Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- Čop
Příspěvek#1157 » stř 23. bře 2016, 21:37
Tak i já jsem se stal členem klubu 
Beretta se mi moc nelíbila, ale chtěl jsem začít něčím spolehlivým v ,22. V pondělí jsem vyzvedl ZP a dvě NP a hned se vydal do Liberce. Vybíral jsem ze 4ks "lepších" (měli i 3 levnější) - ročník 77. S ní jsem vzal 200ks SB standard, základní čištění, jednoduché pouzdro Dasta a sluchátka. Ihned zpět na Mělník na PČR, dámy obratem vystavily průkaz zbraně (díky za skvělý servis!!!). A v úterý prvních 150 ran. Spolehlivost celkem v pořádku (při osmi v zásobníku se první kousne). Střelba - radost. S oporou na 10m soustřel do 5cm, na 15m kapku horší, ale je to jen rukama
. Na 25m bezpečně plastový láhve, i v rychlejším sledu. Přátelé, je to radost, krásně se s ní střílí, je to mazlíček. A měním i názor na estetiku. Když jí držím v ruce a vzpomenu na tu historii, jsem moc rád, že jsem jí koupil.
Postupně bude druhý zásobník a popřemýšlím o úpravě povrchu. Závěr by se dal načernit, ale rám je slitina, takže jedině lak. Má to smysl, nebo je to kouzlo i v patině...? No, budeme přemýšlet

Beretta se mi moc nelíbila, ale chtěl jsem začít něčím spolehlivým v ,22. V pondělí jsem vyzvedl ZP a dvě NP a hned se vydal do Liberce. Vybíral jsem ze 4ks "lepších" (měli i 3 levnější) - ročník 77. S ní jsem vzal 200ks SB standard, základní čištění, jednoduché pouzdro Dasta a sluchátka. Ihned zpět na Mělník na PČR, dámy obratem vystavily průkaz zbraně (díky za skvělý servis!!!). A v úterý prvních 150 ran. Spolehlivost celkem v pořádku (při osmi v zásobníku se první kousne). Střelba - radost. S oporou na 10m soustřel do 5cm, na 15m kapku horší, ale je to jen rukama

Postupně bude druhý zásobník a popřemýšlím o úpravě povrchu. Závěr by se dal načernit, ale rám je slitina, takže jedině lak. Má to smysl, nebo je to kouzlo i v patině...? No, budeme přemýšlet

-
Marty25088 - Příspěvky: 16
- Marty25088
Příspěvek#1158 » stř 23. bře 2016, 22:33
Zdravim... K čemu je v praxi dobry u B71 prvni poloha biciho kohoutu tzv. padova pojistka? Pokud vim tak naboj v komore je u B71 nesmysl nosit, protoze by musel byt natazen bici kohout. V prvni poloze na padove pojistce vystrelit nelze. Zustava jen moznost mit naboj v komore a bici kohout na prvni poloze, ovsem pred vystrelem je stejne nutne natahnout bici kohout. Plus tedy jeste pojistka... Je to tak?
- MilanoX
Příspěvek#1159 » čtv 24. bře 2016, 07:28
Proč by měl být nesmysl nosit náboj v komoře s vypuštěným kohoutem? Natažení kohoutu je určitě rychlejší jako natažení celého závěru. Navíc se eliminuje riziko zaseknutí náboje při natažení do komory.
Na "první" poloze lze zbraň i zajistit (pokud někdo chce
).
ČOP: To s tím prvním nábojem mi B71 dělala taky, pomohlo nepatrně přihnout vývodky zásobníku, aby se náboj tak nezvedal (opravdu snad o desetinku mm).
Na "první" poloze lze zbraň i zajistit (pokud někdo chce

ČOP: To s tím prvním nábojem mi B71 dělala taky, pomohlo nepatrně přihnout vývodky zásobníku, aby se náboj tak nezvedal (opravdu snad o desetinku mm).
- Obša
Příspěvek#1160 » čtv 24. bře 2016, 18:06
Tento týden jsem se stal také hrdým členem Beretta klubu
Rok 1975. Zbraň používaná, ale není to taková hrůza a jestli ji ošoupu já nebo někdo přede mnou... Hlaveň vypadá dobře, uvidíme na střelnici. Bohužel mám také problém, při nabití 7-8 ran se mi sekne náboj o spodní okraj skluzavky. Snad se mi podaří někde zapůjčit náhr. zásobník a bude to pouze tím, má nestejnoměrné vývodky. Tak jako tak, ačkoliv jsem ještě nevystřelil, udělala mi tahle pistolka velkou radost 

- salamcz
Příspěvek#1161 » čtv 24. bře 2016, 18:46
Berettku mám a problém s nabitím 7 ran mám taky. Mám pouze origo zásobník na kterém nejsou viditelné žádné známky manipulace s vývodkami. Jsou symetrické tak nevím čím by to mohlo být. Skluzavka vypadá, že je taky nedotčená. Zkoušl jsem pouze se S&B club a standard.
- Georg
Příspěvek#1162 » čtv 24. bře 2016, 18:52
Berettku mám a problém s nabitím 7 ran mám taky. Mám pouze origo zásobník
já mám taky originální zásobníky - oba dva, tedy původní i dokupovaný - a problém nemám ani s jedním. A to jsem do obou schopen napáskovat 9 nábojů. Při otevřeném závěru je dám i do zbraně a při spuštění bez problémů zbraň nabije a střílí. Bez záseků.
Podle toho, co tu někteří z vás popisují se kvalita později dovezených kusů jak zásobníků, tak pistolek nějak zhoršila. resp. se asi dováží už "postižené" nějakým domácím kutilem. Nebo že bych já měl na tu svou štěstí ?
- Čop
- Obša
Příspěvek#1167 » sob 26. bře 2016, 19:39
Tak jsem zjistil, že mám vývodky ve stavu - u dna nábojnice se rozchází cca 5,25mm a vepředu u kulky 4,8mm. Měly by mít 5mm po celé délce, ne?
Dále při nabití 8 ran a rychlém trhnutí závěrem se náboj přece jen dostane do komory, ale kus olova "ustřihne", tak uvidíme, co to bude dělat na střelnici, zatím stále čekám na průkaz zbraně jak malej na Vánoce
Dále při nabití 8 ran a rychlém trhnutí závěrem se náboj přece jen dostane do komory, ale kus olova "ustřihne", tak uvidíme, co to bude dělat na střelnici, zatím stále čekám na průkaz zbraně jak malej na Vánoce

- ital
Příspěvek#1168 » sob 26. bře 2016, 20:24
Mám ten samý problém s 8-mým nábojem. Měřil jsem šuplerou vývodky a mám je vepředu u kulky 5,2 mm a vzadu 5,8 mm. Zjistil jsem, když jsem napáskoval 8 nábojů Blazer, které mají kulatou špičku, tak bylo vše bez problémů. Problém jsem měl s náboji Standard, které měly špičku plochou.
- Rosch
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX