Kde nelze nosit zbraň
- graver
Příspěvek#331 » pon 5. říj 2015, 07:17
Ano, už se to tu řešilo mockrát. A já to vidím tak, že škrtlou pistolkou vyjadřuje vlastník nebo nájemce prostor nesouhlas s tím, abys tam zbraň měl. Samozřejmě uvítám, když vysvětlíš, co to tedy znamená (co to podle tebe neznamená, už víme) a dáš odkaz na nějaký provozní řád, který to vyjadřuje. Pak to bude jasné, protože budu vědět, jak to myslí ta banka.
Ano, pokud v hospodě nepiješ alkohol, můžeš nosit. Příště se tedy vyjadřuj srozumitelněji - doslova jsi napsal "chlastat jako dobytek", z čehož jsem usoudil, že tam sice nechlastáš jako dobytek, nýbrž "decentně degustuješ vybrané lihoviny".
O tom, že bych zpochybňoval modelovou situaci či zdůrazňoval blabla, nic nevím.
Pokud jde o citace, necitoval jsem předchozí příspěvek, nýbrž jeho části, aby bylo jasné, na co reaguju. Takže ocením, když si opravdu nebudeš na nic hrát a necháš dělat svou práci admina.
Ano, pokud v hospodě nepiješ alkohol, můžeš nosit. Příště se tedy vyjadřuj srozumitelněji - doslova jsi napsal "chlastat jako dobytek", z čehož jsem usoudil, že tam sice nechlastáš jako dobytek, nýbrž "decentně degustuješ vybrané lihoviny".
O tom, že bych zpochybňoval modelovou situaci či zdůrazňoval blabla, nic nevím.
Pokud jde o citace, necitoval jsem předchozí příspěvek, nýbrž jeho části, aby bylo jasné, na co reaguju. Takže ocením, když si opravdu nebudeš na nic hrát a necháš dělat svou práci admina.
- Gorgon
Příspěvek#332 » pon 5. říj 2015, 07:24
Vůbec jsi nepochopil o co mi jde a rozčiluješ se, je to škoda ale taky off-topik se tady o tom hádat. Na tomhle foru patříš všeobecně k těm, jejichž názor mi zpravidla přišel rozumný, a proto přisuzuju tuto roztržku nedorozumění. Nechme tedy toho. Pokud by ti na tom záleželo, rád ti vysvětlím co jsem jak myslel přes SZ.
- Gorgon
Příspěvek#334 » pon 5. říj 2015, 08:21
Nejlepší na tom je že to co to znamená si můžeš interpretovat jak se ti zlíbí, protože nikde neexistuje číselník a významy piktogramů.
K filosofické úvaze předkládám otázku co znamená piktogram s přeškrtnutým mobilem (a jak už tu milionkrát zaznělo - necháš mobil ležet na chodníku než tam vlezeš, nebo ho necháš doma v trezoru?)
K tvé otázce, pokud tam nechceš osoby se zbraní tak tam dej ceduli Gun Free zone nebo nápis vstup se zbraní zakázán a je vymalováno ne? Pak už je to jak píše Graver na tom jestli já jako ozbrojený člověk budu nebo nebudu respektovat přání majitele, což je naprosto odlišná diskuse.
K filosofické úvaze předkládám otázku co znamená piktogram s přeškrtnutým mobilem (a jak už tu milionkrát zaznělo - necháš mobil ležet na chodníku než tam vlezeš, nebo ho necháš doma v trezoru?)
K tvé otázce, pokud tam nechceš osoby se zbraní tak tam dej ceduli Gun Free zone nebo nápis vstup se zbraní zakázán a je vymalováno ne? Pak už je to jak píše Graver na tom jestli já jako ozbrojený člověk budu nebo nebudu respektovat přání majitele, což je naprosto odlišná diskuse.
- Carloss
Příspěvek#335 » pon 5. říj 2015, 08:23
Vlastník má sice svá práva, ale i své povinnosti. Zejména v případě, že hodlá poskytovat veřejnou službu. Vyjádřit tedy to, že tam nechce lidi se zbraní za pasem může stejně, jako vyjádřit, že tam nechce bílý, nebo lidi v modrých slipech, a to tak, že tu službu nabízet nebude.
- Gorgon
Příspěvek#336 » pon 5. říj 2015, 08:26
Samozřejmě, ovšem vlastník ví hovno jestli já jsem nebo nejsem ozbrojen a zjistit to ani nemůže, takže je to pro můj vnitřní pocit zda respektuji či nerespektuji přání majitele.
Piktogram ovšem neznamená vůbec nic právě proto že není zřejmé co si vlastník přeje. Nemít? Nepoužívat?
První nemůže zjistit a druhý je dáno zákonem, takže tak jako tak je cedulka zcela redundantní.
EDIT: Ovšem můžeš si do hospody dát rám a pak svlíkat každýho druhýho protože má větší přezky na botách nebo masivnější přezku na opasku jestli se ti do toho chce, na to ve svý hospodě máš právo;)
(ovšem zákazníci tě s prohlídkou pošlou někam a pudou ke konkurenci;))
Piktogram ovšem neznamená vůbec nic právě proto že není zřejmé co si vlastník přeje. Nemít? Nepoužívat?
První nemůže zjistit a druhý je dáno zákonem, takže tak jako tak je cedulka zcela redundantní.
EDIT: Ovšem můžeš si do hospody dát rám a pak svlíkat každýho druhýho protože má větší přezky na botách nebo masivnější přezku na opasku jestli se ti do toho chce, na to ve svý hospodě máš právo;)
(ovšem zákazníci tě s prohlídkou pošlou někam a pudou ke konkurenci;))
- wigum
Příspěvek#337 » pon 5. říj 2015, 10:13
sided píše:1) jste těžce mimo téma
2) něco mi našeptává že někteří jedinci se brzy půjdou dohadovat jinam
No nevím, zda až tak těžce mimo. Šlo tu taky o dotaz, zda když budu se zbraní třeba v bance a nějakej idiot ji přepadne a já ho zneškodním, zda mě někdo bude popotahovat, za to, že jsem měl v bance zbraň.
Na to bych odpověděl, že teda banka není obsažena ve výčtu míst kam se zbraň nosit nesmí (soudy, vládní úřady,apod).
Takže nehrozí žádný zákoný postih.
K té druhé části o významu piktogramu, jen toliko:
Občanský, tak obchodní zákoník dává soukromým subjektům možnost upravit si některé typy právních vztahů tak, jak jim to vyhovuje. Jinými slovy - předpisy závazkového práva se řídíme v takových případech a právních vztazích, které smlouva neřeší. Obecně platí, že v závazkovém právu ( dává soukr. subjektům možnost upravit si mezi sebou právní vztahy) má smlouva přednost před zákonem. Samozřejmě ne ve 100% případů, od některých ustanovení zákona se odchýlit nelze.
Osobně se kloním k názoru, že nálepka na dveřích je součástí smluvního ujednání mezi majitelem ( provozovatelem ) objektu a osobou vstupující do objektu. Jedná se tedy o zákaz, který ale není podepřený jakoukoliv sankcí. Tzn. že zbraň sice např. do obchodu, banky,apod. nosit nesmím, pokud ale zákaz poruším, nehrozí za to jakýkoliv postih, mimo toho, že mě maximálně řeknou, že u nich ve zlatnictví si ten diamant prostě nekoupím a slušně mě požádají,abych opustil provozovnu.
Za mě vše. Jestli to tedy tady nemá co dělat, prosím o přesun. Díky
přesunuto
- Gorgon
Příspěvek#338 » pon 5. říj 2015, 12:12
Tady Wigum navzdory svému nicku (hehe) má velmi validní názor a jeho argumentace má svou logiku. Nicméně se nedomnívám že nálepka na dveřích odpovídá smlouvě, právě proto že vůbec není definováno co má znamenat - ustanovení ve smlouvě kde si to každý může vysvětlit po svém je taky k ničemu.
Jinam se půjdeme dohadovat rádi, pokud bude na to správný topic:)
Jinam se půjdeme dohadovat rádi, pokud bude na to správný topic:)
- graver
- Wotikotas
Příspěvek#344 » pon 5. říj 2015, 20:23
Mě už dráždí samotná debata o té pitomé samolepce. Abych ji odkázal do patřičných mezí, používám analogii s ostatními samolepkami: přeškrtnutá zmrzlina - nevstupujte a nežerte tady zmrzlinu, jelikož vám z toho kape na zem, nikomu nevadí, když vstoupíte s mrazícím boxem se zmrzlinou. To samé kolečkové brusle nebo telefon. Ta samolepka je v podstatě zbytečná, jelikož místa, kde jí nějaký blboun vylepil, rozhodně nejsou místa, kde zbraň můžu nosit viditelně a střílet z ní podle zvlášního právního předpisu. Tím pro mě samolepka končí.
- Marcurba
Příspěvek#345 » pon 5. říj 2015, 22:30
Samolepka jasne rika zakaz pouzivani...volani telefonem, jizda na koleckovych bruslich, piti napoju a pouzivani zbrane. Pokud si tam neda dodatkovou cedulku zakaz vstupu, nevidim v tom mediny problem...tu maji treba nektera kasina v centru Prahy-zcela jasne a konkretne vysvetleny zakaz v objektu...cimz pro me samolepka taky konci, protoze i kdyby to byl nastokrat zakaz dychani, tak dokud mi nekdo nevrazi spunty do nosu a nezalepi hubu, tak se nadechnu vzdycky...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí