy? : Ano už od začátku co jsem ho dostal
Jsou čisté komory? : Ano jsou.... i promazané
Otřepy tam žádné nejsou ....munice je bezvadná, jako nová.... jestli se mi do ruky dostane novější munice tak zkusím...
- sided

- Bohuliby

- graver

Příspěvek#6 » sob 27. pro 2014, 12:50
Řešil jsem stejný problém s Alfa Para, pomohlo přeleštění  komor, i když po vystřílení tak stovky to začíná drhnout zase. Seká se ale jen celý klip ve válci, jednotlivé hilzny jdou z komor v pohodě.
A jak píše Bohuliby, stačí protáhnout tvrdým kartáčem a je po problému.

A jak píše Bohuliby, stačí protáhnout tvrdým kartáčem a je po problému.
- Bohuliby

- Antony30011

- Antony30011

Příspěvek#11 » čtv 9. úno 2017, 23:47
Ozivim tema
Koupim jsem Alfa Proj - Holek model 361. Drhnou mi jen naboje SB s olovenou strelou http://www.sellier-bellot.cz/produkty/n ... etail/100/ Revolver je vycistenej, komory valce taky. Jiny strelivo to nedela. Problem je jak nektery naboje zatlacit, tak vydelavani. Zkousel jsem jeste naboje CCI a tam bez problemu. Co muze byt na tech SB za problem? Jasne, rada strilej jiny me taky napadla, ale zajimalo by me v cem je zadrhel.

Koupim jsem Alfa Proj - Holek model 361. Drhnou mi jen naboje SB s olovenou strelou http://www.sellier-bellot.cz/produkty/n ... etail/100/ Revolver je vycistenej, komory valce taky. Jiny strelivo to nedela. Problem je jak nektery naboje zatlacit, tak vydelavani. Zkousel jsem jeste naboje CCI a tam bez problemu. Co muze byt na tech SB za problem? Jasne, rada strilej jiny me taky napadla, ale zajimalo by me v cem je zadrhel.
- 

RostaKlusak - Příspěvky: 4

- RostaKlusak

Příspěvek#12 » ned 12. úno 2017, 18:14
To Antony30011
Ano, mám podobnou zkušenost - mám Holek 231. Nic jinýho než standard SB tento problém v podstatě nedělá. Dovnitř jdou dobře, po vystřelení nejdou ven. Někde jsem četl, že prý se nábojnice po výstřelu u této značky nepatrně roztáhne na jejím konci, kolem střely - takže jsem s tím smířil.
http://www.strelectvi.cz/forum/holek-22lr-t395.html

Ano, mám podobnou zkušenost - mám Holek 231. Nic jinýho než standard SB tento problém v podstatě nedělá. Dovnitř jdou dobře, po vystřelení nejdou ven. Někde jsem četl, že prý se nábojnice po výstřelu u této značky nepatrně roztáhne na jejím konci, kolem střely - takže jsem s tím smířil.
http://www.strelectvi.cz/forum/holek-22lr-t395.html
- Sorchan

Příspěvek#14 » ned 22. črc 2018, 13:58
Ahoj
dnes jsem byl na střelnici a vzal si sebou SB LR standard. Chtěl jsem vyzkoušet novou hračku Luger LR 22. Naplním válec (střelivo šlo naprosto hladce) a šestkrát vystřelím. Nábojnice jsem už na střelnici nevyndal. Nechtěl jsem si tam s revolverem hrát a přezbrojil jsem na DUTY a dostřílel jsem si pár terčů a jel domů. Doma jsem stěží vyndal jednu hilznu a zjistil jsem, že je mírně nafouklá a na konci rozšířená. V týdnu zkusím koupit jiné střelivo od jiných výrobců a uvidíme, co mu bude chutnat.

dnes jsem byl na střelnici a vzal si sebou SB LR standard. Chtěl jsem vyzkoušet novou hračku Luger LR 22. Naplním válec (střelivo šlo naprosto hladce) a šestkrát vystřelím. Nábojnice jsem už na střelnici nevyndal. Nechtěl jsem si tam s revolverem hrát a přezbrojil jsem na DUTY a dostřílel jsem si pár terčů a jel domů. Doma jsem stěží vyndal jednu hilznu a zjistil jsem, že je mírně nafouklá a na konci rozšířená. V týdnu zkusím koupit jiné střelivo od jiných výrobců a uvidíme, co mu bude chutnat.
- ren

Příspěvek#15 » ned 22. črc 2018, 17:51
Dobrý den všem, nechci být OT, ale myslím, že jsem měl se SB LR Standard obdobný problém, ale ne v revolveru. V sobotu jsem je střílel na střelnici z malorajdy a 2 - 3 x se mi stalo, že prázdná nábojnice nevyletěla a zůstala držet v závěru. Vytáhl jsem závěr i s nábojnicí zadem ven a zjisti jsem, že je v jednom místě u dna nafouklá, teď už nevím, jestli u přidržovače nebo vytahovače a pravděpodobně proto se nechce pustit. Na komoře jsem okem žádné zvláštnosti neviděl. Že by další kratochvíle made in SB?

Přejít na		

- ZbraneKvalitneCZ
 - Webstránky
 - Webstránky LOS
 - Provoz fóra ZK
 - Komentáře
 - Střelba
 - Legislativa
 - Zbrojní průkaz, zákony
 - Zabezpečení zbraní/střeliva
 - Sdružení LEX
 - Zbraně a legislativa v zahraničí