CZ 75 SP-01 Shadow

pajapety

Příspěvek#256 » stř 17. čer 2015, 11:22

Mno. Ale pak se se zakecas a najednou zjistis, ze si nejsi uplne jisty, zda je ve vsech opravdu 15. Nebo jsi jako ja a mas tendenci si naplneni zasobniku kontrolovat nekolikrat prubezne behem zavodu. No a jedes pokazdy nanovo... :D Kdyz mas navrtany dirky, tak to zjistis pouhym pohledem. Proto to resim.

KarlosP

Příspěvek#257 » stř 17. čer 2015, 17:49

Taky kontroluju. Vezmu si do ruky 3 náboje a projedu všechny zásobníky. Doplním, cítím že mám plno, bez toho abych se na zásobník díval. Kecat můžu pořád. Ale já jsem na ty hmatový vjemy, někdo je spíš na koukání. :)

Chip

Příspěvek#258 » stř 17. čer 2015, 18:38

Kontroluju vzdycky trikrát... Poprvé při plnění, podruhé při brifingu a pak na stage pri nabijeni so jeste zkontroluju vsechny zasobniky...

pajapety

Příspěvek#259 » ned 21. čer 2015, 19:20

Tak uz jsem to vykoumal. Napaskoval jsem 15 naboju a zkrze diru na 18ty naboj si poznacil polohu na podavaci. Pak jsem rozebral zasobnik a oznacene misto vycistil a zakapnul barevnym lakem. Vysledek naprosto splnuje me ocekavani, viz foto.
IMG_20150621_165649_1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

pajapety

Příspěvek#260 » ned 21. čer 2015, 19:22

Prace na 5 minut a ted muzu kontrolovat spravny pocet naboju v zasobniku pouhym pohledem :)

Gwynbleidd

Příspěvek#261 » čtv 25. čer 2015, 17:49

Zdravím členy tohoto fóra, máte někdo zkušenost a porovnání těchto čtyř zbraní (CZ 75 SP-01, CZ 75 SP-01 SHADOW, CZ 75 SP-01 SHADOW LINE, CZ 75 COMPACT SHADOW LINE)? Jsem začínající střelec a chtěl bych nějakou pistoli na LOS a IPSC, v případě compactu i s možností případného nošení.
Chtěl jsem se zeptat jestli je u LOS a IPSC významný rozdíl v přesnosti mezi standardní velikostí a compactem, hlavní bude asi délka záměrné a hmotnost přední části zbraně kvůli zdvihu. U zkoušek byla klasika CZ75 a comapact, nevím čím to bylo, ale mně přišel paradoxně při mé nezkušenosti přesnější compact. Jak velký rozdíl je při nošení zbraně, obě zbraně mi přijdou na skryté nošení docela macci, ani hmotnostně jsem v nich velký rozdíl neviděl.
Dále pak jaký je rozdíl mezi SP-01 klasikou, Shadow a Shadow line? Jiné mířidla a střenky ... jsou mi jasné, ale například jestli je výrazný rozdíl v bezpečnosti a chodu spouště u pistole s a bez blokace? Kvalita zpravování ...? Má CZ 75 SP-01 SHADOW LINE blokaci úderníku? Na stránkách CZ UB jsou nějak zmatené informace. Například pokud jsou mezi CZ 75 SP-01 a CZ 75 SP-01 SHADOW rozdíl jen mířidla a blokace není lepší koupit klasiku a za ušetřené peníze koupit stavitelná mířidla od pana Zendla a v případě, že je ta blokace pro přestnost tak naprd, ji z toho nechat nějak vyhodit u puškaře?

Obrázek

CZ 75 SP-01, CZ 75 SP-01 SHADOW, CZ 75 SP-01 SHADOW LINE, CZ 75 COMPACT SHADOW LINE - kterou by jste volili vy?

Michalll

Příspěvek#262 » čtv 25. čer 2015, 21:01

takže po pořádku (ber to jako můj subjektivní pohled):
- přesnost, větší (delší) hlaveň je přesnější
- SP 01, CZ 75B na skryté nošení nosí jen masochista, velké a těžké
- IMHO celá řada Shadow line je jen marketingový tah, jediná volba je originál SP 01 Shadow a ideálně mít známeho v CZUB, aby ti tu zbraň "vybral"
- chod spouště bez blokace je samozřejmě hladší, SP 01 Shadow je v základu bez blokace, je dobré předělat na SA spoušť - má kratší chod spouště, ale na IPSC to asi není to pravé, na mířenou naopak skoro nutnost

- sám vlastním SP 01 Shadow, předělanou na SA režim, takže nepíšu sebrané informace od někoho, ale jsou to moje vlastní poznatky

Chip

Příspěvek#263 » čtv 25. čer 2015, 22:41

Pokud si necháš na Shadow udělat SA spoušť, nebudeš moci střílet divizi production a budeš se muset přesunout do divize standart. Shadow je díky prodlouženému rámu a silnějsí hlavni výrazně težší na předek, takže se při střelbě chová klidněji a díky delšímu vedení závěru i delší a silnější hlavni ma předpoklady k presnejší střelbě a delší životnosti. Je to prostě velká těžká sportovní pistole, nepříliš vhodná k dennímu nošení. Ps. Vyhození blokace úderníku je čistě teoreticky, nedovolená úprava pro sport, protože v pravidlech IPSC a asi i LOS jsou zakázané úpravy snižující bezpečnost zbraně. Nikdo to ale nezjistí, protože zbraň ti při přejímce, která se stejně dělá jen na těch největších závodech, nikdo nerozebere. Maximálně ti změří odpor spoušti(production), nebo strčí zbraň do krabičky.( standart) :-)

Gwynbleidd

Příspěvek#264 » čtv 25. čer 2015, 23:12

Díky za odpovědi, takže jak jsem předpokládal CZ 75 SP-01 Shadow je jasná volba, kdybych si pak chtěl pořídit něco na nošení tak asi nějakého miniaturního Glocka nebo tak z druhé ruky.
Ještě se chci zeptat jestli je lepší vybírat v případě podnikovek v Praze nebo UB? Platí se za instalaci světlovodného hledí, nebo je při koupi nové zbraně jen za cenu dílu? Na kolik přijde výstražník a nemůže dělat nějaké komplikace při podávání/vyhazování nábojnice?

Michalll

Příspěvek#265 » pát 26. čer 2015, 05:58

Je úplně jedno, kde si zbraň vybereš, myslím, že platíš jen cenu dílu, ale neodpočítají ti ten starý díl, bacha na to, zaplatíš to co máš plus nové věci. Tak to alespoň platil kámoš, když chtěl na Shadow jiné střenky, tak mu přibalili ty originál a nainstalovali ty co chtěl, ale zaplatil ty co byly i nové, zvláštní přístup.
Ten výstražník asi ničemu bránit nebude, když to konstruktér takto navrhnul, jen nevím, jestli se vůbec dělá Shadow ve verzi s výstražníkem a za druhé, proč taky ? Na osobní nošení to mít nebudeš a na závodech stejně po povelu vybít, vyhazuješ zásobák a ukazuješ komoru rozhodčímu + rána jistoty, takže nějak nevidím smysl. Nevím jak u vás, ale u nás se smíš pohybovat po střelnici se zbraní v nenabitém stavu.

Chip

Příspěvek#266 » pát 26. čer 2015, 07:33

Shadow má už v základu světlovodnou mouchu, sportovní hledí Nowak a třetí zásobník. ( Na některé stage budeš stejně potrebovat čtyři a mimo to, zásobníky jsou věc co nejvíc odchází. Takže stejně časem dokoupíš další a staré si necháš na trenink. Výstražník je podle mě zbytečnost, mluvím z pohledu člověka, co pracuje 12 let jako střelecký instruktor u PČR. Ať vezmeš jakoukoliv zbraň do ruky, tak si ji napřed zkontroluješ a pak uvedeš do požadovaného stavu, ať s nábojem v komoře, nebo jen se zasunutým zásobníkem. Nosit bys měl pořád stejně, at tak či tak, pak budeš vždy vědět v jakém stavu je zbraň. Drobnou pomůckou ti může být u ČZ vnější kohout. Když budeš vypouštět jen na ozub (mimo závod, tam to nejde) a po vybití a kontrole vždy dávat ránu jistoty, budeš vědět, že jak je kohout na ozubu, máš nabito...:-) ve sportu je to ještě jednodušší. Po střelnici chodíš s prazdnou zbraní na opasku, na stage uvedeš zbraň do požadovaného stavu a po dostřílení opět vybiješ a uložíš. To vše na pokyn rozhodčího. Tak na co výstražník? :-)

Gwynbleidd

Příspěvek#267 » ned 28. čer 2015, 19:09

To je vlastně pravda. A sand poslední ozázka, dá se vybrat barva světlovodného hledí, nebo je k mání jen červené a pak jedině vyměnit svépomocí vlákna za jiné?

a2190092

Příspěvek#268 » ned 28. čer 2015, 19:48

perito

Příspěvek#269 » pon 28. zář 2015, 20:36

Dobrý den všem na fóru. Jsem úplný začátečník. Nezdá se mi chod závěru na mém novém oranžovém stínu... Ještě nestřílená zbraň, jen vyndaná: závěr při pohybu dopředu (rozborce) v jednom místě/možná ve dvou místech své dráhy jde dost ztuha. Je to podle vás normální? Vůle při složené zbrani žádné. Při nabíjení jde krásně zlehka... Děkuji vám za odpovědi. Petr

Albert

Příspěvek#270 » pon 28. zář 2015, 21:56

Dělá to při nataženém kohoutku, je to normální. Připadně tam může drhnout nárazník (buffer). Nic to není.

Zpět na