Kde nelze nosit zbraň

Carloss

Příspěvek#406 » pát 9. říj 2015, 11:49

Mikky, nepleť do toho ale objekty, kam nemá veřejnost přístup. Tam je to vcelku jasné s tím souhlasem. Ovžem právě i v soukromých objektech, kam má veřejnost přístup jsou ta pravidla kapku jiná. A to jsem tu už psal. Je to podobné, jako domů si klidně mohu nepustit třeba plešatého, ale do hospody, nebo do obchodu ho kvůli tomu nepustit nelze.

mikky

Příspěvek#407 » pát 9. říj 2015, 11:57

Psal jsem v první řadě o zásadách slušné a zdvořilé společnosti. A jednou ze zásad takové společnosti je respekt k soukromému vlastnictví. Vynucovat si někam přístup proti vůli majitele s odkazem na jakousi "veřejnou přístupnost" objektu je poněkud...trapné. Pak bysme se my, slušní a zákonadbalí ozbrojení občané, chovali stejně absurdně, jako zapšklý, kyselý a agresívní matky s dětma, který mají na svědomí třeba tohle: http://zpravy.idnes.cz/diskriminace-det ... domaci_mlb

Carloss

Příspěvek#408 » pát 9. říj 2015, 12:29

Což pochopitelně platí i obráceně. ;-) Ozbrojená společnost je zdvožilá společnost. Robert Heinlein - spisovatel. ;-) Zrovnatak úcta k právu jedince na obranu. ;-)

mikky

Příspěvek#409 » pát 9. říj 2015, 12:34

Jistě, ale není nutné své právo na obranu hystericky obhajovat s agresivitou směrovanou k těm, kdo toto právo zpochybňují. Mnohem jednodušší a zdvořilejší je tyto jedince prostě ignorovat, protože oni vás přeci nijak nenutí k tomu se svého práva na obranu vzdát ;)

Říkám to v tomhle vlákně už asi po třetí - no guns, no money. :)

Carloss

Příspěvek#410 » pát 9. říj 2015, 12:52

Tak o tom tu nepsal nikdo, hystericky se domáhat svých práv... A obrácene neplatí nic jiného. Spíš je to o tom, že kdyby si někdo dovolil mé právo nezákonně omezovat, tak dělat na hlavu si fakt nechat nehodlám.

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#411 » pát 9. říj 2015, 19:52

Marcurba píše:coffee a co když moje svoboda začíná tam, kde končí tvoje svoboda? A moje svoboda je svobodně nosit zbraň tak jak mi to zákon umožňuje a podle všech předpisů spjatých s nošením zbraně...o tohle mě ty připravit nemůžeš. A pokud jsi majitel obchodního centra, tak se stejně válíš na Bahamách s Koženým, takže jestli ti tam vlezu se zbraní (samozřejmě podle zákona skrytou) je tobě úplně u prdele, stejně jako kdyby ti ten obchoďák někdo poslal do luftu, protože ho máš pojištěný...Výčet míst, kde je zbraň zakázána je jasně stanoven zákonem. Pokud přijdu k tobě domů, to je očividně něco jiného a tam bych tvou svobodu v tomto smyslu ohrozil, to je pravda...ale do obchoďáku se zbraní? Kdo to pozná, kdo to prokáže a kdo mě vyhodí? Cedulka na dveřích? Jenom dodávám, že nenosím... :)

Neboj, obchoďáky to stejně mají většinou špatně, protože zakazují vnášet zbraně. X-krát jsem se dotazoval jejich právníků při domlouvání smluv a připomínkování podmínek, jestli vůbec tuší, co tam mají napsané a znají definici zbraně. Co myslíš? :roll: Pochopení problému většinou nulové a závěr - přece to nebudeme měnit - takže jejich problém, že je to nevymahatelné.

Jinak doporučuju neomezovat se jen na zákon o zbraních, ono těch právních předpisů řešících vztahy mezi osobami je více. Svět není černobílý.

Rough boy

Příspěvek#412 » sob 10. říj 2015, 10:21

Tak na tomhle se shodneme. Těch právních předpisů je spousta a pokud je člověk všechny do detailu zná, tak se mu říká myslím "dobrý právník" nebo tak nějak :)
Samozřejmě řečeno s nadsázkou, znám lidi, co mají přehled daleko větší, než někteří právníci. Já , pokud si nejsem jistý, tak se zeptám. A to jsem ostatně již psal v tomto tématu o pár stran zpět, kdy se tu rozvířily dohady o vstupu se střelnou zbraní do nákupního centra na Chodově. Jako obyčejný člověk jsem se jich slušně zeptal a dostal jsem slušnou odpověď - zákaz vnášení zbraní (nebo tak nějak) sice v návštěvním řádu zakotveno mají, ale mailem jsem dostal odpověď, že tam se skrytě nošenou zbraní nebudu mít problém. Neřešil jsem, že podle bla bla bla na to nemají právo, řešil jsem to, že až třeba zapípám v rámech, tak nebudu muset nic moc vysvětlovat. A tady třeba konkrétně vím, že na to nahlížejí "střízlivě", nechtějí mne ze svého rozhodnutí připravovat o mé právo a proto jim tam rád udělám útratu. Pokud mě někde nebudou chtít, tak tam nepolezu. V bance mi s vnášenou, skrytě nošenou zbraní taktéž nedělají problém. Na pobočce jsem se přeptal, zda mají problém s tím, pokud jim tam přijde legálně ozbrojený slušný zákazník. Odpověď zněla - nemají. Pokud by měli, změním banku a dám vydělat jiné, které to nevadí. Je to všechno o prachsprostém lidském přístupu, z obou stran.

Carloss

Příspěvek#413 » sob 10. říj 2015, 10:41

Je to fajn, ale... Ale dokud nedojde na lámání chleba. Aneb dokud se něco nestane. Pak se začnou zkoumat předpisy, oprávněnost - zákonnost různých ustanovení atd. atp. Pak jde lidský přístup stranou a nastoupí právníci.

Rough boy

Příspěvek#414 » sob 10. říj 2015, 11:06

Určitě. Neznalost neomlouvá. Proto si člověk musí rozmyslet co dělá, co tím získá a co může ztratit. Kdysi jsem se jen o vlásek vyhnul tomuto incidentu, cituji ze stránek kriminalistika.eu:
Střelba při loupežích v bankách, poštách a ve směnárnách není ojedinělá. Tak například 18. ledna 2001 byla přepadena pobočka Investiční a poštovní banky v Tuklatské ulici v Praze 10. Při útěku s kořistí 60.000,- kč lupič postřelil dva klienty banky - muže a ženu. Padesátiletý muž, zasažený do hrudníku, při převozu do nemocnice zemřel.

Tenkrát jsem byl na této pobočce půl hodiny před incidentem. Dobře mi z toho nebylo. Soused šel hodinu po mě a prožil si to s držkou na podlaze. Hodně špatně to rozdýchával. Chci mít pocit, že v podobné situaci budu mít o něco málo větší šanci. Netvrdím, že bych to tam "ty voe jako na pohodu s kvérem vyřešil, voe", to tedy rozhodně ne! Jen mít větší pocit bezpečí. Byť možná falešný, ale to se dá s určitostí tvrdit až po zažití podobného "dobrodrůža" :| A za ten mi to teda stojí. A při případném lámání chleba jsem ochoten nést případný trest.

cipis

Příspěvek#415 » sob 10. říj 2015, 21:31

V tomhle konkrétním lámání chleba by ti spíše pomohl kevlar či dyneema :) A to, pokud vím, snad nikde zakázané nosit nemají :D

franta599

Příspěvek#416 » sob 10. říj 2015, 21:43

neresit kde se smi a nesmí pokud tam neni bezpečnostní ram a nebudou mi šacovat tak ji mam a kašlu jim na nejaky cedulky a zákazy ty majitel objektu muže s prominutim nekam strčit zachranovat mě nebude až mi nejaky magor bude ohrožovat radsi budu vysvětlovat na policii proč jsem mel zbran tam kde jsem nemel mit než abych ležel v kabici takže nosím všude ze zkušenosti mi nepustili jenom na Soud v Plzni a u nas slunička v praci na to maj taky alergii no ... :roll:

wigum

Příspěvek#417 » sob 10. říj 2015, 22:01

Nic na PČR vysvětlovat nebudeš. Už jsem to tu psal, nehrozí žádný právní postih. Maximálně tě majitel může slušně vyzvat k opuštění provozovny a neposkytnout ti šanci u něj utratit nějaký prachy.Tím to hasne.
Něco jiného by to bylo v případě toho soudu nebo nějakého střeženého objektu,ale o tom myslím tahle debata není.

radimnet

Příspěvek#418 » čtv 15. říj 2015, 18:32

Já to neřeším chodím všude. Nikdo neví co mám u sebe ani lidé co mě znají :)teda většina a ti co ví tak jim to nevadí :) ale těch je jen pár.

E-Wiz

Příspěvek#419 » sob 28. lis 2015, 19:37

Zdravim vsechny,

tento tyden jsem se stal hrdym majitelem CZ 75 SP-01 Shadow a samozrejme ji nosim. Kazdou nedeli chodim do kostela (ano, jsem krestan) a rad bych nosil i v kostele pri msi, coz asi nebudu moct, mse bude asi verejne shromazdeni co?

marinakus

Příspěvek#420 » sob 28. lis 2015, 19:40

jestli se to shoduje s tvojí vírou a přesvědčením (nezabiješ), nevidím problém... detekční rám asi u vás v kostele nemáte ;)

Zpět na