Slabší první výstřel po zavření válce

Krátké vícehlavňové zbraně

HonzaLBC

Příspěvek#16 » pon 14. bře 2016, 20:29

Takový pšouky to nejsou, mám to na úroveň .38 Speciál, 5,2 gr BA9 na FMJ 158 gr střelu. Kdyby to bylo moc slabý střelivo, tak by k terči nedoletělo nic a všechny výstřely by byly stejné zvukově i "kopancem". Ale vždy ten první je výrazně slabší a potom zbytek už normální, to je divný. Jak jsem psal, zkusím do toho nacpat i plnotučný originály, abych to střelivo úplně vyloučil, ale to půjde, až se dostanu na střelnici :-(

wigum

Příspěvek#17 » pon 14. bře 2016, 22:49

Zkoušel jsi střelit jednou, vykopit válec, zas ho zaklapnout zpátky a zase střelit? Nebo pak pokus cvaknou první výstřel naprázdno a pak sledoat co udělá další. Pak by to sedělo na tu vůly nak píše Rough boy. A může to být v kombinaci s tím míň nalaborovaným střelivem, kde pak většina plynů uteče bokem a ta trocha co zbyde už jen tak s bídou vyplivne střelu z hlavně. Plná laborace to nožná neudělá.

HonzaLBC

Příspěvek#18 » pon 14. bře 2016, 23:37

Zkoušel jsem první komoru nechat prázdnou, procvaknout na prázdno a střílet až z dalších komor a to už byly všechny rány už normál. Uvidím co udělají ty plnotučné, u nich by mohlo být líp poznat, jestli to u toho prvního výstřelu někde uniká. Jen mě tak napadá, jestli nehrozí nějaké riziko, když do toho strčím plnotučné, když nevím, v čem je přesně chyba, abych nebyl potom nepříjemně překvapený.

JURIN72

Příspěvek#19 » úte 15. bře 2016, 23:07

Já už se s něčím podobným setkal.Možná na 99% je to slabšími navážkami prachu ve velké nábojnici.Pokud nabíjíš válec,tak ho máš hlavní dolů a prach se sesype ke střelám.Takže je možné,že mezi zápalkou a prachem je větší mezera a nedojde k takovému rychlému zahoření prachu.Po prvním výstřelu se už prach zpětným rázem nasune blíže ke dnu nábojnice a k zápalce nebo se více rozprostře po délce nábojnice.
Kdysi jsem to viděl u kolegy co střílí takové terčové pšouky a všimnul jsem si,že před každým výstřelem zvedne hlaveň nahoru aby se prach sesypal na dno nábojnic.Pokud to neudělal,tak měl taky divné úlety.
Zkus to udělat před prvním výstřelem a dej vědět jestli jsem se trefil.

wigum

Příspěvek#20 » úte 15. bře 2016, 23:20

Když nechá první komoru prázdnou a cvakne naprázdno, tak mu ostatní lítaj normálně.

gastly

Příspěvek#21 » úte 15. bře 2016, 23:32

Jurin má pravdu. První natáhne laufem k zemi a další s laufem do nebe.

HonzaLBC

Příspěvek#22 » stř 16. bře 2016, 00:10

Tak možná cvaknutí první rány na prázdno taky trochu tím otřesem pohne prachem v nábojnici, přeci jenom uvnitř je nějaký prázný prostor, zkusím před prvním výstřelem otočit hlaveň vzhůru.
Ale zvláštní je, že jsem našel při studování na forech, že dost lidí používá ještě slabší laborace, opravdové čájíčkové pšouky proti mé laboraci a přitom o žádných podobných problémech ani zmínka.

sided
moderátor

Příspěvek#23 » stř 16. bře 2016, 05:25

5,2gn Ba9 je sice trochu divná kombinace ale zase to není tak málo aby na prach nedosáhl plamen zápalky.

gastly

Příspěvek#24 » stř 16. bře 2016, 07:43

Na čajíčky se ALE používá Solo 1000 - Nitro 100 nebo aktuálně Ba 10. Ba 9 použiju na srážení koní, nebo prostřelování auta.

4mike

Příspěvek#25 » stř 16. bře 2016, 08:42

i při poctivých navážkách je první rána nejslabší a čím pomalejší prach , tím markantněji
2-4. OK
5. a 6. zase trochu zvadne ale ne na úroveň první

sided
moderátor

Příspěvek#26 » stř 16. bře 2016, 09:00

Vždyť píšu že ta volba prachu na pšouky není zrovna ideální ale aby se to projevilo tak že první rána nedoletí na 25m a ostaní byly OK? Tomu se mi prostě nechce věřit.
5gn Ba9 jsem zkoušel do .38 hilzny pod 158gn střelu. Sice to nechávalo ve zbrani bordel ale rychlosti byly konzistentní.

HonzaLBC

Příspěvek#27 » stř 16. bře 2016, 20:44

BA9 používám proto, že jí normálně používám na 9 lugra, tak jsem chtěl zůstat u stejného prachu. A 5,2 proto, že jsem chtěl 5 a při pokusu se trefit do nastavení dávkovače jsem se dostal na 5,2 tak jsem to tak nechal, už se mi to nechtělo doštelovávat na přesných 5 :-) A na forech jsem našel i slabší navážky BA9 a údajně funkční. O víkendu se už konečně dostanu na střelnici, tak zkusím ty plnotučné a uvidím.

tifik

Příspěvek#28 » stř 6. črc 2016, 18:48

Tak jak to dopadlo?

HonzaLBC

Příspěvek#29 » stř 6. črc 2016, 22:31

Zvláštně :-) Nějakou dobu jsem revolver zanedbával, když zlobil a dával jsem přednost pistoli, ale potom jsem to s ním zase zkusil (tuším asi tři závody od té doby) a zvláštní věc, problém sám zmizel :-) Nic jsem neměnil, používal jsem stejné přebité náboje, ale revolver se rozhodl sám fungovat. Možná se v něm uvolnil nějaký skrytý bordel nebo si to samo nějak zase sedlo a srovnalo, netuším v čem byla chyba, ale musím to zaklepat, zatím to funguje :-) Tak snad nebudu muset mít někdy příspěvěk: "Ono se to vrátilo" :-D

gastly

Příspěvek#30 » pát 8. črc 2016, 07:10

Jesti to nebude oteplením??? 20 celsiovéch stupňú se na hoření projeví dost fest. (když sem laboroval long colt na výkon malorážky stačilo chladnější ráno, aby to nedolítlo k terči. V poledne na sluníčku krásný bum bum) Teď mě napadlo - lůžka čistíš??? - odsypané prach + bordel v lúžku + teplota a problém je tu. Pepa.

Zpět na