Teoretické odebírání zbraní vládou
- kiv61
- franta599
Příspěvek#19 » pon 22. úno 2016, 17:36
zajimalo by me jak to probihalo v jinych státech když zbrane zakazali jestli je lidi dobrovolne odevzdali nebo jestli si ti co je maji mohli nechat a další se nevydávali připadne co se stalo těm kterym nekdo zrovna vykradl trezor
ze zemí kde to problehlo by se dalo zjistit jak by to probleho u nas pripadne pochybuju že budou vymejslet nejaky jiny zpusob
ze zemí kde to problehlo by se dalo zjistit jak by to probleho u nas pripadne pochybuju že budou vymejslet nejaky jiny zpusob
- cmk
Příspěvek#23 » pon 22. úno 2016, 22:59
audis píše:Kamarád vyprávěl od své tety, která zažila 2. Světovou, že když Němci u někoho našli zbraně doma, následovala poprava obyvatel domu/bytu.
A presto se jich pri prazskym povstani najednou objevilo 30.000
Nebojte panove, ani urednici MVCR nejsou tupouni a moc dobre vedej, ze duveru drzitelu, kterou si stat vydobyl tim, ze je nechal odevzdat zbrane v amnestii a nebral jim je a tim, ze udrzel nejliberalnejsi zakon na vychod od New Yorku, mohou velmi rychle ztratit neuvazenymi kroky nebo ze se jim to toho na*ere EU...
Mimochodem - jeden z pozmenovacich navrhu novelizace od poslance Korteho patrne bude, aby zabrani nemohla vyhlasit jen vlada, ale aby to bylo minimalne s privolenim snemovny, nebo aby to nebylo vubec.
Kazdej rozumnej urednik/politik vi, ze kdyz EU prikaze odevzdani vsech cca. 50.000 samonabijecich pusek v CR, ze se jich dost pravdepodobne tak 25.000 poztraci a prejdou do cerny nekontrolovatelny zony... Neni nici zajem v CR, aby tahle vec prosla. Ani uredniku, ani politiku, ani drzitelu zbrani, ani nedrzitelu zbrani.
Ted treba jde o to, aby se lidi sjednotili a spolece tlacili na EK a na poslence EP, aby aktivitu EK proste a jednoduse zavrhli...
Mimochodem - cesti i slovensti MEPove nas snad vischni podporuji a jsou proti omezovani ze strany EK. Nenadavejte jim, piste rozumne, vecne a "politicky" clenum EK.
Mimochodem - ten boj ted neni na urovni "musime je vecne a technicky uargumentovat" - to uz mame davno za sebou... Ted je to ve stavu, ze se spousta lidi bude bat zvednout ruku proti navrhu, ktery bude UDAJNE bojovat s terorismem... Je potreba celou EK, vsechny MEPy a vsechny uredniky "politicky" presvedcit, ze prerazeni zbrani B7 do A je mozna boj S terorismem, ale rozhdne ne boj PROTI terorismu.
- Sedmej
Příspěvek#25 » úte 23. úno 2016, 12:46
mph1: To samé by bylo věřím i u nás. bohužel. vůbec by to nepomohlo tomu co je snahou. zabránění nějakému dostávání zbraní na černý trh. tady nemáme problémy s legálně drženýma zbraněma. a pokud ano, jsou to opravdu vyjímečné případy pochybění jednotlivců, nikoliv celého systému. opravdu nechápu, jak někdo tohle může prosazovat.
když už něco, tak bych podmínil vlastnictvím ZP drženít funkční historické a všechny perkusní a podobné zbraně. ale to je asi na jiné téma.
když už něco, tak bych podmínil vlastnictvím ZP drženít funkční historické a všechny perkusní a podobné zbraně. ale to je asi na jiné téma.
- sunny-x
Příspěvek#26 » úte 23. úno 2016, 12:50
Dle policistů v UK se každý měsíc na ulicích Londýna zabaví 400 ks střelných zbraní. Na videu jsem viděl nové Glocky, Sig atd. , takže žádné staré vykopávky. Jak každý dobře ví, tak zabavení zbraní pomáhá pouze "černému trhu".
Nevíte náhodou někdo, jestli je pravdivý (jeden z mnoha) požadavek UK pro setrvání v EU celkové odzbrojení všech občanů členských států EU jako v UK??? Toto jsem zaslech u nás na střelnici, ale přijde mi to úplně mimo mísu. Pokud máte někdo podrobnější info, prosím o osvětu. Klidně i do SZ, ať nejsme zcela OT. Díky
Nevíte náhodou někdo, jestli je pravdivý (jeden z mnoha) požadavek UK pro setrvání v EU celkové odzbrojení všech občanů členských států EU jako v UK??? Toto jsem zaslech u nás na střelnici, ale přijde mi to úplně mimo mísu. Pokud máte někdo podrobnější info, prosím o osvětu. Klidně i do SZ, ať nejsme zcela OT. Díky
- jarynn
Příspěvek#27 » stř 24. úno 2016, 01:04
1. Naši zákonodárci nesmí podlednout trendu EU.
2. Myslím si , že dle EU bude trend odzbrojit Evropu, není nad beránky předhozené vlkům.
3. Vláda může zakázat nosit zbraně a může nařídit odevzdání do úschovy v době ohrožení státu né odprodat policii jak tu psal nějaký rozumbrada...
4. S přibývajícim počtem vlastníků ZP hrozí průšvih tipu Uh.Brod a pak bude vymalováno ...
2. Myslím si , že dle EU bude trend odzbrojit Evropu, není nad beránky předhozené vlkům.
3. Vláda může zakázat nosit zbraně a může nařídit odevzdání do úschovy v době ohrožení státu né odprodat policii jak tu psal nějaký rozumbrada...
4. S přibývajícim počtem vlastníků ZP hrozí průšvih tipu Uh.Brod a pak bude vymalováno ...
- Sedmej
Příspěvek#28 » stř 24. úno 2016, 07:21
jarynn: pokud se rozhodne o zákazu držení nějakých tipů zbraní, úschova není pravděpodobná. nejspíš by se pak jednalo o vyvlastnění státem a zbraně by se ničili, ne? teď nemluvím o nějakém zákazu vládou při konfliktu, ale vyloženě, schválením nějakého nesmyslného nařízení z EU.
navíc, ono to s tím narůstajícím počtem zatím není tak dramatické. nedávno jsem viděl statistiky a ještě z daleka nejsme na počtech ZP z nějakého roku 2010, kdy byl myslím rekord.
navíc, ono to s tím narůstajícím počtem zatím není tak dramatické. nedávno jsem viděl statistiky a ještě z daleka nejsme na počtech ZP z nějakého roku 2010, kdy byl myslím rekord.
- sunny-x
Příspěvek#29 » stř 24. úno 2016, 08:53
Sedmej (z devíti?
): Přešně jak píšeš. Zbraně by se řezaly přes závěr na půl. Peníze na vyvlastnění by "Sobota" zajistil z "Brusele". Nicméně jsi osobně nemyslím, že to zajde takto daleko. Spíše se ve všech státech dočkáme registrace "znehodnocených" zbraní.
Statistika počtů držitelů ZP je na LEXu. Počet držitelů ZP od roku 2011 klesá a počet zbraní v držení roste: http://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/2 ... -roce-2015
Statistika počtů držitelů ZP je na LEXu. Počet držitelů ZP od roku 2011 klesá a počet zbraní v držení roste: http://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/2 ... -roce-2015
-
Gun a Harry - Příspěvky: 11
- Gun a Harry
Příspěvek#30 » stř 24. úno 2016, 16:30
Když toto neradostné téma čtu, tak si říkám, zda má ještě vůbec cenu si ZP udělat. Připadá mi to v dané situaci jako zbytečně vyhozené peníze a promarněný čas. Mám jít v březnu na ZOZ a začínám pochybovat a smysluplnosti mého úsilí. Už se 4 týdny pilně učím a mám objednané dva přípravné kurzy na střelnici. V této souvislosti mě také napadá, že i majitelé střelnic a samozřejmě i zkušební komisaři přijdou o dost peněz. Ze zkušenosti vím, že každá změna je většinou k horšímu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí