Střelba v hospodě v Uherském Brodě 24.2.2015

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
aula

Příspěvek#166 » pát 27. úno 2015, 18:46

marinakus píše:řeč byla o těch prvních dvou.... a opakuji, že jsem na místě nebyl, pokud někdo ano, rád si poslechnu
Však ano.

Erunamo

Příspěvek#167 » pát 27. úno 2015, 19:37

Podle mě je to přesně jak píše Serz. I když sám zbroják ještě nemám, zkoušky mám koncem března, už od začátku jsem si říkal, že z toho nic nebude. Jasně, lidi zblbnou média, jenže tohle je všechno krátkodobé. Jakmile média vyčerpají všechny možnosti jak o UB psát, najdou si něco jinýho a o brodě už uslyšíme jen smutnou připomínku jednou ročně. Všechno je teď hrozně čerstvý, média se chytají každý události kde figuruje zbraň (třeba Idnes). Případy, který by normálně zapadly někde mezi sportem a bulvárem jsou s palcovými titulky. Všechno je propírané pořád dokola, jen aby pisálci znova dostaly případ na titulní stranu. Osobně si myslím že za dva měsíce, možná dřív bude klid. Do popředí se vrátí Ukrajina nebo něco jinýho. Byl bych za to rád, už kvůli obětem a pozůstalým. Sakra dyt ty lidi umřeli tragickou smrtí. Ať je média už nechají spát. Neustálý opakování už vydaných reportáží a vlezlý dotazy novinářů jen otevírají rány který se ještě ani neztihly začít hojit.

Georg

Příspěvek#168 » pát 27. úno 2015, 21:55

Tak jsem si všiml, že "pobitvěgenerálů" se i zde vyrojilo hned několik. Čeho jsem si ale nevšiml, je to, že ačkoliv bylo řečeno a napsáno tuny všelijakých blábolů, konspiračních teorií a jiných výblitků a jen několik rozumných postřehů, nikde nezaznělo jedno:
ti policisté taktickým ústupem zachránili i několik životů o kterých nikde nebyla zatím ani zmíňka. A jak je to možné ? Úplně jednoduše - zabránili vstupu jiným osobám do budovy, kde je čekala jistá smrt od toho šílence. Je třeba si uvědomit, že pokud by tam ti policisté vletěli tak jak si to někteří (bohužel i zdejší) pobitvěgenerálové (kteří si pletou fórum Zbraně Kvalitně s diskuzí na novinkách) představují, tak by bylo po nich. A kdo by pak těm dalším nově příchozím na oběd zabránil vstoupit do restaurace ? Byly by to jen další oběti.

Serz

Příspěvek#169 » pát 27. úno 2015, 22:31

velmi souhlasim. i to uzavreni prostoru je ochrana zivotu a zdravi nezucastnenych osob. jen ty osoby budou v TV basnit, jak to stalo za hovno, ze to z jejich pohledu nebylo dost akcni, pze to prece videli v televizi a nebylo "dost" strileni jak to znaji z emerickych filmu

Lucas96

Příspěvek#170 » pát 27. úno 2015, 22:39

Podle časové osy první hlídka vešla do budovy v 12:50 a další přijela v 12:55 a všichni lidé co utekli, byli venku a čekali na ZS pro tu postřelenou ženu takže by případné příchozí určitě varovali.
Dnes v krimi zprávách mluvila kuchařka a říkala, že první hlídce se snažili říct vše, co věděli o tom, že tam jsou zranění a dokonce jim šéf říkal, že je otevřený zadní vchod ať jdou tudy, ale oni šli hlavním vchodem a po tom co na ně vystřelil se stáhly a potom přisly dvě série výstřelů z restaurace což podle mě znamená, že dostřeloval ty zraněné, podle toho usuzuji, že několik z těch postřelených mohlo žít, kdyby to hlídka zkusila a střelce by zneškodnila.

robokop

Příspěvek#171 » pát 27. úno 2015, 22:46

No, já nechci říkat, "já jsem to říkal", ale je to tak. Ted jsem si přečetl svědectví kuchařky a ta říká, že když ti první dva moulové ve vestách se po.... a utekli před jedním důchodcem, teprve poté tento vrah dorážel oběti střelou do hlavy. Takže policie je uplně k ničemu. A zavinila smrt několika lidí. Chovanec by se měl za ten jeho tým stydět.

Carloss

Příspěvek#172 » pát 27. úno 2015, 22:57

Subjekt A říká jedno, subjekt B říká něco jiného. Komu věřit? Dle vyjádření policie totiž mezi střelbou na policisty a posledním výstřelem se jiné výstřely neozvaly. To podporuje i tvrzení muže "ze záchoda", který říkal, že při střelbě se neozvalo ani hlesnutí, ani výkřik, ani zasténání... Tedy zdůrazňuji otázku: KOMU VĚŘIT??? Osobně jsem dalek tvrzení "je to tak"... nebo onak... Jsem dalek bezvýhradně dát na "svědectví" jednoho člověka. Ta postřelená kuchařka to přímo viděla, nebo jen slyšela výstřely? Kde se tedy nacházela a v jakém stavu a v jaké poloze? Podle toho bych se pak ptal, jak si může být jista tím, že to, co onna považovala za "dostřel" nebyla právě ta střelba na policisty?

ace curly

Příspěvek#173 » pát 27. úno 2015, 23:06

Vážení obhajovači tohoto,,profesionálního´´ zákroku, z hovna bič neupletete. Můžete zoufale obhajovat a zdůvodňovat strategii při zákroku, ale není co. Zákrok prostě pro ty lidi v hospodě žádný nebyl. Mě jako nedobrovolnému daňovému poplatníkovi je úplně fuk z jakého důvodu se ti policajti podělali. Ty lidi v té hospodě jim přispívají na jejich větší platy a doživotní renty a oni se na ně normálně vykašlali. Ale vždyť zachránili minimálně půl Brodu, když hlídali vchod, že jo ? Zřejmě jsou lidi pitomci a polezou tam kde se střílí. Jestli na to nemají, tak ať si sednou třeba do vrátnice. Budou mít uniformu a můžou buzerovat, ale ne za moje. By mě zajímalo, jak byli ten den akční při kontrole lékárníček.

Georg

Příspěvek#174 » pát 27. úno 2015, 23:15

Georg píše:Takže pane "pobitvěgenerále" robokope a ace curly zkus si nejdřív přečíst tohle:
https://www.facebook.com/zdenek.buric/p ... 51?fref=nf
Pak někoho nazývej moulou.

Lucas96

Příspěvek#175 » pát 27. úno 2015, 23:34

Carloss ta kuchařka postřelena nebyla, to byla ona, kdo odemkl ten zadní vchod, aby ti lidé utekli. Ona byla venku před budovou když přijela hlídka a ještě jim říkali jaká je situace a zřejmě tam s ní byl i manžel a tvrdily že ty vystřelí byli poté co se odsud policisté vrátily. Měli i nakreslenou mapku restaurace a ukazovali, jak to probíhalo.
Tady je odkaz: http://play.iprima.cz/krimi-zpravy/krimi-zpravy-2722015

ace curly

Příspěvek#176 » pát 27. úno 2015, 23:41

Pro mě to nic nemění, je mi absolutně jedno proč je policie v takovém bordelu a kdo za to může. Nestačí, že si ten neproduktivní moloch platím a ještě se mám zaobírat jejich provozními problémy ? Zajímájí je snad naše problémy ? Uvědomuje si někdo kolik jich máme na hřbetě oproti jiným zemím ? A znovu se opakuji, že mě vůbec nezajímá, proč máme víc generálů než pěšáků. Já chci vidět výsledky a ne okecávání.

Georg

Příspěvek#177 » pát 27. úno 2015, 23:45

A co tedy uděláš pro změnu ? Nebo to budeš jen komentovat z tepla domova, jako ostatní chytráci ?

ace curly

Příspěvek#178 » pát 27. úno 2015, 23:54

Ne, komentuju to z tepla práce, kde vydělávám na jejich platy. Co bych měl změnit ? To je jejich práce, ne ? Nebo bych měl chodit s nimi po ulici ať neriskují svoje drahocené životy, ale můj bezcenný ?

Carloss

Příspěvek#179 » pát 27. úno 2015, 23:59

Když se Ti to nelíbí, můžeš jít platit daně tam, kde je využijí lépe. Nebo kduž seš natolik dobrej, tak bys jim mohl jít radit, nebo dokonce jim velet.. A budeš taky placenej z daní poplatníků... Jen tak mimochodem: Poldi taky platěj daně... Stejně, jako kdokoli jiný.

Ten doktor je taky pěknej matlal... Nejdřív vydá kladný posudek a pak vykládá, že rozhodnutím policie byl neplatný a tím pádem neplatný ZP... Asi neví, jak probíhá správní řízení... Abych to popsal: 1. Žadatel si zašel k dochtorovi, 2. ten mu vydal kladný posudek. 3. Žadatel zažádal o prodloužení. 4. Poldi nezjistily dotazy pravomocné rozhodnutí, které by znamenalo ztrátu spolehlivosti ani bezúhonnosti, takže 5. v souladu se zákonem vydali kladné rozhodnutí o prodloužení ZP. 6. Než si žadatel vyzvedl nový ZP - stávající je stále v platnosti - 7. poldi "dostali poznatky" (od koho asi) a vyžádali si opakovanou zdravotní prohlídku od žadatele (kdo jiný by ji měl doložit, než žadatel), zřejmě ho obeslali dopisem. A teď: 7. Žadatel pojal pochybnost (stále má platný ZP). 8. Z problémů se ZP viní blízské a společnost. 9. Pomsta...

Pan dochtor si neuvědomuje, že do rozhodnutí správního orgánu, nikoli co si myslí lékař, je ZP v platnosti. Evidentně se snaží shodit vinu (nebo její část) ze sebe...

ace curly

Příspěvek#180 » sob 28. úno 2015, 00:32

To jsi opravdu myslel vážně ? To víš,že se mi to nelíbí, tobě ano ? To s těma daněma snad nemá cenu komentovat, to už snad nejde ani o vtip, to jsi přestřelil. Tady žiji, tady pracuji, tady platím, tak tady chci i odpovídající protislužbu. Nebo chci tak moc ? Když tě někdo donutí si něco zaplatit a pak to nedostaneš, akorát kecy, že to tak vlastně má být a je to O.K., tak budeš spokojený ? Ne, budeš chtít náhradu a příště zvolíš jinak. Jenže tady šlo o lidské životy a tady žádná náhrada není. A argument, že když se mi to nelíbí,tak můžu odejít ? To jsme kde ? Jako drž hubu a plať ? Bohužel jejich přístup přesně odpovídá tomu, že si vybrat nemůžeme.

Zpět na