Koupě plastové pistole
Glock a spol.
- Farock
- Farock
- Bohuliby
- johnnyjak
- Farock
Příspěvek#9 » pát 17. črc 2015, 04:29
No jsem zvyklí SA/DA ale nebráním se ani přimoběžnému jde asi jen o zvyk sice z toho mám menší strach protože jsem ještě nic takového neměl myslím strach aby to samo mespustilo ale to by samozřejmě nemělo. Tak nějak sem chtěl aby mi sem psali své zkušenosti s plasťáky a já bych si to podle recenzí a podle toho jak se mi líbí udělal menší širší výběr a pak si je šel postupně osahat popřípadě vyzkoušel. Hodně brouzdám po netu a o těch co bych asi chtěl se snažím něco přečíst ale nikde se pistole vyloženě nehati tím že by psali že je to "šmejd“.
- Xerxes
Příspěvek#10 » pát 17. črc 2015, 07:25
Farock: první zbraň jsem měl CZ75 s SA/DA a nedal jsem na tento mechanizmus dopustit. Pak jsem si koupil na nošení Walthera PPS s přímoběžným úderníkem. Pravda je to jiný, ale rychle si na to zvykneš, takže bych se toho nebál a o bezpečnost taky ne.
Za sebe můžu doporučit:
Walther PPS, malá pistolka na skryté nošení. Přes svoji velikost je přesná a zpracování je na úrovni. Nevýhodou jsou dražší komponenty, jako další zásobník apod. Ale je to jedna z mála malých pistolí s railem pro uchycení např. baterky. Má tu samostatné vlákno, doporučuju si ho pročíst.
Steyr M9-A1. Přes netradiční až bizardní vzhled se z ní střílí hodně dobře. Ale z té jsem toho moc nevystřelil, +- 500 kousků, takže na nějakou větší recenzi by to chtělo někoho povolanějšího.
A sám teď dost vážně uvažuju nad GP K100 s tím, že bych svou milovanou CZ75 už odložil jen do vytríny na výstavku. GP je v SA/DA ale chystají do sériové výroby už i verzi s přímoběžným úderníkem.
Za sebe můžu doporučit:
Walther PPS, malá pistolka na skryté nošení. Přes svoji velikost je přesná a zpracování je na úrovni. Nevýhodou jsou dražší komponenty, jako další zásobník apod. Ale je to jedna z mála malých pistolí s railem pro uchycení např. baterky. Má tu samostatné vlákno, doporučuju si ho pročíst.
Steyr M9-A1. Přes netradiční až bizardní vzhled se z ní střílí hodně dobře. Ale z té jsem toho moc nevystřelil, +- 500 kousků, takže na nějakou větší recenzi by to chtělo někoho povolanějšího.
A sám teď dost vážně uvažuju nad GP K100 s tím, že bych svou milovanou CZ75 už odložil jen do vytríny na výstavku. GP je v SA/DA ale chystají do sériové výroby už i verzi s přímoběžným úderníkem.
- Bender01
Příspěvek#11 » pát 17. črc 2015, 07:33
Steyr je určitě velmi dobrá volba v jedné US recenzi ho označili jako "Glock perfected". Opravdu výborná je spoušť, i celková ergonomie, když jsem ho vyzkoušel tak jsem se ke Glocku už nevrátil. Sám teď koukám po nějakém subcompactu a pravděpodobně to bude Sig Sauer P290RS. Steyr bohužel nic menšího než S9 nedělá.
- MM
Příspěvek#13 » pát 17. črc 2015, 08:58
@Farock - napisem ti z toho pohladu ze mna z pistoli ma zaujimaju len tie velke tazke a hlavne 'plastove'.
SW MP9 - super ergnomia, spust tazka 'akurat na to aby mi nevadila ze je bez poistky. Bude na zraze tak ak tam budes, mozes vyskusat. Predaval som ju, ale priznam sa ze som rad ze ju chce kamarat a zatial u mna zostava - casom ju asi znovu kupim ako 5" verziu, ci uz normal alebo pro. Potom co som ju po 3 mesiacoch pauzy vytiahol som bol prekvapeny ako mi sedi. Velky a dost tazky kus - ja mam take rad
.
Walther PPQ - fajn, spust jemnejsia, pri mierenej na 25m som s nou bol presnejsi nez so SWckom ale nesedi mi. Jednak mam pocit ze kope viacej nez to M&Pcko (je lahsia), jednak ma nejako inak tazisko. Nie som ziadny odbornik, mam ale pocit ze to M&Pcko je tazsie na predok a rozhodne sa rychlejsie vyrovnava pre opakovany vystrel. PPQ je lahsie a subtilnejsie - ide vzdy o necely cm rozdielu v danom smere ale je to citit. Pre mna by bolo zaujimave este PPXko - to je o cosi vacsie a tazsie nez PPQ, ale zatial som z neho nestrielal.
Co HKcka ? Sice drahsie, ale zase 'no compromise'
. Sledujuc diskusie v susednych vlaknach som zvedavy na zraz - mal som v ruke len stare USPcko ale to sedelo perfektne.
A ako pise Xerxes - Grand Power by mal na jesen vypustit striker fired Q100ku - na tu si brusim zuby.
SW MP9 - super ergnomia, spust tazka 'akurat na to aby mi nevadila ze je bez poistky. Bude na zraze tak ak tam budes, mozes vyskusat. Predaval som ju, ale priznam sa ze som rad ze ju chce kamarat a zatial u mna zostava - casom ju asi znovu kupim ako 5" verziu, ci uz normal alebo pro. Potom co som ju po 3 mesiacoch pauzy vytiahol som bol prekvapeny ako mi sedi. Velky a dost tazky kus - ja mam take rad

Walther PPQ - fajn, spust jemnejsia, pri mierenej na 25m som s nou bol presnejsi nez so SWckom ale nesedi mi. Jednak mam pocit ze kope viacej nez to M&Pcko (je lahsia), jednak ma nejako inak tazisko. Nie som ziadny odbornik, mam ale pocit ze to M&Pcko je tazsie na predok a rozhodne sa rychlejsie vyrovnava pre opakovany vystrel. PPQ je lahsie a subtilnejsie - ide vzdy o necely cm rozdielu v danom smere ale je to citit. Pre mna by bolo zaujimave este PPXko - to je o cosi vacsie a tazsie nez PPQ, ale zatial som z neho nestrielal.
Co HKcka ? Sice drahsie, ale zase 'no compromise'

A ako pise Xerxes - Grand Power by mal na jesen vypustit striker fired Q100ku - na tu si brusim zuby.
- seton
Příspěvek#14 » pát 17. črc 2015, 10:23
Ahoj, no já mám GP P1 a tak trochu lituji, že jsem nešel do P11
http://grandpower.eu/sk/kategoria-16-clanok-23-detail-p11-#ad-image-4
ten je s menším zásobníkem na 12 Lugru, P11 má jen standartní zásobník a stejnou hlaveň.
Padne to krásně do ruky, jestli chceš pujdem zastřílet a uvidíš.
Tonda
http://grandpower.eu/sk/kategoria-16-clanok-23-detail-p11-#ad-image-4
ten je s menším zásobníkem na 12 Lugru, P11 má jen standartní zásobník a stejnou hlaveň.
Padne to krásně do ruky, jestli chceš pujdem zastřílet a uvidíš.
Tonda
- Farock
Příspěvek#15 » pát 17. črc 2015, 12:08
Marinakus: tak samozřejmě váha, vyzkoušet něco nového a prostě si myslím že by mi v mé zbírce neměla chybět
Chtěl bych ji i na nošení ale zase nechci vyloženě kabelkovou zbraň jako že malého Cvrčeka.Ale určitě si všechny vámi nabízené zbraně prohlídnu a zkusím se něco dočíst popřípadě podívat na video a co půjde na kramech osahat.
Odkud jsi Tondo?Já Roudnice nad Labem víceméně.

Chtěl bych ji i na nošení ale zase nechci vyloženě kabelkovou zbraň jako že malého Cvrčeka.Ale určitě si všechny vámi nabízené zbraně prohlídnu a zkusím se něco dočíst popřípadě podívat na video a co půjde na kramech osahat.
Odkud jsi Tondo?Já Roudnice nad Labem víceméně.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí