Glock19
Glock a spol.
- Kencui
Příspěvek#106 » úte 5. dub 2016, 19:23
Zatim jsem pro G19 rozhodnut protoze to povazuji za velmi spolehlivou zbran - puvodne jsem chtel CZ, ale z x pramenu jsem slysel/cetl ze ta kvalita neni nijak zavratna. A tezko si dovedu predstavit neco horsiho nez ve chvili nejvyssi nouze tasit zbran a divat se jak se zasekne... Proto jsem ochoten si priplatit i kdyz to pro me znamena poradne setrit. Mate nejaky tip na srovnatelnou zbran co se kvalit tyce za obdobny peniz ? Nejsem zadny mazak jak je asi zrejme, nicmene prosim o vecnou odpoved.
- Kencui
Příspěvek#107 » úte 5. dub 2016, 19:25
Rough boy píše:Mám pocit, že různé "mouchy" si nesou napříč rovnou celé generace, než jednotlivé modely. Resp. jsem zatím neslyšel/nečetl/na střelnici se nesetkal s vadou konkrétně g19, kterou by netrpěla celá generace.
U gen4 vim o vadne pruzine, ale ta by u novych kusu mela byt ok, co jineho ? Ja prave nevim co se tahne celou generaci....
- marinakus
- Rough boy
Příspěvek#109 » úte 5. dub 2016, 19:36
Kencui: U gen 3 to byla do jistého roku (ty roky přesně nevím) jednočepová varianta uzamykacího bloku - ta vydírala závěr, tak se přešlo na dvoučepovou, od jistého roku ošizená povrchovka (stejná jako následně u gen4),vrzající vratná pružina závěru, u gen4 občasné problémy s házením hilzny do xichtu (nástup MIM technologie při výrobě vytahovače), odírání dvojité vratné pružiny o tělo zbraně, nedostříklý plast ve formě pro tělo zbraně atd atd....zkus pohledat na glockáckým fóru, je tam vlákno o závadách a tam většinou vše, zde popisované, najdeš.
- rcc
- Stewie
Příspěvek#112 » stř 6. dub 2016, 01:11
Já jsem si teda ponahnal se svojí g19 i g43 a i když jsem si myslel, že 43 poridim na léto tak rozhodně ne...absolutně žádný úchop. A proč by se 19 nedala nosit? Co je to za nesmysl? Já mám 175/82 a zatím si ji nikdo nevšiml.
Odesláno z mého MI 2SC pomocí Tapatalk
Odesláno z mého MI 2SC pomocí Tapatalk
-
Sarkafarka.Loupeznik - Příspěvky: 565
- Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvek#113 » stř 6. dub 2016, 07:09
To Marinakus: To, že nějakou zbraň(výstrojní součást) někdo protlačí tendrem, není ještě důkazem kvalit... Obzvlášť v této zemi...
To RCC: G 19 je nositelná asi pro většinu jejích majitelů, málokdo si jí pořizuje na nošení v kufříku na trénink mířenky, nebo na zabírání místa v sejfu...
To RCC: G 19 je nositelná asi pro většinu jejích majitelů, málokdo si jí pořizuje na nošení v kufříku na trénink mířenky, nebo na zabírání místa v sejfu...

- ren
Příspěvek#117 » čtv 7. dub 2016, 08:36
Dobrý den vespolek. Tak navzdory všem původním předsevzetím jsem se i já stal majitelem Glocka 19. Momentálně čekám na průkaz zbraně (Praha Soukalova - dali mi termín 14 dnů!) a Glocka občas doma vyndám z kufříku, abych si s ním alespoň pohrál. Včera jsem chtěl zkusit nasadit výměnné hřbety a nepovedlo se. Dole jsem ho zasunul do pažby, nahoře přitlačil, ale i když jsem tlačil vší silou, díry nějak moc na sobě neseděly a neprorval jsem čep. Má někdo podobnou zkušenost, že by ty hřbety neseděly?
- marinakus
Příspěvek#120 » čtv 7. dub 2016, 10:39
Že by ani Glock nebyl přímo etalonem kvality? Tím samozřejmě nemyslím pouze výměnné hřbety. Každý jezdec má samozřejmě nejhezčího svého koně. Skutečně mi nikdo za moje názory neplatí. Glock obecně je velice dobrá zbraň, Glock 19 je zbraň zkrátka univerzální. Pokud bych volil za sebe, bude to určitě gen. 3. Tím nic nikomu nepodsouvám. Tento systém má ovšem svoje určitá specifika, se kterými se ne každý je ochotný smířit. To není ani tolik věc posuzování kvality jako věcí vyhodnocení systému zbraně.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí