„Zbraňová amnestie“ 2014

marinakus

Příspěvek#91 » sob 3. led 2015, 14:24

Tím určitě ne. Já se jen domnívám, že zákony oprávněné osobě legalizaci zbraně v tomto případě umožňují. A jestli půjde o přestupek nebo TČ v případě nedovoleného ozbrojování bude rozhodovat zřejmě společenská nebezpečnost činu, jinak tam žádný rozdíl nevidím.

HonzaLBC

Příspěvek#92 » sob 3. led 2015, 14:44

Dobře, tak jinak, ten nelegální vlastník se rozhodne, že zbraň neschová na půdě pro další generaci, ale rozhodne se, že jí prodá někomu se ZP, je to přeci jeho majetek. Takže přijde k policajtům s tím, že je vlastník nelegální zbraně a chce to dát do pořádku a proto jí prodá člověku se ZP. A co se může stát:

1) podle mě: potěší ho sdělením o přestupku nebo TČ (pravděpodobněji TČ), zbraň zabaví a propadne státu, žádný prodej osobě se ZP

2) podle marinakus: potěší ho sdělením o přestupku nebo TČ, ale nechají ho vydělat prodejem jeho nelegálně držené zbraně

Co je asi pravděpodobnější? Samozřejmě myšleno mimo dobu amnestie.

marinakus

Příspěvek#93 » sob 3. led 2015, 14:52

jsme mimo mísu - dále SZ.

Serz

Příspěvek#94 » sob 3. led 2015, 14:59

no pockej, SZ, to me taky zajima :)
mame relativne cerstve koupeny barak a uz jsem tu nasel 400ks naboju tokarev, tak furt chodim a koukam (uz i podlahu jsem otviral a s minohledackou behal po zahrade) kde ze je ten TT-33 nebo PPŠ. dedictvi by to urcite nebylo, ale zustal by mi ten kver mimo amnestii?

marinakus

Příspěvek#95 » sob 3. led 2015, 15:05

serz: pokud by to bylo takto určitě ne - veškeré nálezy nemající prokazatelného majitele náleži státu (amnestie je vyjímečný stav, kde nemusíš sdělovat, jak jsi ke zbrani přišel - teda pokud s ní nebyla třeba udělaná pošta a nezjistí to balistika) alespoň doufám, že podmínky amnestie zůstaly stejné jako dříve

Bohuliby

Příspěvek#96 » sob 3. led 2015, 15:54

Takže, když to čtu, tak je asi nejlepší uschovat a při další amnestii odevzdat.
Ale to je proti zákonu, a teď si vyber !

Serz

Příspěvek#97 » sob 3. led 2015, 16:21

kdyz si ten nalez nechas pro sebe a nevedelo se o nem 50-60-70 let, tak PCR k tobe neprijde, asi tak :)

marinakus

Příspěvek#98 » sob 3. led 2015, 16:24

Jelikož mi to nedalo a jsem od přírody tvor zvídavý, nelenil jsem a použil telefon. Takže HonzaLBC má pravdu v tom, že mimo amnestii zbraň legalizovat nelze. Prostě propadá státu. Je to asi stejně smysluplné jako že zbraň s platnou zkušebnou legalizovaná v amnestii musí znovu na zkušebnu. Zákonodárce vlastně tak nějak donucuje občana, který nechce přijít o svůj majetek, aby dál porušoval právní vztah a čekal na další vyjímku ze zákona v podobě amnestie. Ve finále by to možná byl zajímavý případ pro ústavní soud ale kdo by to hnal tak daleko, že?
Jinak samozřejmě s tím, kdo přinese na PČR nalezenou zbraň mimo amnestii trestní stíhání zahájeno není.

Bohuliby

Příspěvek#99 » sob 3. led 2015, 16:27

Tak, a vše je vysvětleno, ať si to každý přebere sám a udělá to podle sebe !

Serz

Příspěvek#100 » sob 3. led 2015, 16:34

nam tu jeste vznikne komise k pripominkovani zakona o zbranich :D

Grasel

Příspěvek#101 » sob 3. led 2015, 21:58

No pokud nějakej kvér nenašlo GeStaPo a po nich STB, tak ti co tam sedí dnes ho nenajdou zcela určitě ;)

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#102 » sob 3. led 2015, 22:21

mno ... kdyby se čirou náhodou ta zbraň našla na Slovensku kde amnestie končí až v květnu, tam ji někdo místní amnestoval a pak legalně se všema příslušnejma papírama vyvezl do ČR ... třeba ... ;-)

Bohuliby

Příspěvek#103 » ned 4. led 2015, 00:24

Prostě, vše je dáno, jak to má být !

MARK10W

Příspěvek#104 » sob 10. led 2015, 19:35

Zdravím,už se někomu něco vrátilo????

petrx

Příspěvek#105 » stř 14. led 2015, 07:36

ano

Zpět na