Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR

zodiiac

Příspěvek#1111 » ned 7. úno 2016, 21:07

Zasobnik co zveda spicky by byl fajn, pokud de nejak upravit, jinak problmaticky bxli prvni dva naboje prave vlivem zasobniki kdyz sem natahoval pomalu a koukal co se tam deje tak naboj klepl strelou do tyolesteny plochy a doslo k zaseku, kdyz si natahoval rychle jak se ma tak jak byla silna pruzina a zaver letel rychle tak to naboj svihlo spici do toho olestenyho ramu a jak kousek popojel tak ho zasobnim vymrstil tak ze se zakousl spici do horni hrany komory. Ted jak mam slabsi zasobnik a napaskuju plnej pocet a oklepu aby se naboje srovnali tak je klid.

kolombo

Příspěvek#1112 » sob 13. úno 2016, 07:42

Prohlížel jsme si včera videa o téhle zbrani a trochu mne zarazilo, kde má vypouštění zásobníku.

Jak ten zásobník vyhazujete ? Přijde mi, že to chce zbytečně moc přehmatávat, než by se mi to podařilo stisknout a vyhodit zásobník.

Bax

Příspěvek#1113 » sob 13. úno 2016, 09:10

V pravé ruce zbraň a levá ruka ovládá vypoušteč zásobníku a chytá zásobník :) zásobník poté spadne přímo do dlaně

mikymoto

Příspěvek#1114 » sob 13. úno 2016, 10:49

Asi mám prsty jak vopice, ale nemám problém vypouštět zásobník palcem střílející ruky. Ze začátku to bylo možná trochu nezvyklé, ale teď mi to už ani nepříjde divný.

zodiiac

Příspěvek#1115 » sob 13. úno 2016, 12:18

Funguje to přesně jak píše mikymoto, je to jen otázka cviku a pak ti to ani nepřide.

kolombo

Příspěvek#1116 » sob 13. úno 2016, 19:10

Asi bych ji musel vzít do ruky a vyzkoušet si to :-)

MilanoX

Příspěvek#1117 » sob 13. úno 2016, 19:18

Stisk není problém. Buď levou rukou nebo při troše šikovnosti i palcem pravé. Horší je, když neznalý člověk to tlačítko hledá. Málokoho napadne stisknout "šroubek" :-).

tom38

Příspěvek#1118 » sob 13. úno 2016, 22:40

Dá se vypustit palcem pravé ruky, chce to cvik. Jen při vybírání zbraně jsem byl trochu mimo, kde že mám hledat vypouštění zásobníku :mrgreen: Naštěstí se mi nikdo v ZS nevěnoval a pak se to stalo: přišel jsem na to sám :lol:

milderede

Příspěvek#1119 » úte 16. úno 2016, 20:28

Zdravím všechny příznivce "malých" Berettek. konečně jsem dolouskal celé vlákno až do konce, dozvěděl se spoustu zajímavých a užitečných věcí a nechal se i něčím inspirovat, před koupí té mojí, která na mě čeká v obchodě zamluvená na příští týden. :D Bude to moje první domácí na naučení a zvyknutí si na zbraň. sice už nějaké zkušenosti mám z minulého povolání, kde jsem občas pistoli v ruce držel, ale za celou dobu jsem toho moc nenastřílel, o získání nějakých dovedností a správných střeleckých návyků ani nemluvě. Cestou z obchodu se stavím rovnou na registraci a vystavení techničáku a pak hurá domů, rozebrat, vykoupat (ještě nejsem rozhodnutý v čem, jestli voda s jarem, nebo tech. benzín) složit a přiměřeně promazat. Po tom všem co jsem si zde pročetl jsem zvědavý co mě čeká až ji rozeberu. Pak přidám i nějaké fotky. Díky všem za rady, tipy a postřehy :)

LaRi

Příspěvek#1120 » úte 16. úno 2016, 21:02

Zdravím vespolek a něco sem taky napíšu. Když jsem před půl rokem kupoval tu svoji Berettku, tak jsem věděl jenom to, že jí prostě chci. Teď vím, že to byla chyba, vybíral jsem ze dvou, jedna ošoupaná jak kdyby jí majitel nosil v base s nářadím a druhá naopak jak nová a s druhým zásobníkem. Před obojím je zde varování. Ten zásobník rozhodl. No a když ji pak viděl kolega, dlouholetý majitel a uživatel, hodně mi zkazil radost. Rám a závěr vypadají, jako že toho moc nenaběhaly, zato hlaveň a zásobníky, to byla výhra. Hlaveň je dopasovávaná pilníkem a mám dojem, že i skluzavka je z těch domrvenejch, co zde je o nich zmínka. Zásobníky špatně podávaj první náboj, občas to při střelbě nepřebije, nebo vyhodí náboj ven, nebo ho to kousne mezi závěr a hlaveň. Když si pujčím kolegův, tak s tím to chodí skoro dobře.
Takže pokud budeš mít možnost, vyzkoušej si tu svoji než ji koupíš. Nejlíp napáskovat zásobník a zkusit alespoň ručně jak to bude nabíjet, vystřelit tě asi nenechaj. Úplně nejlepší by bylo, vzít si někoho zkušeného s sebou, já to neudělal a teď mě to štve.
Trochu jsem s tím laboroval, ale uspokojivý výsledek se nedostavil.
Nespoléhej na to, že jsou to bezvadné pistolky, nepodar se najde.
Tož tak, čau Láďa

milderede

Příspěvek#1121 » úte 16. úno 2016, 21:23

Ok, dík za radu. To napáskování a ruční nabíjení zkusím. Když jsem ji prohlížel, měl jsem ji rozebranou na čištění. vodítka závěru v rámu bez znatelnějšího opotřebení, skluzavka se nezdála být opotřebovaná, nebo upravovaná. Vím že to nemusí a ani asi nedá na první pohled laickým okem poznat, tak to radši ještě zkusím.

kitrab

Příspěvek#1122 » úte 16. úno 2016, 22:00

to LaRi: B71 chyba nebude. Olítaný kus je chyba. Vem si bazarová auta, každé má fine kilometry na papíře a dobrou pohádku o dědovi z Německa.

LaRi

Příspěvek#1123 » úte 16. úno 2016, 22:23

No, pořád si ještě myslím, že jsou to ty zásobníky. S každým se to chová jinak. Mám slíbeno půjčení úplně nového, tak snad.
to kitrab: s olítaným autem jsem štěstí měl a té pohádce skoro i věřím, po čtyřech letech.

MilanoX

Příspěvek#1124 » úte 16. úno 2016, 23:06

Dovolím si také tvrdit, že při napáskování osmi nábojů se stává, že se první náboj sekne. Stačí ale zásobník sklepnout, aby se špička povysunula a nebo při prvním spuštění závěru ho trochu rukou brzdit. První náboj se pak v pohodě nasune do komory. Pokud nabiju sedm a míň, tak je to vždy v pohodě (špička náboje je dostatečně zvednutá). Zkoušel jsem tři zásobníky, jeden originál (měl na sobě nápis Pietro Beretta), ten to nedělal, ale zase prozměnu nedokázal zvednout záchyt závěru tak, aby po dostřílení zůstal vzadu. Pak jsem měl dva novější (plastová botka a bez nápisů) a ty se oba chovaly stejně. Pokud se závěr spustí rychle, tak se první náboj z osmi občas zasekne.

kocpel

Příspěvek#1125 » pát 19. úno 2016, 11:07

Mám Berettu 71 už hodně dlouho. Nabíjím vždy osm nábojů a ještě se mi nikdy žádný nesekl. Při nabití devíti už ano, ale s osmi je to vždy OK.

Zpět na