Pomůcka - pravidelné teze odpovědí zkušebních otázek

JardaB

Příspěvek#16 » sob 6. úno 2016, 22:08

Dobry, docela spatne se to pamatuje a system v tom uplne neni.

Blacky

Příspěvek#17 » sob 6. úno 2016, 22:08

No já v tom teda moc pomůcku nevidím. V čem je to lepší, než tohle?
hlavnove svazky.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Blacky

Příspěvek#18 » sob 6. úno 2016, 22:14

Dvojka-dvojáK. K na konci jsou kule.
Dvojákový troják vychází z dvojáku tj, dvě kulový.
Troják tedy opačně
Trojáček je zdrobnělina z trojáka, takze malorážka s brokovejma.

Ale je to pár věcí, který si holt naučíš nazpamět na ZoZ. Pak už to nepotřebuješ.

GunGirl

Příspěvek#19 » sob 6. úno 2016, 22:32

Blacky - Tebou uvedeným schématem jsem začala. Pomohlo k představě uspořádání svazků, k systematickému zapamatování nikoliv. Samostatně nalezené zákonitosti ano. V tom je pro mě lepší a dávám ho proto ostatním k inspiraci.

Myslím, že je dobré si v tom systém najít (byť třeba jiný) než se to učit nazpaměť, což může při nervozitě u teoretické části způsobit problémy. Ale každému vyhovuje jiný styl učení :-)

kolombo

Příspěvek#20 » ned 7. úno 2016, 08:09

Děláte to zbytečně moc vědecky :-)

Kozlice - hlavně jsou vždy nad sebou, ostatní je v názvu.

Skryté kohouty, ta zbraň to má v názvu, lankasterku mi ukázal na střelnici až na dotaz, asi jich moc není.

Jediné v čem se dá udělat zmatek jsou svazky tří a více hlavní. Ale, buď je to v názvu a nebo odvozené od dvouhlavňové verze. A pak si už stačí zapamatovat jen trojáček a hned vím i co je troják.

paza

Příspěvek#21 » ned 7. úno 2016, 19:22

Pokud jde o hlavňové svazky, tak se to z běžně publikovaných obrázků špatně učí, protože to není příliš logicky uspořádáno. Když jsem se učil na zkoušku, tak jsem si to vystříhal a logicky seskupil a pak se to učí velmi lehce. A pokud někomu dělá problém dvojákový troják, tak s tím mi poradila manželka, když ten obrázek viděla, tak řekla, že ten dvojákový troják je taková mužská zbraň (dvakrát kule a broková hlaveň), od té chvíle to už budu navěky vědět. Třeba ta moje zpřeházená tabulka někomu pomůže, omlouvám se za kvalitu fotky.
Image-1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Sedmej

Příspěvek#22 » ned 7. úno 2016, 19:44

nějak mě přijde, že to komplikujete. :)
vzhledem k možným odpovědím, se plete jen pár otázek.
- kozlice: vždycky dvě hlavně nad sebou
- dvojka x dvoják : TEN dvoják, jako TEN chlap a ten má koule, takže kulová, dvojka je tím pádem broková
- troják x dvojákový troják: z předešlého pravidla dvoják jsou ty dvě koule, takže dvojákový troják jsou dvě kulové a 1 broková. troják logicky opak.
- všechno kde je "č" je s malorážkovou hlavní.
ostatní se vzhledem k možným odpovědím v testu moc neplete nebo je logické i bez nějakých znalostí.

pravidel má asi každý víc, dávám to jen jako tip.

AldaJ

Příspěvek#23 » ned 7. úno 2016, 19:50

Myslivci ...... :evil:

marinakus

Příspěvek#24 » ned 7. úno 2016, 19:57

Ano, je to hnus. C-čkař si na svoji skupinu krátkou zbraň nepořídí, E-čkař si na svoji skupinu může pořídit cokoliv, testy dělají stejné.................. myslivci... :evil:

uncle

Příspěvek#25 » ned 7. úno 2016, 20:37

hnus je spíš to, jak se každej snaží všechno ojebávat a vymýšlet kraviny, místo aby se to normálně a jednoduše naučil :)
stejně jako na myslivce můžu být naštvanej na komisaře, prodejce zbraní i provozovatele střelnic - taky jsou zamotaní do otázek a v podstatě může být každýmu úplně u prdele, kolik otázek má třeba komisař v testech ;)

kolombo

Příspěvek#26 » ned 7. úno 2016, 20:43

Mnemotechnické pomůcky jsou nástroj učení, ne ojebávání.

Podle pravidel to máme umět, tak se to prostě naučíme, i když většinu zmiňovaných zbraní najdeme tak maximálně ve zbojnici na Konopišti ...

marinakus

Příspěvek#27 » ned 7. úno 2016, 20:51

kolombo : samočinnou zbraň asi taky nikdy nebudeš vlastnit a třeba historickou si taky nebudeš chtít pořídit.... kde je problém?

uncle

Příspěvek#28 » ned 7. úno 2016, 20:57

mnemotechnické pomůcky jsou fajn, to bezpochyby ;) ...

JardaB

Příspěvek#29 » ned 7. úno 2016, 21:05

No tak objektivne vzato je v testu spousta otazek, resp. overeni znalosti ktere budou cloveku uplne k nicemu, je to proste test. Jina vec je, co se musi vedet a umet, aby nebyl clovek nebezpecny. Ale otazky o problemech zkusebnich komisaru, vyvozcu/dovozcu zbrani, skladovani desitek zbrani, mrizich na vyloze, odmene komisari atp. myslim muzu hned po ziskani osvedceni vypustit z hlavy. V pripade potreby si to najdu. To ty myslivecky laufy jsou aspon jeste celkem zajimave ;-) Vrcholnou perlou je teda otazka na pocet testovych otazek v testu, na kterej koukam :-P

marinakus

Příspěvek#30 » ned 7. úno 2016, 21:10

JardaB : Víš co je největší prdel? Když zkušební komisař rozdá testy, řekne, že na vyplnění je 40 minut a adept vypadne na otázce, ve které odpoví že má na zodpovězení minut 35. Nedělám si prdel, viděno na vlastní bulvy. Samozřejmě byla ještě jedna chybka.

Zpět na