Výuka čerstvých držitelů ZP
- kolombo
Příspěvek#1 » sob 20. úno 2016, 10:35
Přijde mi, že se věnuje spoustu řečí přípravě na zkoušku a pak výběru zbraně, ale není tu vlákno o další výuce čerstvých střelců.
Koukal jsem, že existují knihy, třeba:
Manuál obranné střelby, autoři Pavel Černý a Michal Goetz
Střelba z pistole, překlady autorů Laslo Antala a Ragnara Skanakera (hlavně sportovní střelba)
Pak je několik různých kurzů, které pořádají různé akademie a pak se někdy někde střílí pistolové drilly. Ale u toho střílení mi přijde, že na počet čerstvých absolventů je toho docela málo, kurzy a akce třeba pro 12 lidí.
Jak to kdo řešíte ??
A doufám, že tu nebudeme nekonečně pitvat detaily, ale dobereme se několika obecných zásad a postupů ...
Koukal jsem, že existují knihy, třeba:
Manuál obranné střelby, autoři Pavel Černý a Michal Goetz
Střelba z pistole, překlady autorů Laslo Antala a Ragnara Skanakera (hlavně sportovní střelba)
Pak je několik různých kurzů, které pořádají různé akademie a pak se někdy někde střílí pistolové drilly. Ale u toho střílení mi přijde, že na počet čerstvých absolventů je toho docela málo, kurzy a akce třeba pro 12 lidí.
Jak to kdo řešíte ??
A doufám, že tu nebudeme nekonečně pitvat detaily, ale dobereme se několika obecných zásad a postupů ...
- Serz
- kolombo
- paza
Příspěvek#4 » sob 20. úno 2016, 12:59
Jo, brýle jsou trochu dilema, na přípravě i zkoušce jsem měl svoje dioptrické brýle a instruktor mi říkal, že střílet zásadně s nimi, což je kvůli zkoušce vcelku logické. Ale pak v praxi budu nedejbože postaven do situace použití zbraně rychle a těžko mohu říci útočníkovi: "Moment, chvilku prosím počkejte, já si vyndám a nasadím svoje dioptrické brýle abych vás pořádně viděl a potom použiji svoji ostrou zbraň", takže další nácvik plánuji zásadně bez dioprických brýlí, ať si zvykám.
- HawkCZ
Příspěvek#6 » sob 20. úno 2016, 13:19
A to tady chceš jako psát jak má kdo stát, držet pistoli, mačkat spoušť? Myslím, že na výuku je plno hezký videí, i free. Ve výsledku je ti to stejně k ničemu a dospěješ k tomu, že si to potřebuješ nadrillovat při střelbě a ideálně s instruktorem, který tě upozorní na chyby a pak doma sušit a sušit.
Tohle vzdělávání je na tom všem podle mě ta nejhezčí část a je na každém, jak k ní přistoupí. Číst to z fóra je trochu "divný" a povede to k nepřenostem a špatným návykům, který už se člověk neodnaučí.
Od začátku jsem smysl tohohle vlákna moc nepochopil. Mě zatím nejvíc daly návštěvy Kondičních střeleb u Kuby Janouška v Brandýse každý čtvrtek, kde se od listopadu probírá vše od postoje, držení těla, úchopu, střelba za chůze, z krytu, namačkávání spouště, dvojstřely, slabá-silná ruka... Prostě postupně probíráme vše napříč rokem a každému tématu se věnujeme zvlášť. Není to nahečmané vše v jednom dni a v klidu se to natrénuje.
Pokud člověk chce, najde ve svém okolí určitě taky něco takového nebo někoho, kdo to zorganizuje a odučí.
Tohle vzdělávání je na tom všem podle mě ta nejhezčí část a je na každém, jak k ní přistoupí. Číst to z fóra je trochu "divný" a povede to k nepřenostem a špatným návykům, který už se člověk neodnaučí.
Od začátku jsem smysl tohohle vlákna moc nepochopil. Mě zatím nejvíc daly návštěvy Kondičních střeleb u Kuby Janouška v Brandýse každý čtvrtek, kde se od listopadu probírá vše od postoje, držení těla, úchopu, střelba za chůze, z krytu, namačkávání spouště, dvojstřely, slabá-silná ruka... Prostě postupně probíráme vše napříč rokem a každému tématu se věnujeme zvlášť. Není to nahečmané vše v jednom dni a v klidu se to natrénuje.
Pokud člověk chce, najde ve svém okolí určitě taky něco takového nebo někoho, kdo to zorganizuje a odučí.
- hnckv
- marinakus
- kolombo
Příspěvek#9 » sob 20. úno 2016, 19:12
Já zatím "zapracovávám" tohle video:
https://youtu.be/Tuu7vhH28C4?list=PLItM ... hksmhqOmln
Ono je to hezké, uč se sám, ale kdo mi bude opravovat chyby ? Tak jsem si domluvil základní kurz s pistolí, pro začátečníky, abych nadřel postoj i držení a dozvěděl se i jiné informace, než ty, co jsem potřeboval pro zkoušky.
https://youtu.be/Tuu7vhH28C4?list=PLItM ... hksmhqOmln
Ono je to hezké, uč se sám, ale kdo mi bude opravovat chyby ? Tak jsem si domluvil základní kurz s pistolí, pro začátečníky, abych nadřel postoj i držení a dozvěděl se i jiné informace, než ty, co jsem potřeboval pro zkoušky.
- marinakus
Příspěvek#10 » sob 20. úno 2016, 19:30
Kolombo : Děkuji za odkaz. Jsou to profíci, o tom žádná. ALE!!! Vždycky, když se na podobné video podívám, utvrdí mě to v přesvědčení se nikdy k ničemu takovému nepropůjčit. Nikdo není dokonalý, ani oni. A teď to vůbec nevztahuji k ZOZ. Kdybys byl na školení nebo kurzu jiných srovnatelných instruktorů, dověděl by ses třeba některé věci dost odlišné. Je to podobné, jako se zde dohadují komisaři, co je správné u zkoušek. Samozřejmě, základ bude všude stejný ale proč takto prezentovat detaily výcviku veřejně?
-
Sarkafarka.Loupeznik - Příspěvky: 565
- Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvek#11 » ned 21. úno 2016, 17:46
Proč ne??? Najděte v tom videu díru, kde učí něco vysloveně špatného nebo nebezpečného... Naopak je to od nich prima počin, že za své peníze udělali pro laickou veřejnost video na úrovni po všech stránkách... Proto bych se nebál doporučit každému začátečníkovi právě jejich kurz Basic Pistol, kde se naučí nejen střelbu, ale v první řadě bezpečnou manipulaci se zbraní jek na střelnici, tak pro nošení... Navíc si člověk nevštípí do hlavy rady právě těch správců střelnic, co s jedním okem sevřeným v pěst v postoji lukostřelce ukáží, jak trefovat 10tky na 25 metrů...
- marinakus
- Sedmej
Příspěvek#15 » ned 21. úno 2016, 21:59
není to sice jedno instruktážní video, ale pár zajímavých videí o pistolích se dá najít od tohodle člověka:
https://www.youtube.com/user/coolgearSK/videos
Sice občas řekne něco s čím se asi úplně souhlasit nedá, ale pár zajímavých postřehů tam určitě má.
https://www.youtube.com/user/coolgearSK/videos
Sice občas řekne něco s čím se asi úplně souhlasit nedá, ale pár zajímavých postřehů tam určitě má.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí