Kde nelze nosit zbraň

jamira

Příspěvek#151 » pát 16. led 2015, 20:38

Minulý týden Francie, tento týden Belgie, zítra.... Noste, noste, noste! Nikdy nevíte dne ani hodiny... Řekl bych, že zvlášť Praha, Brno a další velká města v ČR jsou potenciálně ohroženější než nějaká vesnice v Horní Dolní.

jamira

Příspěvek#152 » sob 17. led 2015, 09:09

A ještě bych dodal - to, co tak nějak vnitřně cítím já, podporuje i tento názor z řad Interpolu: http://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/1 ... kych-utoku

Kuzovec

Příspěvek#153 » sob 17. led 2015, 10:33

Jen poznámka k výzvě "noste, noste, noste". Tady je video, kde prý natočila skupina ochránců práv majitelů zbraní z Texasu, přibližně scénář střelby ve Francii s tím, že jeden civilista měl zbraň. Použili paintballové zbraně. Dle výsledků pokusů nikdy ozbrojený civilista nepřežil s jedinou vyjímkou, a to když při prvních výstřelech utekl. Takže bych výzvu poupravil. Noste, ale pokud je to možné, volte útěk jako svou cestu k přežití.

Odkaz na video: https://www.youtube.com/watch?v=ESPr7PXmHFk

Lynx

Příspěvek#154 » sob 17. led 2015, 10:49

Takových videí ti natočím padesát a ve všech padesáti případech jeden ozbrojený civilista postřílí všechny bandity. Nebo naopak zabije daleko víc civilistů, sám zemře a bandité nebudou mít ani škrábnutí. Záleží na tom, za co si zaplatíš.

Realita je realita.

sided
moderátor

Příspěvek#155 » sob 17. led 2015, 11:37

U těhle simulací je zásadní problém v tom že o nic nejde. Stejně jako v airsoftu prostě obě strany počítají s tím že je to cvrnkne a hotovo. Když se podíváš na videa z reálných přepadení tak útočníci v 99% po prvním výstřelu berou roha, bez ohledu na početní výhodu nebo lepší výzbroj. Jasně nejsou to radikálové který chtěj umřít ale obyčejný lumpové, ale i ti mučedníci chtěj umřít až tehdy když si to naplánovali a s odporem nepočítaj. Moment překvapení je v tomhle případě obrovský.

Starosta

Příspěvek#156 » sob 17. led 2015, 14:57

Naprosto souhlasim, odchod do nebe az po uspesne akci, "ne kua ted hned!"

Podle me to min. z 90% povede ke zbesilemu uprku, nebo zabarikadovani nekde zcela mimo plan. Najednou totiz pujde o zivot jejich, ne tech neozbrojenych rukojmich...

Serz

Příspěvek#157 » sob 17. led 2015, 16:49

sided, jak si teda vysvetlujes posledni strileni mestskeho policajta? on tvrdi, ze vypalil 3 varovne vystrely, svedci potvrzuji minimalne jeden...

Kuzovec

Příspěvek#158 » sob 17. led 2015, 17:05

Zahnání varovným výstřelem nebude tak efektivní, vzhledem k tomu, že většina i těch menších kriminálníků bude mít plynovku sama nebo znalosti o nich. To je potom pochopitelné, že se někteří nezaleknou výstřelu a pokračují v útoku. A sám o sobě je takový výstřel signálem, že se oběť není schopna bránit jinak. Alespoň dle mého zamyšlení

sided
moderátor

Příspěvek#159 » sob 17. led 2015, 17:23

Přesně tak, bitka s vyhazovačema před diskotékou je úplně jiný případ.

JoeBiden

Příspěvek#160 » sob 17. led 2015, 19:20

pokud to není příliš OT: IMHO pokud už má člověk revolver (a jde speciálně na takový typ akce "řešit problémy") tak je rozumné mít první střelu plastovou (popř. více), nic nedemaskuje ostrou tak, jako 100 J do trupu

Matt_CZE

Příspěvek#161 » pon 19. led 2015, 04:27

Neví někdo, jestli uschovají zbraň na okresním soudu v Ostravě?? Na jejich webu jsem o tom nenašel ani zmínky :(

Bohuliby

Příspěvek#162 » úte 20. led 2015, 23:26

Proč tam polezeš se zbraní ?
Já jsem to jednou udělal a stálo mě to cca 30 min, než se všechno sepsalo, uschovalo a potom zase vydalo !
Nadával jsem si hodinu, že jsem si nechal malou 6,35 za pasem ! A kdybych náhodou něměl s sebou ZP + PZ, tak mě rovnou asi zavřeli !
Slušnej vopruz ! Příště už si to pamatuji a k soudu lezu i bez nožíku, to je totiž úplně stejné.

HonzaLBC

Příspěvek#163 » úte 20. led 2015, 23:57

Bohuliby píše: A kdybych náhodou něměl s sebou ZP + PZ, tak mě rovnou asi zavřeli !

Zajímavý přístup, jak často se povede, že k nošené zbrani máš u sebe i NÁHODOU ZP + PZ? Já osobně se zbraní vždy beru ZP + PZ, moc to nenechávám náhodě.

Matt_CZE

Příspěvek#164 » stř 21. led 2015, 00:04

Taky už mi to bylo sděleno. Napadlo mě to proto, že se to řešilo na jiné diskuzi a tak mě zajímalo, jak to vlastně je :)

E-Ryc

Příspěvek#165 » stř 21. led 2015, 07:30

HonzaLBC> Pise "nahodou nemel", ne "nahodou mel"... ;) Nikdy za cely zivot se ti nestalo, ze jsi pouzdro s doklady/penezenku nechal doma a vyrazil mimo domov bez nej? Pak klobouk dolu.

Zpět na